De vrijdagmoskee in Isfahan

In Iran hoef je echt niet alle moskeeën te bezoeken, want er zijn er echt een hoop. De vrijdagmoskee in Isfahan (Jame Mosque) is er eentje die je wel echt bezocht moet hebben. Wat ons betreft de mooiste moskee van heel Iran.

Het oudste deel van de moskee dateert uit het eind van de achtste eeuw. In 2012 werd de moskee door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Rondom de binnenplaats zijn vier iwans (ingangen) gemaakt. Gedurende vele eeuwen was de vrijdagmoskee de centrale moskee. Op vrijdag werd dan ook de khutbah (preek) gehouden. Toen Abbas I de Grote de moskee aan het Meidan Emam plein bouwde, werd die moskee de belangrijkste van Isfahan.

Vrijdagmoskee in Isfahan – Zo kom je gratis binnen

Tip voor de echte Hollander: Wil je gratis naar binnen? Ga dan rond 12:00 uur naar de moskee. Dan is de moskee namelijk via de zijkant open, omdat de Iraniërs daar naar binnen gaan om te bidden. Niet alles is dan open voor toeristen, maar het binnenplein kan je sowieso op.

isfahan iran bezienswaardigheden
isfahan iran bezienswaardigheden
isfahan iran bezienswaardigheden

Alsof je er zelf staat, bekijk hier onze 360 graden video van het binnenplein:

IRAN REISTIPS


Iran Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Iran te gaan? Bekijk dan zeker het Iran Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Iran in één overzicht.


Iran Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Iran reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Iran Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vrijdagmoskee, Isfahan
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Iran Reisgids App, voor mobiel & tablet.

De 100% Nederlandstalige Iran Reisgids van REiSREPORT. Alles over Iran op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker