Simkaart Iran, zo regel je het

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het hebben van een Iraanse simkaart is wat ons betreft een must. Je belt namelijk vaak om een hotel te reserveren. Ook de taxichauffeurs van de Snapp App bellen je altijd voor ze je oppikken. Bovendien vinden wij het zelf ook fijn om internet te hebben. En die kosten wil je allemaal niet maken met je Nederlandse simkaart. Er zijn vast genoeg andere mogelijkheden om een simkaartje te regelen, maar zo hebben wij het gedaan en dat ging perfect:

Irancell simkaart Iran

Wanneer je op het vliegveld aankomt (IKA airport) zie je al snel een geel hokje van Irancell, niet te missen. Een vriendelijk meisje hielp ons met de simkaartjes. Ze installeerde alles voor ons en dat is best fijn om 4 uur ’s nachts. Bovendien zijn de meeste instellingen in het Farsi. Een local, waarmee we hadden afgesproken op het vliegveld (zie onderstaande tip) sprak perfect Engels en Farsi, waardoor hij alles voor ons kon regelen. Bovendien vond hij het meisje achter de Irancell-balie ook wel interessant hadden we snel door ;).

Je betaalt voor het Iraanse simkaartje en vervolgens kies je nog een internet package. Met 5GB heb je zo’n 2/3 weken internet (normaal verbruik). Het duurt ongeveer 5 uur voordat alles werkt. Wij betaalden voor 2 simkaartjes en 2x 5GB zo’n 15 euro.

Krediet op je simkaart zetten

Is je internet op? Dan koop je nieuw krediet in de kleine supermarktjes die je overal op straat tegenkomt. Je krijgt dan een strookje papier met een 16-cijferige code. Deze zie je pas als je het zilverkleurige deel open krast. Dan toets je in op je telefoon: *141*(16-cijferige-code)# en bel je. Als dit goed is gegaan krijg je vervolgens een berichtje met je nieuwe krediet.

TIP: download ook een VPN

Om er zeker van te zijn dat je goed en veilig op internet gaat, raden wij je sterk aan om een VPN te installeren. Zo ben je beter beschermd wanneer je bijvoorbeeld op een openbare WiFi-spot gaat. Wij gebruiken deze betaalde VPN voor onze mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Wij hebben ‘m overal kunnen gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk.

TIP 2: taxi op het vliegveld

De taxichauffeurs die bij het vliegveld staan, willen graag profiteren van jou als net aangekomen reiziger. Wij hoorden van andere reizigers bijvoorbeeld deze scam: Een taxiritje naar het hotel kost 30 euro. Eenmaal bij het hotel aangekomen mochten ze 30 euro per persoon afrekenen. Dit soort dingen zijn niet leuk als je net aankomt. Ons advies: plaats een oproep op Couchsurfing, de dag voordat je naar Iran vertrekt. Er zijn genoeg locals die je willen ophalen van het vliegveld en je meteen in de taxi allerlei interessante dingen vertellen. Zo hadden wij een hele leuke local die ons voor 18 dollar op kwam halen. Z’n vriend ging gezellig mee, de muziek ging aan en ze bleven wachten tot er open werd gedaan bij ons hostel.

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Simkaart Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

10 reacties

 1. Hallo, een vraagje: is het ook mogelijk om in de supermarktjes, waar je de simkaart kan opwaarderen, de simkaart te kopen? Wij reizen met een groepsreis en ik weet niet zeker of er tijd is om na aankomst een simkaart aan te schaffen. Dit omdat we direct doorreizen naar Qom.

  1. Hi Luc. Bij de aanschaf van een simkaart moeten er zaken worden geregistreerd en vanuit een hoofdkantoor worden goedgekeurd. Zo maken ze een kopie van je paspoort bijvoorbeeld. Dit soort zaken zijn van dusdanige serieuze aard, dat het helaas niet zomaar in een supermarkt kan. Je zult dus naar een groter kantoor van de provider moeten. Of die in Qom aanwezig is durf ik niet te zeggen. Veel tijd neemt zo’n simkaart ook weer niet in beslag, maar het hangt zeker af van je reisgezelschap en hoe snel je door de douane komt (zeker in verband met de zorgverzekering. Neem daarvoor onze voorbereidingsartikelen in de app door). Zo ook de VPN trouwens even vooraf regelen voor de zekerheid.

   1. Bedankt voor je snelle reactie, heel fijn. Zeker ook van je tip w.b. de verklaring van de zorgverzekering, deze informatie hebben we namelijk niet gekregen van de reisorganisatie. Gelukkig hebben we die vandaag kunnen aanvragen en ligt het inmiddels geprint bij ons tickets. Enfin, dan weten we genoeg en proberen het toch gewoon bij aankomst. Nogmaals bedankt, de vlogs en site zijn enorm waardevol geweest tijdens alle voorbereidingen op onze reis.

 2. Super, dan weet ik voldoende.
  Overmorgen gaan we vertrekken, we hebben er veel zin in.
  Bedankt voor alle tips op jullie website! De reisapp van jullie is geinstalleerd:-)

  Els

   1. Hallo,

    We zijn terug van een geweldige reis! Wij zijn 10 dagen naar Iran geweest met twee pubers en het is ontzettend goed bevallen. Ik heb vooraf zelf de reis samengesteld ( met behulp van o.a. jullie tips) en het is allemaal prima gegaan.
    Mocht je een stukje kunnen gebruiken over Iran met pubers, wil ik dat wel schrijven!

    Nogmaals bedankt voor alle info!
    Els

    1. Hi Els,

     Goed te horen! Mooi is Iran he? 🙂

     Een reiservaring ‘Reizen door Iran met twee pubers’ klinkt zeker als een waardevolle toevoeging, want er komen genoeg vragen over binnen. Ik stuur je een email op het emailadres dat je hier hebt opgegeven.

 3. Dag,

  Een vraag over zo’n simkaart: je krijgt dan een ander nummer neem ik aan? Even doorgeven aan het thuisfront, dat is zo opgelost. Maar hoe zit het met de apps die je hebt geinstalleerd? Blijven die bruikbaar of zijn die weg? En de betaalde VPN-app?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord!
  groeten, Els

  1. Hi Els. Als je een nieuw simkaartje in je telefoon stopt, doet alles het zoals je gewend bent. Op één verschil inderdaad… Je kunt niet op je vorige nummer gebeld worden noch smsjes ontvangen. Maar verder werkt alles, zo ook bijvoorbeeld whatsapp. Dat is gekoppeld aan je huidige simkaart, maar als je whatsapp niet opnieuw activeert of herinstalleert, dan maakt dat niet uit. Blijft gewoon werken, ondanks wissel van je simkaart.

   Apps werken dus ook, ook onze Iran reisgids app 😉 Installeer wel even een VPN app vóór je naar Iran vertrekt want eenmaal in Iran kan dat lastiger zijn. Zie ook onze video en ons artikel over VPN gebruik in Iran.

   https://reisreport.nl/vpn-iran-beste/

   Veel plezier! – Godfried

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >