Alle UNESCO plekken van Jordanië op een rij

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Wanneer een bezienswaardigheid een UNESCO stempel heeft bemachtigd, dan weet je vrijwel zeker dat een bezoek vaak de moeite waard is. Jordanië heeft momenteel 5 bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Welke dat zijn, dat lees je hier.

Jordanië: alle UNESCO’s op een rij

Petra

Deze zag je hoogstwaarschijnlijk in de verre verte al aankomen. Natuurlijk staat het wonderbaarlijke Petra op de UNESCO lijst. Petra staat sinds 1985 op de lijst en was daarmee ook de eerste UNESCO trots van Jordanië. Zoals je wellicht ook weet behoort Petra bij de zeven moderne wereldwonderen, een mooi plekje tussen onder andere de Taj Mahal in India en Machu Picchu in Peru. Meer over Petra lees je uiteraard ook bij ons: alles wat je moet weten over een bezoek aan Petra.

unesco jordanië

Quseir Amra

In datzelfde jaar, 1985, werd ook Quseir Amra op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Wanneer je de woestijnkastelen van Jordanië bezoekt is Quseir Amra toch wel de meest bijzondere van het stel. Quseir betekent letterlijk ‘kasteeltje’ en is dan ook de kleinste van allemaal. Toch snap je, eenmaal binnen, precies waarom dit kasteeltje op de lijst is gezet. Binnenkijken: Qaseir Amra.

unesco jordanië

Um er-Rasas

Zo’n 20 jaar later, in 2004, werd de lijst aangevuld door het bijzondere Um er-Rasas. Van alle UNESCO plekken is Um er-Rasas mogelijk de minst bezochte. In Um er-Rasas vind je veel ruïnes van Byzantijnse kerken, waarbij de Stephanoskerk de meest bijzondere ontdekking is. Onder een hangaar, ter bescherming, ligt een prachtig bewaarde mozaïekvloer. Nieuwsgierig? Lees en bekijk meer over Um er-Rasas.

unesco jordanië

Wadi Rum

In 2011 is ook de Wadi Rum van Jordanië op de lijst gezet. Het enorme landschap, van zo’n 74.000 hectare, is de grootste wadi van het land. Het beschermde gebied is een prachtige plek om een, twee of zelfs drie dagen te verblijven. Naast een overnachting in een authentiek bedoeïenenkamp is een jeeptour door het weidse landschap ongetwijfeld een groots hoogtepunt van je reis. Alles wat je moet weten over Wadi Rum lees je hier.

unesco jordanië

Doopplek van Jezus

De Jordaan rivier vormt een natuurlijke grens met buurland Israël. Precies daar ligt een religieus hoogtepunt, namelijk de plek waar Jezus is gedoopt door Johannes de Doper. In het midden van restanten van een Byzantijnse kerk moet Jezus zijn gedoopt. In 2015 werd de Doopplek van Jezus toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lees hier meer: de doopplek van Jezus.

unesco jordanië

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >