Welke VPN is het beste in Iran?

Dit artikel is onderdeel van onze gratis IRAN REISGIDS APP, de essentiële app voor reizen naar Iran. Alles over Iran »

Een VPN in Iran heb je nodig om van al je favoriete websites en internet diensten gebruik te kunnen maken. Standaard zijn door de Iraanse overheid bijvoorbeeld Facebook en YouTube geblokkeerd. Maar ook verschillende westerse media zijn niet te bereiken in Iran, zoals nu.nl. Tevens kan je problemen ondervinden met internet bankieren als je geen VPN gebruikt.

Mét VPN kom je wél je favoriete internet sites op in Iran.

Zonder VPN in Iran op internet

Het internet in Iran werkt prima en snel. Niet zo snel als in Nederland, maar met je mobiel heb je een 4G verbinding in de grote steden. Rondom kleinere dorpen heb je doorgaans in het dorp ook nog prima bereik. Maar of je nu via een mobiele provider, zoals Irancell, verbinding maakt of via WiFi van je hotel… Al het verkeer wordt door de Iraanse overheid gemonitord. Ook kan je sommige websites en diensten niet bereiken, omdat deze deels of gedeeltelijk geblokkeerd zijn.

VPN in Iran is een must

Wil je websites of apps als Facebook, YouTube of CouchSurfing gebruiken? Bijvoorbeeld om informatie te vinden over sommige hotspots of om contact te onderhouden met het thuisfront terwijl je in Iran verblijft? Dan heb je een VPN nodig. Ook websites als nu.nl zijn zonder VPN niet te bereiken. Bovendien is het gebruik van een VPN verbinding ook aanbevolen wanneer je wil internet bankieren.

Welke VPN voor Iran is het beste?

Wij gebruiken deze betaalde VPN voor onze mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Wij hebben ‘m overal kunnen gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk. Je kan deze voor verschillende perioden afsluiten en zowel voor je reis naar Iran als naar andere reizen gebruiken natuurlijk. Maak je bijvoorbeeld in Nederland wel eens gebruik van een openbare wifi (bijvoorbeeld in een café of vliegveld), dan ben je met een VPN verbinding een stuk beter beschermd.

Regel je VPN vóórdat je naar Iran gaat!

Eenmaal in Iran, is het een stuk lastiger een VPN te installeren omdat de Iraanse overheid ook deze apps, websites en diensten natuurlijk blokkeert. Installeer en test je VPN dan ook vóórdat je naar Iran afreist.

Kortom… Bekijk ons filmpje waarin we het gebruik van de VPN in Iran en de werking uitleggen. We hebben verschillende VPN verbindingen geprobeerd in Iran, maar hebben uiteindelijk deze gekozen.

PS
Mocht je hopen dat je ook apps als Netflix kan “misleiden” met een VPN waardoor je in Iran hetzelfde aanbod hebt als in Nederland, dan moeten we je helaas teleurstellen. Wij probeerden dit eveneens, maar we kregen de melding “Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een VPN. Schakel deze eerst uit.” Dat werkt dus helaas niet.

Dit artikel is onderdeel van onze gratis IRAN REISGIDS APP, de essentiële app voor reizen naar Iran. Alles over Iran »

Reizen naar Iran

In ons Iran Reizen Overzicht kan je alle reizen naar Iran vergelijken. Van grote touroperators met groepsreizen, tot op maat gemaakte reizen van gespecialiseerde reisbureaus. Zoek de reis naar Iran die bij jou past in het Iran Reizen Overzicht. Hieronder een drietal willekeurig gekozen reizen:

Summary
Review Date
Reviewed Item
VPN voor Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!