Dana natuurreservaat, wandelen in de natuur

Nog geen uur rijden ten noorden van Petra, de bekendste trekpleister van Jordanië, ligt het Dana Biosphere Reserve, ofwel het Dana natuurreservaat. Met 320 vierkante kilometer aan spectaculaire bergen en wadi’s is dit het grootste natuurreservaat van Jordanië.

Dana natuurreservaat

Een reeks wadi’s en bergruggen met oogverblindende zandduinen en kalksteen, afgewisseld met graniet. Het Dana natuurreservaat is bekend om vondsten van koperwinning maar vooral vanwege de natuur. Daarnaast herbergt het een grote verscheidenheid aan dieren in het wild.
Honderden planten- en vogelsoorten maar ook tientallen bijzondere dieren, zoals de grijze wolf, zijn er te vinden.

dana natuurreservaat jordanie dana natuurreservaat jordanie

Zeldzame dieren en planten

Je vindt een combinatie aan dieren en planten uit drie continenten: Europa, Afrika en Azië. Een dergelijke smeltkroes in een enkel gebied is uniek en Jordanië en veel van deze dieren en planten zijn dan ook zeer zeldzaam. Tot nu toe zijn in het reservaat in totaal 700 plantensoorten, 190 vogelsoorten, 37 zoogdiersoorten en 36 reptielsoorten geregistreerd (2018). Hiervan staan er 25 bekend als bedreigd soort, waaronder de Syrische wolf, de kleine torenvalk en de woestijnkat.

dana natuurreservaat jordaniedana natuurreservaat jordanie

Dana Village

Het Dana natuurreservaat kan je vrijwel het hele jaar door bezoeken en overnachten kan in één van de hotelletjes nabij het oude Dana Village. Vanuit Dana Village heb je bovendien al een mooi uitzicht op de prachtige Wadi Dana. Het beste kan je echter in de lente komen, wanneer het reservaat vol in bloei staat en de dieren het warm hebben. Hierdoor komen ze vanzelf naar de stroompjes om water te drinken en kan je ze goed zien.

dana natuurreservaat jordaniedana natuurreservaat jordanie

Wandelen met een gids

Het is mogelijk om zonder gids door het Dana natuurreservaat te wandelen. Let er wel op dat het er enorm groot is en je de beste plekjes toch echt ontdekt samen met een gids. Zo hebben wij een unieke route genomen met onze persoonlijke gids. Hij vertelt je bovendien een hoop boeiende informatie én is constant dieren aan het spotten. Zie je het zitten om een wandeling door het Dana natuurreservaat te maken met een gids? Kijk dan in onze reisgids app van Jordanië waar je heel eenvoudig en snel een gids kan boeken.

dana natuurreservaat jordaniedana natuurreservaat jordanie dana natuurreservaat jordanie

Met dit bergachtig gebied is uiteraard het advies je goed voor te bereiden qua kleding en uiteraard ook goede schoenen. Waar je precies op moet letten bij de aanschaf van schoenen en kleding, dat vind je terug in onze reisgids app.

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Dana Natuurreservaat, Jordanië
Title
Dana Natuurreservaat, Jordanië
Description

Het Dana Biosphere Reserve, ofwel het Dana natuurreservaat in Jordanië is met 320 km2 het grootste natuurreservaat van het land. Spectaculaire bergen en wadi's gecombineerd met zeldzame dieren en planten. Een wandeling door Dana natuurreservaat met gids boeken? Dat kan hier.

3 reacties

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker