Fotoreeks: verrassend Iran in 25 foto’s

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Nog steeds krijgen we soms rare opmerkingen wanneer we vol trots vertellen over onze reis door Iran. Vragen als: ‘Iran, maar is dat echt veilig ja?’ en ‘Goh Iran ja, hoe kom je daar nou bij?’. Voor eenieder die eigenlijk geen goede voorstelling kan maken van dit waanzinnige land, check dan deze top 25 foto’s van onze reis door Iran. Wil je zelf graag naar Iran en twijfelt je reismaatje nog? Stuur gewoon dit artikel door, succes verzekerd!

De vrijdagmoskee van Isfahan was onze favoriet waar je uren kunt fotograferen.
Een kamelentocht middenin de woestijn van Garmeh, waar we helemaal alleen waren.
De entree van de grote Koningmoskee van Isfahan op het grote Meidan Emam plein.
Naar de kapper in Yazd, alle buurmannen staan meteen eerste rij toe te kijken.
Een trotse eigenaar van een prachtig keramiek winkeltje middenin Yazd.
De buitenkant van de beroemde roze moskee, ofwel de Nasir al Molkmoskee.
Motorgliden boven de Kaspische Zee: check.
Fifty shades of green in de Alamut Vallei in het noorden van Iran.
Shisha roken in de kleine theehuisjes van Iran.
Het Golestan Paleis, een lust voor het oog én je camera.
Eén van de vele glas-in-lood kunstwerken die je in veel steden tegenkomt.
Dineren in Darband (een wijk bovenin de hoofdstad Teheran), sprookjesachtig mooi.
Kamperen in de woestijn van Iran, heel veilig.. wie had dat gedacht.
Het prachtige groene landschap van de Alamut Vallei.
Eén van de leuke plekjes op een dakterras om ’s avonds wat te eten in Yazd, bij het Amir Chakhmaq Complex.
Straatbeeld in Kashan.
Detail van de vele prachtige moskeeën die Iran kent.
Si-o-seh pol in Isfahan, een brug met 33 bogen.
Skiën in Teheran kan een aantal maanden in het jaar.
Detail van de Sjeik Lutfallahmoskee op het Meidan Emam plein in Isfahan.
Eén van de vele spontane ontmoetingen met locals op straat. De gastvrijheid in Iran is ontzettend groot.
Knus eettentje (met uiteraard een waterpijp op tafel) in het schilderachtige bergdorpje Masuleh.
Het grote Meidan Emam plein van Isfahan.
Uiteraard vind je op iedere hoek van de straat Perzische tapijten.
Verdwalen in het doolhof van kleine straatjes in Yazd.

Download onze Iran reisgids APP

Ga je binnenkort naar Iran? Goede keuze! Wist je dat wij een complete reisgids App van Iran hebben voor op je smartphone en tablet? Helemaal gratis en boordevol handige informatie, video’s en boekingsmogelijkheden. Check hier alles over onze eigen App.

PS. Ben je al in Iran geweest, dan is de App alsnog erg zinvol om te downloaden! We hebben namelijk een groot community gedeelte waarin tips en opmerkingen geplaatst kunnen worden. Heb je in een heel goed restaurant gegeten? Laat het dan vooral weten voor alle komende reizigers naar Iran, via onze App.

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Verrassend in Iran in 25 foto's
Author Rating
51star1star1star1star1star

13 reacties

 1. Hoi Marlou en Godfried, mooie foto’s! Ik heb jullie app ook bekeken. Ziet er goed uit! Ik vroeg mij af of jullie ervaring hebben met die tourist bankpassen in Iran. Wij gaan met z’n 2-en een maand naar Iran. Nog los van dat ik het lastig vind om te bepalen hoeveel geld wij moeten meenemen, vraag ook mij ook af of het niet handig is om het geld bij een bank te storten en die bankpas te gebruiken. Ik begreep eerder via de See you in Iran-groep dat ongebruikt saldo weer op te nemen zou zijn. Wellicht hebben jullie ervaringen met de tourist cards?

  1. Hi Pauline, allereerst dank!
   Wat betreft de bankpas… Wij hebben dit overwegen maar uiteindelijk hebben we er vanaf gezien. met contant geld in een buideltasje ging het uiteindelijk prima. We wisselden in Teheran, Shiraz en Ramsar en dat ging prima. Voor wat betreft de hoeveelheid… Wij reisden meen ik met zo’n 3000 euro en dat ging goed, inclusief een dagje ziekenhuizen en klinieken. Je verzekering dekt (doorgaans) tot 250 euro contant overigens mocht je iets kwijtraken.
   Ik heb tot dusver nog niet van iemand gehoord die een bankpas daadwerkelijk heeft gedaan dus laat het weten als je dat doet 😉

  1. Hi Kimerley, in Iran is alleen reizen goed te doen. De verbindingen (bus & trein) zijn uitstekend, eer betaalbaar en erg comfortabel. We zijn meerdere mensen tegengekomen, ook vrouwen, die alleen door Iran reisden. Iraniërs zijn buitengewoon gastvrij, geïnteresseerd en open tot een mate dat het je zal verbazen. Zeker voor toeristen. Dus hou Iran zeker op je soon-to-visit lijstje!

 2. Motorgliden!!!! super lijkt mij dat.. De roze moskee lijkt sprekend op een gebouw in Sint Petersburg, schitterend mooi. Mensen zeggen ook altijd tegen mij, wanneer ik alleen naar Marokko ga, ieder jaar. Is het wel veilig? kun je daar als vrouw rondlopen? Veel mensen zijn niet bekend met Noord Afrika of het Midden Oosten en hebben een heel ander beeld erbij, zeker niet terecht.

  1. Iran is absoluut een prachtige bestemming. Duur is het niet, al kan je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt maar dat geldt voor alles. Wij hebben mensen ontmoet die met minder dan 1000 euro een maand rondreisden (ex vlucht) maar als je meer van luxe houdt en in het hoogseizoen enkel naar de bekende plaatsen gaat, dan kan je per persoon ook zo 3000 euro kwijt zijn. Als je 1500 euro aanhoudt voor een maand per persoon en voor de zekerheid 2000 per persoon meeneemt (omdat je in Iran nergens kan pinnen of met je creditcard kan betalen), dan zit je goed. Bekijk ook onze hele video serie van Iran. Daar behandelen we ook allerlei prijzen waar je een goede eigen inschatting mee kan maken.

  1. Hi Josje, dat kan zeker! Wij vonden Iran een van de veiligste landen om te reizen. Het is alleen wel wat minder commercieel, waardoor je natuurlijk weinig ‘solo reizigers’ zal treffen. Dat is voor mij persoonlijk (als vrouw) een reden om het misschien toch met een groep of reismaatje te doen omdat ik me anders snel alleen zou voelen. Toch hebben we genoeg solo reizigers gesproken en die vonden het allemaal geweldig! Maar er zijn uiteraard (Zoals in alle landen) wel wat dingen waar je op moet letten, ga bijv. niet ’s avonds nog alleen de straat op etc… Lees anders ook even dit artikel, daar heb ik meer uitgelegd over reizen als vrouw door Iran:https://reisreport.nl/2017/05/reizen-door-iran-als-vrouw/
   Mocht je nog wat willen weten, laat het ons dan vooral even weten! Iran is geweldig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >