Ma’in hotsprings met luxe resort

Tussen Madaba en de resorts aan de Dode Zee vind je de Ma’in hotsprings, een reeks warme minerale bronnen en watervallen. Deze hotsprings zijn een populaire stop bij reizigers, omdat de bronnen een therapeutische werking hebben. Dit door het hoge mineraalgehalte van het water.

De warmwaterbronnen van Ma’in liggen 120 meter onder zeespiegel. Sommige van deze bronnen hebben maar liefst een temperatuur van 63 graden. Dit zorgt dan ook voor de typische zwevende stoomwolken, waardoor het een magische uitstraling geeft. De warmwaterbronnen worden verwarmd door warm water dat afkomstig is van de top van de basaltische berg.

ma'in hotsprings jordanië

Toeristen bezoeken de warmwaterbronnen, zoals al gezegd, vooral door de therapeutische werking van het water. De genezende eigenschappen, waaronder natrium en calcium, werken goed bij het behandelen van chronische lichame aandoeningen. Denk aan rug- en spierpijn maar ook huid- en vaatziekten. Ook zijn hier voetbaden en stoombehandelingen beschikbaar. Zo’n stoombehandeling helpt bij het genezen van chronische ademhalingsziekten, vooral bij rokers.

Oh, mocht je nou nergens last van hebben maar vooral benieuwd zijn naar de hotsprings, dan kan je er ook gewoon terecht! 😉

Ma’in hotsprings resort

De hotsprings zijn vooral bekend bij toeristen omdat het 5-sterren Ma’in hot Springs resort zich tussen deze warmwaterbronnen heeft gevestigd. Het resort heeft natuurlijke zwembaden, sauna’s en een spectaculair uitzicht op de bergen en hotsprings. Prijzen en beschikbaarheid van het resort vind je hier.

ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort Bron fotografie: Velvet Escape & Booking.com

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker