Rondreis Iran, de beste route

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Wanneer je van plan bent een reis door Iran te maken raden wij je aan minimaal 2 weken te reizen. In deze rondreis bezoek je alle bijzondere steden van Iran. Wij hebben in de rondreis ook Kashan toegevoegd, omdat wij dit zelf een erg leuke stad vonden. Hier zijn echter niet super veel bezienswaardigheden, dus je kan ook vanuit Teheran meteen door naar Isfahan. Dit is de beste route voor je rondreis door Iran in twee weken:

Rondreis Iran, dit is de beste route

Teheran – dag 1, 2

Waarschijnlijk start je reis in Teheran, de aankomstbestemming wanneer je naar Iran vliegt. Op dit moment komen alle vluchten vanuit Nederland ’s nachts aan. In Teheran heb je vervolgens nog een dag om de hoogtepunten te bekijken. Aan het eind van je rondreis kom je weer terug in Teheran, dus is het mogelijk om nog meer te bekijken. Hier lees je onze tips voor je verblijf in Teheran.

golestan paleis teheran iran reis

Kashan – dag 3 en 4 (optioneel)

Op dag 3 ga je ’s ochtends vanuit Teheran door naar Kashan. Kashan is niet erg groot en in een dag heb je alle hoogtepunten gezien. Op dag 4 ga je vanuit Kashan door naar Isfahan, met als mogelijkheid een tussenstop in Abyaneh. Meer over Kashan en Abyaneh lees je hier.

Isfahan – dag 5, 6 en 7

De halve wereld, zoals Isfahan beschreven wordt, kan je in twee volle dagen zien. Uiteraard hebben we ook van Isfahan alle bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Een bezoek aan het Meidan Emam plein is daarbij een hoogtepunt. Op dag 7 reis je door naar Shiraz.

Shiraz – dag 8, 9 en 10

Ook Shiraz heeft enorm veel bijzonders om te ontdekken. De bekende roze moskee is een grote trekpleister. Combineer je verblijf in Shiraz ook met het bezoeken van Persepolis, waar je een dag voor uittrekt. Alles over Shiraz lees je hier.

shiraz iran te doen bezienswaardigheden

Yazd – dag 11 en 12

Op dag 10 ga je verder en reis je naar de woestijnstad Yazd. Een bezoek aan de Towers of Silence is wat ons betreft een must in deze stad. Ga ook zeker ronddwalen in de oude stad, waar leuke rooftop restaurants te vinden zijn.

Teheran – dag 13

Op dag 13 vertrek je ’s ochtends vroeg vanuit Yazd naar Teheran. Dit is een lange busreis van zo’n 8 uur. De volgende dag heb je nog de mogelijkheid om Teheran in te gaan, want de meeste vluchten naar Nederland vertrekken ’s nachts pas. Wij raden je aan om sowieso een keer te dineren in Darband.

Terugreis – dag 14

Verkijk je ook niet op de grootte van Iran, want het is gemiddeld 6 uur rijden van de ene stad naar de andere. Wanneer je 3 weken door Iran reist kan je alles wat rustiger aan doen en eventueel wat extra steden bezoeken. Het groene noorden en een reis naar de woestijn zijn daarbij leuke extra opties.

Heb jij een rondreis gemaakt door Iran en een compleet andere route gereisd? Dan zijn we daar erg benieuwd naar! Geef hieronder jouw tips.

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Rondreis Iran, de beste route
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

 1. Tussen Isfahan en Yazd heb ik 4 dagen in Varzaneh verbleven. De moeite waard om verschillende redenen:
  1. minder druk en toeristisch dan andere bestemmingen
  2. perfecte uitvalbasis voor de nabijgelegen woestijn voor sandboarding, mountainbiken, sterrenkijken (ik heb er de nacht doorgebracht in juli, was perfect qua temperatuur)
  3. gezapige sfeer in het kleine centrum, met heel wat mogelijkheden tot kleine uitstapjes: duiventoren, ossenmolen, oude citadel, wetlands, zoutmeer
  4. fijne ontvangst in traditionele guesthouse (Negaar), bij Mohammad, die al zijn kennis en kunde over planten en kruiden deelt, ook heerlijke gerechten bereid door zijn moeder
  Samengevat, goed rustpunt tijdens een volgepropte heerlijke Iranreis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >