Alamut vallei in Iran, een prachtig landschap

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

In het noorden van Iran vind je de Alamut vallei (Alamut Valley), een regio in de westelijke rand van het Alborz-gebied (Elburz). De Alamut ligt tussen de droge vlakte van de stad Qazvin in het zuiden en de dicht beboste provincie Mazandaran in het noorden. De Alamut Vallei is de perfecte plek voor een wandeling tijdens welke je niet uitgekeken raakt. Je wandelt tussen de overblijfselen van meer dan vijftig geruïneerde forten, waar links en rechts grote rotspartijen je tegemoet komen.

alamut vallei iranalamut vallei iran

De Alamut Vallei: eén en al wauw

Vanuit Qazvin maak je de tocht naar de Alamut Vallei. Je ziet het landschap snel veranderen. Grote rotspartijen, kilometers grote groene velden en vele zigzagweggetjes komen je tegemoet. Zelfs de autorit ernaartoe is een hoogtepunt. Zonder te overdrijven zijn we zo’n 30 keer onderweg gestopt om alles te fotograferen. Het is echt een totaal ander landschap dan je tot dan toe gewend bent van Iran. Dat maakt het zo verrassend en indrukwekkend.

alamut vallei iran

Alamut kasteel

Wanneer je naar de vallei gaat is een beklimming naar het Alamut Kasteel een must. Dit kasteel is gebouwd bovenop een hoge rots die 2163 meter boven zeeniveau ligt. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 20 hectare. De beklimming is zwaar, maar het geeft een absoluut prachtig uitzicht over de vallei.

alamut vallei iran alamut vallei iran

Regel een gids via couchsurfing

Via couchsurfing kom je het snelst in contact met een gids die je naar de Alamut Vallei wil brengen. Wij pakten de bus naar Qazvin en spraken daar af met onze vriend van couchsurfing. Die avond bleven we bij hem slapen en de volgende ochtend vertrokken we rond 07:00 uur ’s ochtends naar de Alamut Vallei. Het is een lange autorit, maar zoals al gezegd, je raakt het uitzicht absoluut niet beu. Overnachten in de Alamut is ook een aanrader!

Ben jij ook in de Alamut Vallei geweest en heb je meer tips? Laat het ons dan vooral weten.

alamut vallei iran

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Alamut Vallei, Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >