Ma’in hotsprings met luxe resort

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Tussen Madaba en de resorts aan de Dode Zee vind je de Ma’in hotsprings, een reeks warme minerale bronnen en watervallen. Deze hotsprings zijn een populaire stop bij reizigers, omdat de bronnen een therapeutische werking hebben. Dit door het hoge mineraalgehalte van het water.

De warmwaterbronnen van Ma’in liggen 120 meter onder zeespiegel. Sommige van deze bronnen hebben maar liefst een temperatuur van 63 graden. Dit zorgt dan ook voor de typische zwevende stoomwolken, waardoor het een magische uitstraling geeft. De warmwaterbronnen worden verwarmd door warm water dat afkomstig is van de top van de basaltische berg.

ma'in hotsprings jordanië

Toeristen bezoeken de warmwaterbronnen, zoals al gezegd, vooral door de therapeutische werking van het water. De genezende eigenschappen, waaronder natrium en calcium, werken goed bij het behandelen van chronische lichame aandoeningen. Denk aan rug- en spierpijn maar ook huid- en vaatziekten. Ook zijn hier voetbaden en stoombehandelingen beschikbaar. Zo’n stoombehandeling helpt bij het genezen van chronische ademhalingsziekten, vooral bij rokers.

Oh, mocht je nou nergens last van hebben maar vooral benieuwd zijn naar de hotsprings, dan kan je er ook gewoon terecht! 😉

Ma’in hotsprings resort

De hotsprings zijn vooral bekend bij toeristen omdat het 5-sterren Ma’in hot Springs resort zich tussen deze warmwaterbronnen heeft gevestigd. Het resort heeft natuurlijke zwembaden, sauna’s en een spectaculair uitzicht op de bergen en hotsprings. Prijzen en beschikbaarheid van het resort vind je hier.

ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort ma'in hotsprings jordanië resort Bron fotografie: Velvet Escape & Booking.com

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ma'in hotsprings, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >