Backpacken in Iran

Backpacken in Iran is anders dan in Zuid-Oost Azië (goh), maar het is mogelijk. Wij gingen op reis met onze backpacks en hadden alleen ons hostel voor de eerste nacht geboekt. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld waardoor een zelfstandige rondreis heel goed mogelijk is. Maar die Full Moon party’s.. tja die kun je vergeten!

Solo backpacken in Iran

Verwacht geen Thailand-taferelen waar je op de hoek van iedere straat een nieuwe backpacker treft. Ja, het toerisme in Iran neemt toe. Toch wordt Iran nog het meest bezocht door groepsreizen en backpackende koppels. We zijn tijdens onze reis wel aardig wat solo backpackers tegengekomen. Je moet er eigenlijk wel vanuit gaan dat je vaak alleen op stap bent. Iran is nog niet ingericht op een echte solo backpackcultuur. Er worden bijvoorbeeld weinig gezamenlijke excursies geregeld.

Handig: Via onze App is het mogelijk om andere reizigers te vinden die op dat moment ook in Iran reizen. Handig als je samen wil reizen of eens een avondje Nederlands wil praten!

Couchsurfing is tevens ook erg populair in Iran en is dan ook een ideale manier om als Solo backpacker het land te verkennen!

Overnachten in dorms

We raden je echt aan op zoek te gaan naar hostels, in hotels vind je namelijk alleen de grote groepen. In iedere stad is er wel een hostel te vinden, waarbij een bed in een dorm ongeveer 10 tot 15 dollar per nacht kost. Hostels (en hotels) zijn schaars in Iran, dus reserveer minimaal 2 dagen van te voren een slaapplek. Het ontbijt is 99% van de keren inclusief.

Een aantal hostels met dorms:
– Teheran: Seven Hostel

– Kashan: Noghli House (favoriet!)
– Isfahan: Seven Hostel

– Shiraz: Golshan Traditional Hostel 

– Yazd: Dalane Behesht Hotel (vonden we erg goed)

Openbaar vervoer

Zoals al gezegd is backpacken heel erg goed te doen dankzij het goede OV-netwerk. Als backpacker maak je waarschijnlijk alleen gebruik van de comfortabele bussen. Kies voor de VIP-bus (kost nog steeds heel weinig) en je krijgt super veel ruimte, een heerlijke stoel én gratis snacks. De VIP-bussen hebben een 2-1 verdeling, zodat je als alleen reizende man/vrouw niet naast een vreemde hoeft te zitten.

Als je jouw route al ver van te voren weet, dan doe je er goed aan om je bustickets vooraf te reserveren. In speciale reiswinkels in Iran is het mogelijk om bustickets te reserveren en betalen, zo hoef je alleen nog maar de bus in te stappen! Het kopen van een busticket kan ook bij de terminals zelf. Er zijn echter wel een aantal populaire routes, waardoor de bus mogelijk vol is.

Heb jij gebackpackt in Iran en wil je je ervaringen en tips delen? Laat het ons weten!

IRAN REISTIPS


Iran Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Iran te gaan? Bekijk dan zeker het Iran Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Iran in één overzicht.


Iran Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Iran reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Iran Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Iran Reisgids App, voor mobiel & tablet.

De 100% Nederlandstalige Iran Reisgids van REiSREPORT. Alles over Iran op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker