De vrijdagmoskee in Isfahan

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

In Iran hoef je echt niet alle moskeeën te bezoeken, want er zijn er echt een hoop. De vrijdagmoskee in Isfahan (Jame Mosque) is er eentje die je wel echt bezocht moet hebben. Wat ons betreft de mooiste moskee van heel Iran.

Het oudste deel van de moskee dateert uit het eind van de achtste eeuw. In 2012 werd de moskee door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Rondom de binnenplaats zijn vier iwans (ingangen) gemaakt. Gedurende vele eeuwen was de vrijdagmoskee de centrale moskee. Op vrijdag werd dan ook de khutbah (preek) gehouden. Toen Abbas I de Grote de moskee aan het Meidan Emam plein bouwde, werd die moskee de belangrijkste van Isfahan.

Vrijdagmoskee in Isfahan – Zo kom je gratis binnen

Tip voor de echte Hollander: Wil je gratis naar binnen? Ga dan rond 12:00 uur naar de moskee. Dan is de moskee namelijk via de zijkant open, omdat de Iraniërs daar naar binnen gaan om te bidden. Niet alles is dan open voor toeristen, maar het binnenplein kan je sowieso op.

isfahan iran bezienswaardigheden
isfahan iran bezienswaardigheden
isfahan iran bezienswaardigheden

Alsof je er zelf staat, bekijk hier onze 360 graden video van het binnenplein:

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vrijdagmoskee, Isfahan
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >