Een auto huren in Jordanië: regel het hier

Verreweg de beste en makkelijkste manier om Jordanië te zien is het huren van een auto. Jordanië is een geschikt land om te bereizen per auto. Alle handige informatie over het huren van een auto in Jordanië lees je verder in dit artikel.

Autorijden in Jordanië – onze tips

 • Wegen zijn over het algemeen goed, waar drempels je af en toe laten wakker schrikken. Deze doemen vaak op uit het niets op onverwachte plaatsen, waaronder ook op de hoofdwegen.
 • De claxon wordt overal voor gebruikt, daar waar je in Nederland een boete krijgt, wordt de claxon in Jordanië bij iedere inhaalactie ingezet. Verbaas je dan ook niet over al het getoeter. Wanneer je zelf iemand inhaalt gebruik je dus ook de claxon. Daarnaast wordt de claxon voor meerdere dingen gebruikt
 • Probeer je vooral niet aan de Nederlandse rijregels te houden, je doet er verstandig aan om de lokale bevolking te volgen in het rijgedrag. Voorrang nemen op de rotonde – door simpelweg je auto ergens voor te duwen – is dan ook heel normaal.
 • Snelheidslimieten in Jordanië:
  Op open stukken weg rijd je gemiddeld 100/110 km/u
  Op hoofdwegen 90 km/u
  In de bebouwde kom 60 km/u of 40 km/u
 • Op de belangrijke wegen zijn er genoeg verkeersborden, waar de informatie zowel in het Arabisch als Engels wordt aangegeven. De grote bruine borden langs de wegen in Jordanië geven altijd toeristische bezienswaardigheden aan.
 • In het donker rijden raden we af, aangezien de verlichting vaak slecht is waardoor je drempels en wegen vaak minder goed ziet.
 • Neem je internationale rijbewijs mee.
 • Een volle tank in Jordanië kost je gemiddeld 35 JD (ongeveer 40 euro).
 • Bereid je voor op veel files, voornamelijk in Amman. De piek ligt tussen 14.00 en 17.00 uur.

auto huren in jordanië betrouwbaar

Een auto huren in Jordanië

Een huurauto is een investering die de moeite waard is en die je het beste al in Nederland regelt. Het aantal huurbedrijven is enorm, zo heeft Amman meer dan 100 autoverhuurbedrijven. Zij bieden allemaal de tarieven van de internationale bedrijven, of zelfs minder, maar weinig bedrijven hebben dezelfde kwaliteit en service. Kies daarom sowieso voor een groot internationaal bedrijf zoals Hertz, Avis of Europcar. Een normale auto is voldoende.

Huur een auto via onze reisgids app

Vind je het lastig om een geschikte autoverhuurder te vinden en wil je zeker zijn van een betrouwbare verhuurder? Onze ervaren reisspecialist in Jordanië kan ook heel gemakkelijk een huurauto voor je regelen. Kijk voor de mogelijkheden in onze reisgids app van Jordanië.

auto huren in jordanië betrouwbaar

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

2 reacties

 1. Ik ben het er inderdaad mee eens dat een auto huren het allerfijnste is in Jordanië. Wij vonden de wegen ook best goed begaanbaar en lekker goedkoop tanken ook!

 2. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
JORDANIË REISGIDS APP >
close-link