Golestan paleis in Teheran

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Zorg dat de batterij van je camera vol is en je sd-kaartje nog genoeg ruimte heeft. Het Golestan paleis in Teheran is namelijk een pareltje voor het oog én je camera.

Het Golestanpaleis is een Kadjarenpaleis en de voormalige residentie van de Shah van Perzië. Het is een meesterwerk uit het Qajaren tijdperk. Het paleis toont de succesvolle integratie van de Perzische kunstnijverheid en architectuur met Westerse invloeden. Het Golestan is gebouwd rond een tuin met zwembaden en planten. Het vormt een van de oudste groepen gebouwen in Teheran. Het ommuurde paleis werd de regeringszetel van de familie Qajar in 1779. Tot op de dag van vandaag is het Golestanpaleis een bron van inspiratie voor Iraanse kunstenaars en architecten.

golestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reis

Alsof je er zelf staat: Bekijk onze 360 graden video van de hoofdentree van het paleis:

Entreeprijs Golestan paleis

Om door de tuinen te lopen en van de buitenkant het paleis te zien koop je het standaard entreekaartje (4 euro). Daar bovenop is er een soort ‘menukaart’ waarmee je meerdere hallen in het paleis kunt bezoeken. Hoe verder je het paleis in gaat, hoe meer entreegeld je moet betalen. In totaal zijn er 17 ‘entrees’ die je kan bezoeken. Mocht je alles willen bezoeken dan ben je 850.000 Rials kwijt, wat zo’n 21 euro is. Wij waren gecharmeerd van de Main Hall foto’s op de menukaart en kochten een extra kaartje om deze te bezoeken. Een mooie toevoeging!

golestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reis golestan paleis teheran iran reis golestan paleis teheran iran reis

Alsof je er bij bent. Bekijk hier onze 360 graden video in de tuin van het Golestan Paleis:

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Teheran, Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

    1. In veel gevallen zullen ze euro’s wel accepteren (geen euromunten), maar zal je een slechte koers krijgen. Wij hebben inderdaad eens in euro’s betaald, maar bereken vooraf goed wat je voor koers zou willen betalen en kijk dan wat ze bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >