Snapp, de Uber in Iran

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

In februari 2014 is Snapp gelanceerd in Iran en is inmiddels mega populair onder de locals. Het werkt precies hetzelfde als Uber: je geeft in de App aan waar je nu bent en waar je heen wilt en vervolgens krijg je de melding dat een chauffeur je op komt halen. Van te voren zie je het bedrag dat je moet betalen al in de App staan.

snapp iran uber appUPDATE: DECEMBER 2017
Snapp is zoals inderonder toegelicht uit de stores, maar je kan alsnog de app op je telefoon installeren. Snapp heeft op de eigen website een handleiding die door de screenshots nog prima te volgen is. Zie daarvoor deze pagina. Voor Android verwijst Snapp zelf naar deze website. Je download hier het zogenoemde APK bestand. Dat is exact hetzelfde bestand dat je vanuit de Android Play Store zou downloaden, maar dan via een omweg. Je telefoon geeft mogelijk een paar waarschuwingen.

UPDATE: SEPTEMBER 2017
Zoals Lise terecht in de reactie aankaart, is Snapp (voorlopig) op een iPhone niet meer te gebruiken. Apple heeft onder druk van Trump alle Iraanse apps uit de App Store gehaald. Zie het artikel dat Lise in de reacties heeft gedeeld.

Op dit moment is Snapp alleen nog maar in gebruik in Teheran en Esfahan. Een ritje van een half uur is ongeveer 100.000 Rial, en dat is omgerekend 2,5 euro.

Voor de toerist is deze App mega handig, want zo weet je zeker dat je nooit zal worden afgezet door een taxichauffeur. Bovendien is het gewoon veel fijner geregeld. Geen gedoe over waar je heen moet, alles wordt geregeld via de App. Je kan aan het einde van de rit cash betalen. Let er wel op dat je een Iraanse simkaart gebruikt, want doe je dit met je Nederlandse simkaart dan kost dat je natuurlijk aardig wat geld. Bovendien bellen de Snapp chauffeurs je vaak om te checken waar je precies bent op dat moment.

Download Snapp

Download Snapp hier voor IOS, en hier voor Android.
De App is beschikbaar in de talen: Engels, Farsi en Frans.

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Snapp in Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

7 reacties

 1. Helaas kan ik (op mijn Android en ook niet op die van mijn vriend) de app ook niet via de Bazaar link downloaden. Als ik op “Free” klik, gebeurt er niets, ook niet als je telefoon toestaat om apps van buiten de play store te downloaden.

  1. Hi Lisette, dat klopt. Apple en Google hebben eerder dit jaar de App Store in Iran geblokkeerd. Afhankelijk van je telefoon is er wel een workaround. Je kan voor Android het APK bestand downloaden. Dat is zeg maar de app zoals je die vanuit de store zou hebben gedownload, alleen dan via de achterdeur. Je telefoon zal dan wel wat waarschuwingen geven want op deze manier kan je ook malware binnenkrijgen.

   Snapp verwijst vanaf hun site naar: https://cafebazaar.ir/app/cab.snapp.passenger/?l=en voor de APK voor Android apps.
   Voor iOS verwijst Snapp naar een handleiding die je op zich nog prima kan volgen, zonder Farsi te begrijpen voor iOS:
   https://snapp.ir/landings/Passenger-iOS

   Ik zal zo het artikel aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >