Reizen door Jordanië als vrouw

Zoals in alle landen in het Midden-Oosten zijn er ook in Jordanië heel wat culturele verschillen te ontdekken. Jordanië is voor 95% islamitisch waardoor er een aantal gewoontes zijn waar je rekening mee moet houden. Dat geldt overigens ook voor mannen natuurlijk.

Reizen door Jordanië als vrouw,
waar je op moet letten:

De grote steden zijn erg modern, waar de hoofdstad Amman er met kop en schouders bovenuit steekt. De inwoners zijn hier erg gewend aan toeristen, zij zien natuurlijk ook het belang van toerisme voor hun economie. Ga je weg van deze grote steden en de verblijfplaatsen voor toeristen, dan zie je dit wel verschuiven. Ga als alleenreizende vrouw dan ook liever niet naar verlaten steden en/of dorpen waar nauwelijks toeristen komen.

Een hoofddoek is niet verplicht in Jordanië

Een hoofddoek dragen in Jordanië is niet verplicht en ik heb dan ook geen enkele westerse toerist het wel zien dragen. In Jordanië gaan de inwoners respectvol met je om, ook zonder hoofddoek. Echter ben je wel een van de weinige vrouwen zonder hoofddoek. Aangezien Jordanië voor 95% islamitisch is, dragen bijna alle vrouwen een hoofddoek.
Heel af en toe kan het voorkomen dat iemand je haar aanraakt (bij mij waren dit vooral kleine meisjes), omdat ze gewoon heel nieuwsgierig zijn.

Alcohol en roken in Jordanië

  • Ik heb weinig rokende vrouwen gezien en zeker op straat zie je bijna niemand roken. Vrouwen al helemaal niet. Rook dus alleen in je hotelkamer of daar waar de omstandigheden geschikt zijn.
  • Dit geldt ook voor alcohol. Het is toegestaan om alcohol te drinken in Jordanië, echter zie je hier niemand op straat bier drinken. Drink dan ook een biertje of wijntje op de plekken waar dat kan: een restaurant of hotel. Overigens is niet in ieder hotel alcohol verkrijgbaar, de grote bekende hotelketens hebben dit uiteraard wel op de menukaart staan.

reizen door jordanië als vrouw veilig

Kleding in Jordanië: hoe te kleden als reiziger?

  • Je doet er verstandig aan om vooral met lange broeken/rokken/jurken te lopen waarbij de armen ook bedekt zijn. T-shirts zijn oké, maar topjes zijn veel te bloot. Je ziet hier en daar wel een toerist in een kort jurkje lopen, maar dat ziet er erg ongepast uit in een land als Jordanië. Ook voor mannen geldt trouwens dat korte broeken niet erg geschikt zijn.
  • Bij de toeristische bestemmingen Petra, de Wadi Rum en de twee badplaatsen Aqaba en de Dode Zee is het wel acceptabel om wat meer bloot gekleed te gaan. Je voelt snel genoeg aan wat wel en niet acceptabel is.
  • Neem altijd een sjaal mee, voor het geval je te bloot gekleed bent en je dus snel het een en ander kan bedekken.

Extra tips

  • Geef een onbekende man nooit een hand, dit geldt ook voor je gids of een hoteleigenaar. Een grote kans dat deze jou juist wel een hand geven omdat ze veel met toeristen werken. Wacht dus gewoon af tot een man jou een hand geeft, dan is het prima. Een vriendelijke glimlach is natuurlijk altijd goed (en safe).
  • Reis je alleen en heb je een taxi nodig? Vraag dan altijd bij je hotel om een betrouwbare taxichauffeur. Neem sowieso nooit een lift aan van een vreemde.

Alleen reizen door Jordanië als vrouw veilig?

Het is zeker mogelijk om alleen te reizen door Jordanië als vrouw. Jordanië is een veilig land en de mensen zijn erg behulpzaam. In je eentje rondlopen is dan ook prima, zolang je dit met gezond verstand doet. We raden je wel aan om dan vooral de toeristische dingen te bezichtigen. Kies voor hotels die in het centrum liggen en probeer op te trekken met andere reizigers. Wil je heel veel zien, en dus ook de minder toeristische delen ontdekken? Kies dan toch echt voor een reismaatje of ga met een groepsreis mee.

petra via achteren bezoeken

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker