reisadvies jordanie

Reisadvies Jordanië. Het meest recente reisadvies voor Jordanië, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laatst gecontroleerd: 27-05-2018
Laatste bijgewerkt: 06-12-2017

Reisadvies Jordanië

Kaart bij reisadvies Jordanië

Download de kaart (PDF, 144 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Amman, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Door recente politieke ontwikkelingen in de regio neemt de kans op demonstraties toe. Vermijd deze. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  

Blijf op de hoogte

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Algemeen

Op 18 december 2016 heeft er een aanslag plaatsgevonden in de stad Kerak. Hierbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Verscherpte veiligheidmaatregelen zijn ingesteld door de lokale autoriteiten. Blijft u alert en volgt u de lokale nieuwsberichten. U dient de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Demonstraties

Door spanningen in de regio kunnen in Jordanië demonstraties voorkomen. Vooral direct na het wekelijkse vrijdaggebed. Deze demonstraties kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op dat tijdstip uit de buurt van moskeeën. Die zijn meestal het startpunt van demonstraties.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, de veiligheidssituatie en mogelijke demonstraties. Die kunnen ook leiden tot blokkades van de hoofdwegen. Vooral in het zuidelijke deel van de Desert Highway en in de buurt van de stad Ma’an. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 911 (112 vanaf mobiele telefoons).

Nederlandse ambassade in Amman

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Amman op de website.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

Onveilige gebieden

Alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar:

  • de strook van 5 kilometer langs de grens met Syrië;
  • het gebied ten noorden van de weg naar Irak (Mafraq – Safawi – Iraakse grens);
  • het grensgebied met Irak.

Syrische vluchtelingen in Jordanië

Er komen veel Syrische vluchtelingen Jordanië binnen. Hierdoor ontstaan er mogelijk spanningen in het noorden van het land. Bijvoorbeeld in en rond de steden Mafraq en Ramtha.

Gevechten aan Syrische zuidgrens

Aan de Syrische zuidgrens is er kans op gevechten. Vooral in de provincie Dara’a. De bombardementen en beschietingen daar zijn soms zelfs in Jordanië te horen. Het komt voor dat projectielen vanuit Syrië per ongeluk op het grondgebied van Jordanië terecht komen.

Terrorisme

Jordanië maakt deel uit van de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat). In het hele land is er daarom een risico op terroristische aanslagen. Dat is vooral op plaatsen waar veel mensen komen, bijvoorbeeld winkelcentra en restaurants. Er zijn verscherpte maatregelen bij openbare gelegenheden, zoals hotels en winkelcentra.

Er zijn risico’s voor het vliegverkeer boven de Sinaï. Het luchtruim boven deze streek heeft te maken met een terroristische dreiging. Informeer bij uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of daar bij de vliegroute rekening mee wordt gehouden.

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kost en van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker