Simkaart Iran, zo regel je het

Het hebben van een Iraanse simkaart is wat ons betreft een must. Je belt namelijk vaak om een hotel te reserveren. Ook de taxichauffeurs van de Snapp App bellen je altijd voor ze je oppikken. Bovendien vinden wij het zelf ook fijn om internet te hebben. En die kosten wil je allemaal niet maken met je Nederlandse simkaart. Er zijn vast genoeg andere mogelijkheden om een simkaartje te regelen, maar zo hebben wij het gedaan en dat ging perfect:

Irancell simkaart Iran

Wanneer je op het vliegveld aankomt (IKA airport) zie je al snel een geel hokje van Irancell, niet te missen. Een vriendelijk meisje hielp ons met de simkaartjes. Ze installeerde alles voor ons en dat is best fijn om 4 uur ’s nachts. Bovendien zijn de meeste instellingen in het Farsi. Een local, waarmee we hadden afgesproken op het vliegveld (zie onderstaande tip) sprak perfect Engels en Farsi, waardoor hij alles voor ons kon regelen. Bovendien vond hij het meisje achter de Irancell-balie ook wel interessant hadden we snel door ;).

Je betaalt voor het Iraanse simkaartje en vervolgens kies je nog een internet package. Met 5GB heb je zo’n 2/3 weken internet (normaal verbruik). Het duurt ongeveer 5 uur voordat alles werkt. Wij betaalden voor 2 simkaartjes en 2x 5GB zo’n 15 euro.

Krediet op je simkaart zetten

Is je internet op? Dan koop je nieuw krediet in de kleine supermarktjes die je overal op straat tegenkomt. Je krijgt dan een strookje papier met een 16-cijferige code. Deze zie je pas als je het zilverkleurige deel open krast. Dan toets je in op je telefoon: *141*(16-cijferige-code)# en bel je. Als dit goed is gegaan krijg je vervolgens een berichtje met je nieuwe krediet.

Tip: taxi op het vliegveld

De taxichauffeurs die bij het vliegveld staan, willen graag profiteren van jou als net aangekomen reiziger. Wij hoorden van andere reizigers bijvoorbeeld deze scam: Een taxiritje naar het hotel kost 30 euro. Eenmaal bij het hotel aangekomen mochten ze 30 euro per persoon afrekenen. Dit soort dingen zijn niet leuk als je net aankomt. Ons advies: plaats een oproep op Couchsurfing, de dag voordat je naar Iran vertrekt. Er zijn genoeg locals die je willen ophalen van het vliegveld en je meteen in de taxi allerlei interessante dingen vertellen. Zo hadden wij een hele leuke local die ons voor 18 dollar op kwam halen. Z’n vriend ging gezellig mee, de muziek ging aan en ze bleven wachten tot er open werd gedaan bij ons hostel.

IRAN REISTIPS


Iran Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Iran te gaan? Bekijk dan zeker het Iran Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Iran in één overzicht.


Iran Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Iran reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Iran Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

4 reacties

 1. Super, dan weet ik voldoende.
  Overmorgen gaan we vertrekken, we hebben er veel zin in.
  Bedankt voor alle tips op jullie website! De reisapp van jullie is geinstalleerd:-)

  Els

 2. Dag,

  Een vraag over zo’n simkaart: je krijgt dan een ander nummer neem ik aan? Even doorgeven aan het thuisfront, dat is zo opgelost. Maar hoe zit het met de apps die je hebt geinstalleerd? Blijven die bruikbaar of zijn die weg? En de betaalde VPN-app?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord!
  groeten, Els

  1. Hi Els. Als je een nieuw simkaartje in je telefoon stopt, doet alles het zoals je gewend bent. Op één verschil inderdaad… Je kunt niet op je vorige nummer gebeld worden noch smsjes ontvangen. Maar verder werkt alles, zo ook bijvoorbeeld whatsapp. Dat is gekoppeld aan je huidige simkaart, maar als je whatsapp niet opnieuw activeert of herinstalleert, dan maakt dat niet uit. Blijft gewoon werken, ondanks wissel van je simkaart.

   Apps werken dus ook, ook onze Iran reisgids app 😉 Installeer wel even een VPN app vóór je naar Iran vertrekt want eenmaal in Iran kan dat lastiger zijn. Zie ook onze video en ons artikel over VPN gebruik in Iran.

   https://reisreport.nl/vpn-iran-beste/

   Veel plezier! – Godfried

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Iran Reisgids App, voor mobiel & tablet.

De 100% Nederlandstalige Iran Reisgids van REiSREPORT. Alles over Iran op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker