🇮🇷 Iran

Ultieme informatiebron voor rondreizen naar Iran.

Betoverend Iran. Van het koele en groene noorden van Iran, tot kamperen in de woestijn en de bakermat van de beschaving in Persepolis. Met REiSREPORT heb je alles voor een reis naar Iran bij de hand. Zowel vóór, tijdens als na je reis en van zowel bekende als minder bekende plekken.

🇮🇷 Alles over Iran Iran reisgids app →

 

 

REiSREPORT IRAN

Alles wat je nodig hebt voor een reis naar Iran. Vóór, tijdens en na je reis.

 

Iran Voorbereiding

Beste reistijd Iran

Beste reistijd Noord-IranBeste reistijd Noord-Iran
Beste reistijd Zuid-Iran
Beste reistijd Zuid-Iran

De beste reistijd voor Iran is april/mei en september/oktober. In Noord-Iran is sneeuw helemaal niet gek. Sterker, zoals je kan zien in onze tweede video van Teheran kan je zelfs in mei nog skiën in Iran. In de zomer, en dan met name in het zuiden, kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Ga je zowel naar het noorden als het zuiden, dan is het een kwestie van slim plannen. Prima te doen, wij gingen je voor.

Belangrijk! Een VPN


In Iran zijn veel online diensten geblokkeerd. Zoals Facebook, YouTube maar ook westerse media, zoals nu.nl. Dat is prima te omzeilen (en dat gebeurt dan ook massaal) met een zogenoemde VPN. Echter, dit moet je VÓÓR je reis regelen want eenmaal in Iran wordt het een stuk lastiger. Omdat niet alle VPN software betrouwbaar is (met name de gratis varianten zijn zelfs gevaarlijk), hebben we een video gemaakt met de VPN die wij gebruikten in Iran.

 

 

Iran reizen vergelijken

Onze Iran documentaires en reisvideo’s bekeken? De Iran reisgids app geïnstalleerd op je mobiel of tablet? Dan ben je klaar om te boeken. Vind de reis die bij jou past in onze Iran reisvergelijker. Alle Iran rondreizen bij elkaar. Bijbelreizen, singlereizen, individuele reizen of groepsreizen naar Iran in één Jordanië reizen overzicht.

Iran rondreizen vergelijken →

 

 

Kleine selectie: Vier keer bijzonder Iran

Darband, Teheran (video)

darband iran

Weg van de drukte van de grote hoofdstad Teheran, vind je in het noorden het sprookjesachtige Darband. Je vindt er alleen maar sfeervolle restaurants, eetkraampjes en prachtige uitzichten.

Darband, Iran →
Isfahan, Iran (video)

isfahan iran

Isfahan is hoogstwaarschijnlijk één van de hoogtepunten tijdens je reis door Iran. Een bezoek aan het immens grote Meidan Emam plein is dan ook een blijvende herinnering. Reis met ons mee.

Button
Garmeh woestijn (video)

garmeh iran

Wildkamperen in de woestijn van Iran, wát een belevenis. Het kleine oasedorpje Garmeh, te midden van de grote woestijn, telt slechts 200 inwoners. Bekijk onze video en ontdek meer.

Garmeh, Iran →
Yazd, Iran (video)

yazd iran

Yazd is een van de oudste steden van Iran en is hét centrum van het Zoroastrisme. Vrijwillig verdwalen in de vele steegjes van het oude centrum van Yazd, je ziet het in onze documentaire.

Yazd, Iran →

 

Iran Reisgids App

“Handige app voor bij je voorbereidingen, maar ook zeker tijdens je rondreis in Iran.”
Lonely Planet Traveller

Alles over de Iran Reisgids →

reisreport iran app iphone reisreport iran app android

Onze website staat boordevol informatie over Iran. Echter, als je écht niets wilt missen dan download je nu meteen onze Iran Reisgids App. Alle reisvideo’s, handige tips en highlights altijd bij je.

Vind medereizigers in Iran in het Community onderdeel. Je kan zelfs hotels, chauffeurs en gidsen online boeken én betalen via de App. Handig voor bij je voorbereiding, maar ook zeker tijdens je rondreis in Iran. Bekijk hier de introductie video en installeer ‘m meteen.


 

 

 

Uitvoerige reisdocumentaires

Het bijzondere Iran heeft veel te bieden voor reizigers. Hoogtepunten van Iran betreffen de bijzondere geschiedenis van allerlei volkeren en prachtige cultuur en natuur. Van het indrukwekkende Persepolis tot de bekende Roze Moskee in Shiraz. In verschillende uitvoerige documentaires laten we je alles zien.

reisvideo & -documentaires →

i

 

 

Voorbereiding & Bezienswaardigheden

Een selectie uit onze artikelen over Iran. Je vindt de andere tientallen artikelen en natuurlijk eveneens tientallen video’s in de Iran Reisgids App.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Iran startpagina
Author Rating
51star1star1star1star1star
ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link