Alle UNESCO plekken van Jordanië op een rij

Wanneer een bezienswaardigheid een UNESCO stempel heeft bemachtigd, dan weet je vrijwel zeker dat een bezoek vaak de moeite waard is. Jordanië heeft momenteel 5 bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Welke dat zijn, dat lees je hier.

Jordanië: alle UNESCO’s op een rij

Petra

Deze zag je hoogstwaarschijnlijk in de verre verte al aankomen. Natuurlijk staat het wonderbaarlijke Petra op de UNESCO lijst. Petra staat sinds 1985 op de lijst en was daarmee ook de eerste UNESCO trots van Jordanië. Zoals je wellicht ook weet behoort Petra bij de zeven moderne wereldwonderen, een mooi plekje tussen onder andere de Taj Mahal in India en Machu Picchu in Peru. Meer over Petra lees je uiteraard ook bij ons: alles wat je moet weten over een bezoek aan Petra.

unesco jordanië

Quseir Amra

In datzelfde jaar, 1985, werd ook Quseir Amra op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Wanneer je de woestijnkastelen van Jordanië bezoekt is Quseir Amra toch wel de meest bijzondere van het stel. Quseir betekent letterlijk ‘kasteeltje’ en is dan ook de kleinste van allemaal. Toch snap je, eenmaal binnen, precies waarom dit kasteeltje op de lijst is gezet. Binnenkijken: Qaseir Amra.

unesco jordanië

Um er-Rasas

Zo’n 20 jaar later, in 2004, werd de lijst aangevuld door het bijzondere Um er-Rasas. Van alle UNESCO plekken is Um er-Rasas mogelijk de minst bezochte. In Um er-Rasas vind je veel ruïnes van Byzantijnse kerken, waarbij de Stephanoskerk de meest bijzondere ontdekking is. Onder een hangaar, ter bescherming, ligt een prachtig bewaarde mozaïekvloer. Nieuwsgierig? Lees en bekijk meer over Um er-Rasas.

unesco jordanië

Wadi Rum

In 2011 is ook de Wadi Rum van Jordanië op de lijst gezet. Het enorme landschap, van zo’n 74.000 hectare, is de grootste wadi van het land. Het beschermde gebied is een prachtige plek om een, twee of zelfs drie dagen te verblijven. Naast een overnachting in een authentiek bedoeïenenkamp is een jeeptour door het weidse landschap ongetwijfeld een groots hoogtepunt van je reis. Alles wat je moet weten over Wadi Rum lees je hier.

unesco jordanië

Doopplek van Jezus

De Jordaan rivier vormt een natuurlijke grens met buurland Israël. Precies daar ligt een religieus hoogtepunt, namelijk de plek waar Jezus is gedoopt door Johannes de Doper. In het midden van restanten van een Byzantijnse kerk moet Jezus zijn gedoopt. In 2015 werd de Doopplek van Jezus toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lees hier meer: de doopplek van Jezus.

unesco jordanië

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker