Doopplek van Jezus in de Jordaan rivier

  jordanië

  Onderdeel van de Jordanië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  De westelijke grens van Jordanië wordt voor ongeveer de helft bepaald door water. Denk daarbij niet alleen aan de Dode Zee, want ten noorden ervan is het de Jordaan Rivier die een natuurlijk grens vormt. Precies op deze grens ligt een belangrijk religieus hoogtepunt, namelijk de plek waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. In diezelfde Jordaan rivier. De doopplek van Jezus is een bijzondere bezienswaardigheid in Jordanië.

  doopplek van jezus in jordanie

  Een bezoek aan de doopplek van Jezus

  Samen met een gids

  Wanneer je zelfstandig naar deze site gaat is het niet mogelijk om alleen rond te lopen. Na aanschaf van je ticket brengt een shuttlebus, inclusief gids, je naar de start van de rondleiding. Er volgt een korte wandeling langs kerken en uiteraard langs de daadwerkelijke doopplek. Precies in het midden van restanten van Byzantijnse kerken moet Jezus gedoopt zijn. Wil je je ook op deze plek laten dopen? Dat is helaas niet meer mogelijk, want er stroomt op die plek helemaal geen water meer. De Jordaan Rivier is door de millennia heen gaan meanderen, dit door de aanleg van verschillende dammen stroomopwaarts. Hierdoor stroomt er inmiddels aanzienlijk minder water door de Jordaan Rivier.

  doopplek van jezus in jordaniedoopplek van jezus in jordanie

  Laat je dopen in het heilige water

  Het is dan niet meer mogelijk om je op precies dezelfde plek te laten dopen, het water van de Jordaan Rivier is daarentegen natuurlijk nog steeds heilig. Zo is het wel mogelijk om een paar minuten lopen van de doopplek van Jezus je te laten dopen. Bij een opmerkelijk stuk oever, vanaf een houten stellage die op een tribune lijkt, kan je je laten dopen.

  Slechts een paar meter, aan de overkant van de rivier, kan dit ook. Aan de Jordaanse kant onder toeziend oog van Jordaanse militairen, aan de overzijde onder controle van Israëlische soldaten. Want hoewel Jordanië claimt dat de daadwerkelijke plek waar Jezus gedoopt is aan hun zijde is, doet Israël hetzelfde.

  doopplek van jezus in jordanie doopplek van jezus in jordanie

  Bezoek van de Paus

  De Jordaanse claim wordt in ieder geval bevestigd door UNESCO die de Jordaanse plaats op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Uiteraard is ook dat niet onomstreden maar of je nu aan de Jordaanse zijde of aan de overkant staat.. Het heilige water dat je ziet en kan aanraken, is nog altijd van dezelfde Jordaan Rivier. In 2000 werd de Jordaanse site tevens ook bezocht door paus Johannes Paulus II.

  doopplek van jezus in jordanie

  Ticket: 10 JD (12 euro)
  Openingstijden: dagelijks van 8:30u tot 18:00u (laatste tour start om 17:00u) en in de winter tot 16:00u (laatste tour start om 15:00u).

  Handige laatste Jordanië tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Jordanië

  Onderdeel van de Jordanië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Jordanië. Gratis.

  Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Jordanië Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Doopplek van Jezus, Jordanië
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

   🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >