Beste reistijd Iran

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Je bent geïnteresseerd in een reis naar Iran, dat vinden wij leuk! Sterker nog, we raden het je echt aan, want het is een prachtig land. De beste reistijd Iran lees je hier.

Beste reistijd Iran – hoogseizoen

Tussen maart en mei is het hoogseizoen in Iran. Dat betekent dat de temperaturen op zijn best zijn en het de beste reistijd is om Iran te bezoeken.
Tussen 21 maart en 3 april is het ‘No Ruz’, en betaal je de hoofdprijs én is het overal heel druk. Vooral in Esfahan, Shiraz, Yazd en aan de Perzische zee. In april gaan de prijzen in hotels ook omhoog.

TIP: Boek je hotels een paar dagen van te voren, want er zijn maar weinig hotels en deze zijn dan ook snel volgeboekt.

Reistijd Iran – middenseizoen

Van juni tot en met oktober is het middenseizoen in Iran. Het hele warme weer in juni zorgt voor minder toeristen. In september en oktober gaat de temperatuur weer wat omlaag en zijn ook de prijzen wat lager dan in het hoogseizoen (maart t/m mei).

Reistijd Iran – laagseizoen

Van november tot en met februari is het laagseizoen in Iran. Het is in die periode extreem koud (ja echt) in Iran, vooral in het Noordoosten en het Westen van Iran. Sommige bergwegen zijn dan ook afgesloten. Het enige voordeel is dat de hotels zo’n 10 tot 50% goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen.

Weerkaart Iran

weerkaart iran jaaroverzicht

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Beste reistijd Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >