Bezoek het Shobak kasteel

Het kasteel van Shobak, gelegen aan de King’s Way, iets ten noorden van Petra, is een oud kruisvaarderskasteel. Het Shobak kasteel is van een afstand al imposant om te zien, omdat het op een heuvel ligt in een wild afgelegen landschap. Daarmee verovert het kasteel al meteen je interesse..

Voor Bijbelreizigers kent Jordanië een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden. Voor de eerste Bijbelreizigers, de kruisvaarders, gold dit ook. Het veroveren van het Heilige Land was weliswaar stap één, maar daarna moest het natuurlijk nog verdedigd worden.

shobak kasteel jordanie

Het Shobak kasteel bezoeken

Gelegen op een heuvel kreeg het kasteel oorspronkelijk de naam Krak de Montreal of Mons Regalis en was onderdeel van de Frankische verdedigingslinie. Samen met het kasteel van Kerak, moesten de kastelen het gebied tussen de Dode Zee en de Rode zee verdedigen.

Het Shobak kasteel werd in 1115 gebouwd door de kruisvaarderskoning Boudewijn I van Jeruzalem. Gedurende deze periode veroverde hij Aqaba bij de Rode Zee. De verdedigers weerstonden talloze aanvallen van de legers van Saladin. Het kasteel had een strategische ligging op een rots en lag tevens op de route van Syrië naar Arabië. De pelgrims en karavanen hadden dan ook toestemming nodig om het gebied te betreden. Zo hield Boudewijn ook de economische controle over het gebied. Uiteindelijk, zo’n 70 jaar later, werd het Shobak kasteel door Saladin veroverd. In de 14e eeuw werd het kasteel nog bewoond door de Mamelukken.

shobak kasteel jordanie shobak kasteel jordanie

Neem een zaklamp mee

Als je het kasteel van Shobak bezoekt, is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Want hoewel aan de buitenkant van het kasteel de witte stenen je ogen lijken te verblinden, liggen er vele ondergrondse gangen en ruimtes tot ver waar het buitenlicht kan reiken. Het is zelfs mogelijk om 375 treden af te dalen naar een verbazingwekkende geheime gang die uiteindelijk via een ladder buiten het kasteel weer omhoog gaat. Het is mogelijk deze gang in te gaan, maar loop voorzichtig en neem dus een zaklamp mee. Mocht je claustrofobisch zijn dan is het vooral erg af te raden.

shobak kasteel jordanieshobak kasteel jordanie

Bij het visitor center aangekomen ben je na een klim van 10 minuten bij het Shobak kasteel. Een andere mogelijkheid is het kopen van een entreeticket en vervolgens met de auto doorrijden naar boven. Vooral in het laagseizoen, als er weinig bezoekers zijn, is het mogelijk je auto boven te parkeren. Scheelt toch weer een wandeling omhoog..

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Shobak kasteel, kruisvaarders in Jordanië
Title
Shobak kasteel, kruisvaarders in Jordanië
Description

Het Shobak kasteel in Jordanië is gelegen aan de King’s Way en is een oud kruisvaarderskasteel. Het Shobak kasteel is van een afstand al imposant om te zien, omdat het op een heuvel ligt in een wild afgelegen landschap. Meer over het Shobak kasteel vind je hier.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker