Doopplek van Jezus in de Jordaan rivier

De westelijke grens van Jordanië wordt voor ongeveer de helft bepaald door water. Denk daarbij niet alleen aan de Dode Zee, want ten noorden ervan is het de Jordaan Rivier die een natuurlijk grens vormt. Precies op deze grens ligt een belangrijk religieus hoogtepunt, namelijk de plek waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. In diezelfde Jordaan rivier. De doopplek van Jezus is een bijzondere bezienswaardigheid in Jordanië.

doopplek van jezus in jordanie

Een bezoek aan de doopplek van Jezus

Samen met een gids

Wanneer je zelfstandig naar deze site gaat is het niet mogelijk om alleen rond te lopen. Na aanschaf van je ticket brengt een shuttlebus, inclusief gids, je naar de start van de rondleiding. Er volgt een korte wandeling langs kerken en uiteraard langs de daadwerkelijke doopplek. Precies in het midden van restanten van Byzantijnse kerken moet Jezus gedoopt zijn. Wil je je ook op deze plek laten dopen? Dat is helaas niet meer mogelijk, want er stroomt op die plek helemaal geen water meer. De Jordaan Rivier is door de millennia heen gaan meanderen, dit door de aanleg van verschillende dammen stroomopwaarts. Hierdoor stroomt er inmiddels aanzienlijk minder water door de Jordaan Rivier.

doopplek van jezus in jordaniedoopplek van jezus in jordanie

Laat je dopen in het heilige water

Het is dan niet meer mogelijk om je op precies dezelfde plek te laten dopen, het water van de Jordaan Rivier is daarentegen natuurlijk nog steeds heilig. Zo is het wel mogelijk om een paar minuten lopen van de doopplek van Jezus je te laten dopen. Bij een opmerkelijk stuk oever, vanaf een houten stellage die op een tribune lijkt, kan je je laten dopen.

Slechts een paar meter, aan de overkant van de rivier, kan dit ook. Aan de Jordaanse kant onder toeziend oog van Jordaanse militairen, aan de overzijde onder controle van Israëlische soldaten. Want hoewel Jordanië claimt dat de daadwerkelijke plek waar Jezus gedoopt is aan hun zijde is, doet Israël hetzelfde.

doopplek van jezus in jordanie doopplek van jezus in jordanie

Bezoek van de Paus

De Jordaanse claim wordt in ieder geval bevestigd door UNESCO die de Jordaanse plaats op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Uiteraard is ook dat niet onomstreden maar of je nu aan de Jordaanse zijde of aan de overkant staat.. Het heilige water dat je ziet en kan aanraken, is nog altijd van dezelfde Jordaan Rivier. In 2000 werd de Jordaanse site tevens ook bezocht door paus Johannes Paulus II.

doopplek van jezus in jordanie

Ticket: 10 JD (12 euro)
Openingstijden: dagelijks van 8:30u tot 18:00u (laatste tour start om 17:00u) en in de winter tot 16:00u (laatste tour start om 15:00u).

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Doopplaats van Jezus, Jordaanrivier, Jordanië
Title
Doopplaats van Jezus, Jordaanrivier, Jordanië
Description

Doopplaats van Jezus in de Jordaanrivier.. Waar werd Jezus precies gedoopt? Waarschijnlijk is de doopplek van Jezus in Jordanië. De plek waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt in de Jordaan Rivier. De doopplek van Jezus is een bijzondere bezienswaardigheid in Jordanië. Meer over deze baptism plek lees je hier.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker