Beste reistijd Iran

Je bent geïnteresseerd in een reis naar Iran, dat vinden wij leuk! Sterker nog, we raden het je echt aan, want het is een prachtig land. De beste reistijd Iran lees je hier.

Beste reistijd Iran – hoogseizoen

Tussen maart en mei is het hoogseizoen in Iran. Dat betekent dat de temperaturen op zijn best zijn en het de beste reistijd is om Iran te bezoeken.
Tussen 21 maart en 3 april is het ‘No Ruz’, en betaal je de hoofdprijs én is het overal heel druk. Vooral in Esfahan, Shiraz, Yazd en aan de Perzische zee. In april gaan de prijzen in hotels ook omhoog.

TIP: Boek je hotels een paar dagen van te voren, want er zijn maar weinig hotels en deze zijn dan ook snel volgeboekt.

Reistijd Iran – middenseizoen

Van juni tot en met oktober is het middenseizoen in Iran. Het hele warme weer in juni zorgt voor minder toeristen. In september en oktober gaat de temperatuur weer wat omlaag en zijn ook de prijzen wat lager dan in het hoogseizoen (maart t/m mei).

Reistijd Iran – laagseizoen

Van november tot en met februari is het laagseizoen in Iran. Het is in die periode extreem koud (ja echt) in Iran, vooral in het Noordoosten en het Westen van Iran. Sommige bergwegen zijn dan ook afgesloten. Het enige voordeel is dat de hotels zo’n 10 tot 50% goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen.

IRAN REISTIPS


Iran Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Iran te gaan? Bekijk dan zeker het Iran Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Iran in één overzicht.


Iran Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Iran reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Iran Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Iran Reisgids App, voor mobiel & tablet.

De 100% Nederlandstalige Iran Reisgids van REiSREPORT. Alles over Iran op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker