Kerak kasteel, kruisvaarders kasteel in Jordanië

Kerak is een vrijwel onmisbare stop als je de Koninklijke Weg in Jordanië volgt, de King’s Way. Het Kerak kasteel was een belangrijk kasteel voor de kruisvaarders en is nu een van de meest bekende kastelen van het land.

Kerak kasteel

Onderweg naar de stad Kerak passeer je schitterende vergezichten. De ingang van het kasteel lijkt midden in de stad te liggen. Door smalle drukke straatjes vol met winkels rijd je richting het kasteel. Het zoeken naar een parkeerplekje kan dan ook een uitdaging worden.
Na het kopen van een ticket loop je met een brug de gracht over. Er wacht je een schitterend uitzicht. Dolend door het kasteel zullen vooral de ondergrondse gangen en ruimtes je doen opvallen. Als je geluk hebt is tevens het archeologisch museum geopend, waar je een kopie van de Stele van Mesa kan vinden.

kerak kasteel jordaniekerak kasteel jordanie

Belangrijk kruisvaarderskasteel

Kerak wordt in de Bijbel genoemd als de plaats Kir, waarna het belegerd werd in de 9e eeuw onder koning Mesa van Moab. Uiteindelijk werd het kasteel in de tijd van de kruistochten een ontzettend belangrijk strategisch punt. Met controle over de Dode Zee en Palestina en bovendien over de karavaanroute had het kasteel een perfecte ligging. Onder leiding van Koning Boudewijn I van Jeruzalem werd het kasteel in de 11e eeuw dan ook versterkt.

De opvolger van Koning Boudewijn I van Jeruzalem, Reinoud de Châtillon, hield zich tijdens zijn leiderschap niet zo aan de opgestelde regels. Zo beroofde hij handelskaravanen en pelgrims onderweg naar Mekka en Medina werden vermoord. Het waren dan ook deze plundertochten die de aanleiding waren voor Saladin om naar Jeruzalem op te trekken. Waarvoor onderweg ook Kerak moest worden verslagen in 1188. Helaas is het kasteel in diezelfde eeuw nog vernield door een grote aardbeving.

kerak kasteel jordaniekerak kasteelkerak kasteel jordanie

Kijktip: Kingdom of Heaven

De film Kingdom of Heaven met Orlando Bloom uit 2005 verhaalt hier meer over. Zeker interessant en leuk om van te voren eens te kijken, al lopen feiten en fictie nogal door elkaar in de film.

kerak kasteel jordaniekerak kasteel jordanie

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Kerak kasteel, kruisvaarders in Jordanië
Title
Kerak kasteel, kruisvaarders in Jordanië
Description

Kerak kasteel in Jordanië is een vrijwel onmisbare stop als je de King’s Way volgt. Het Kerak kasteel was een belangrijk kasteel voor de kruisvaarders en is nu een van de meest bekende kastelen van het land. Meer over het Kerak kasteel in Jordanië lees je hier.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker