Rondreis Jordanië 10 dagen: de beste route

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Ben je geïnteresseerd in een reis door Jordanië waarin je in ieder geval alle hoogtepunten hebt gezien? Dan is een reis van 10 dagen een goede reisduur waarin je de hoogtepunten zeker gaat zien. Hoe jouw perfecte route van deze rondreis door Jordanië van 10 dagen eruit ziet, dat lees je hier. Dag per dag uitgestippeld.

Rondreis Jordanië 10 dagen

Let op: in deze reisroute gaan we er vanuit dat je in het bezit bent van een huurauto. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om deze afstanden per openbaar vervoer af te leggen.

Dag 1: Amsterdam – Amman

Afhankelijk van je vluchttijden is de eerste dag altijd een reisdag die we als ‘verloren’ zien. Mocht je vroeg op de dag aankomen in Jordanië, dan zijn er natuurlijk al een aantal dingen te bezichtigen in de hoofdstad Amman. Een bezoek aan de citadel en het Romeins theater zijn aan te raden. Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Amman.
Ga ‘s avonds ook zeker richting de populaire Rainbowstreet voor een van de vele hippe restaurants en/of koffietenten.

romeins theater amman jordanie3jordanie rainbowstreet amman

Dag 2: Amman en Jerash

De echte reis gaat vandaag van start. Mocht je de dag ervoor nog niets hebben gezien van de hoofdstad, dan doe je deze ochtend een kleine stadstour. Zoals al gezegd, de citadel en het Romeins theater zijn veruit de mooiste bezienswaardigheden. Heb je deze de dag ervoor al gezien? Dan zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden, zoals twee mooie moskeeën of bezoek een van de vele musea.

citadel amman jordanieVervolgens rijd je door naar Jerash (1 uur rijden), waar de overblijfselen van de imposante tempels, theaters en stadspoorten van de verwoeste stad een diepe indruk achterlaten. Lees hier meer: Jerash, bijzonder indrukwekkende ruïnes. Vanuit Jerash rijd je terug naar je hotel in Amman (1 uur rijden) of je rijd nog verder door naar de volgende stop: Madaba. Dit is vanuit Jerash ongeveer 1,5 uur rijden. Wij raden deze laatste optie aan, waarbij je ‘s avonds in het mozaïek stadje Madaba in een van de vele leuke restaurants je dag afsluit.

jerash jordanië

Dag 3: Madaba, Mount Nebo en Dode Zee

‘s Ochtends bezoek je de Sint-Joriskerk, de absolute trekpleister van Madaba. Eenmaal binnen in de kerk snap je meteen waarom. Daarnaast is er nog een andere mooie kerk in Madaba die het bezoeken waard is.

madaba bezienswaardigheden

Vanuit Madaba rijd je vervolgens door naar een religieus hoogtepunt, Mount Nebo (15 minuten rijden). De plek waar Mozes uitkeek over het beloofde land is voor zowel gelovigen als niet-gelovigen een bijzondere stop. Na een bezoek aan Mount Nebo rijd je vervolgens richting de Dode Zee (half uur rijden) om te overnachten in een van de vele luxe resorts.

mount nebo mozes jordanie

Dag 4: Dode Zee

Aan de Dode Zee vind je simpelweg alleen maar resorts, verder is hier helemaal niets te doen. Een echte rustdag dus, waarbij je je natuurlijk insmeert met modder en vervolgens gaat drijven in de Dode Zee.

dode zee jordanie goed voor je lichaam

Dag 5: Dode Zee, Wadi Mujib, Petra

Na een goed ontbijt verlaat je je resort aan de Dode Zee en rijd je verder naar de Wadi Mujib (half uur rijden). In de Wadi Mujib is het mogelijk om een zelfstandige hike te maken door de kloof van ongeveer 2 uur, maar ook grotere hikes met een gids. Vervolgens staat er een lange autorit op de planning van ongeveer 3 uur. Je overnacht in een hotel of kamp in de buurt van Petra.

wadi mujib jordanië

Dag 6: Petra

Petra, hoogstwaarschijnlijk een van je hoogtepunten tijdens de reis door Jordanië. Om de meeste toeristen en grote groepen voor te zijn doe je er verstandig aan rond 08:00 uur bij het visitor center van Petra te zijn. Met gemak loop je zo’n 8 uur rond. Wil je een hele bijzondere ervaring waarbij je langs een geheime route loopt en nauwelijks toeristen tegenkomt? Ga dan voor de backdoor route. Meer handige tips en informatie over Petra lees je hier.

petra backdoorpetra van bovenaf

Dag 7: Petra en Wadi Rum

De volgende ochtend vertrek je naar het volgende grote hoogtepunt van je reis door Jordanië, de Wadi Rum (1,5 uur rijden). De Wadi Rum met een beschermd gebied van 720 vierkante kilometer is de grootste wadi van het land. Een jeeptour tijdens zonsondergang is een van de mooiste belevenissen in deze weidse woestijn. Vervolgens overnacht je in een van de vele authentieke bedoeïen kampen.

wadi rum jeeptour wadi rum overnachten

Dag 8: Wadi Rum en Aqaba

Wil je een onvergetelijke ervaring? Ga dan voor een ballonvaart over de Wadi Rum tijdens zonsopkomst. Deze ballonvaart regel je heel gemakkelijk via onze reisgids app. Ook deze dag heb je nog genoeg tijd om een jeeptour of kameelrit te maken door de Wadi Rum. Je vervolgt je reis naar de badplaats Aqaba. De grote hotelketens en fastfoodketens staan je op te wachten.

wadi rum jordanië ballonvaart drone middenoostenreizen

Dag 9: Aqaba

Een heerlijke rustdag aan het strand van Aqaba, waar je ook kunt gaan snorkelen of duiken. Aqaba is namelijk hét onderwater-walhalla van Jordanië. Benieuwd naar de mogelijkheden? Die lees je hier: Aqaba bezienswaardigheden. Aan het eind van de middag rijd je terug richting Amman, een lange rit van ongeveer 4 uur.

aqaba jordanie duiken snorkelen6

Dag 10: Amman naar Nederland

De rondreis door Jordanië in 10 dagen zit erop. Mocht je nog een aantal uur te besteden hebben in Amman, dan kan je natuurlijk nog wat bezienswaardigheden zien van bovengenoemde lijst.

jordanie rainbowstreet amman

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Jordanië rondreis van 10 dagen
Author Rating
51star1star1star1star1star

3 reacties

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >