🇲🇪 Montenegro

Ultieme informatiebron voor rondreizen naar Montenegro.

Montenegro. Een terecht populair vakantie land in het zuiden van Europa. Schitterende natuur, prachtige stranden, lieflijk noorden en gezellige hoofdstad. Niet verwondelijk dat REiSREPORT een speciale Montenegro poductie maakte.

🇲🇪 Alles over Montenegro Montenegro reisgids → Montenegro hotels →

 

 

REiSREPORT Montenegro

Alles wat je nodig hebt voor een reis naar Montenegro. Vóór, tijdens en na je reis.

 

Beste reistijd

Beste reistijd Montenegro

De beste reistijd voor Montenegro is de lente en herfst, rond mei/juni en september/oktober. Je doet er goed aan de zomermaanden te mijden. De gemiddelde temperatuur lijkt redelijk aangenaam, maar de laatste jaren hebben ze in toenemende mate last van extreme hitte. Toen wij er in juli/augustus waren lag de temperatuur steeds tussen de 35 en 40 graden. En dat is niet bijzonder prettig.

Jong en klein Montenegro

Montenegro is één van de jongste landen van Europa en zelfs van de wereld. In 2006 riep Montenegro de onafhankelijkheid uit. Het uiteenvallen van Joegoslavië (na een bloedige burgeroorlog in de jaren ’90) was al lang in gang gezet maar Montenegro was toen nog samen met Servië overgebleven. Eind 19e eeuw was Montenegro nog een onafhankelijk prinsdom, maar soeverein aan het Ottomaanse Rijk, en die invloeden zie je op veel plekken nog terugkomen. Zo ook, in onze artikelen, video’s en natuurlijk Montenegro Reisgids App.

Montenegro: Jong, klein en stoer

Klein maar stoer. Met heerlijke kustlijn, schitterende natuur en geweldige bergen is Montenegro niet zonder reden één van de meest opkomende toeristische bestemmingen. Waar sommige voormalige Joegoslavië staten nog wat opkrabbelen, staat Montenegro fier overeind om je te ontvangen. Ga de touringbussen vooruit en snel je naar Montenegro.

Foto’s van Montenegro

Montenegro

Officiële naam:
Montenegro
Hoofdstad:
Podgorica
Oppervlakte:
Zo’n 14.000 km² (+/- 1x Vlaanderen)
Inwoners:
Ruim 600.000
Munteenheid:
Euro
Tijdverschil:
Geen tijdverschil

 

 

Montenegro reizen vergelijken

Onze Montenegro documentaires en reisvideo’s bekeken? De Montenegro reisgids app geïnstalleerd op je mobiel of tablet? Dan ben je klaar om te boeken. Vind de reis die bij jou past in onze Montenegro reisvergelijker. Alle Montenegro rondreizen bij elkaar. Bijbelreizen, singlereizen, individuele reizen of groepsreizen naar Montenegro in één Montenegro reizen overzicht.

Montenegro rondreizen vergelijken →

 

 

Montenegro, een kleine selectie

Kotor, Montenegro

kotor te doen hoogtepunten attracties

Kotor is een middeleeuws doolhof van musea, kerken, cafés, pleinen en Venetiaanse paleizen. Het is een oude havenstad, gelegen in (uiteraard) de baai van Kotor in een diepe inham van de Adriatische Zee. Niet voor niets is Kotor dan ook een van de belangrijkste trekpleisters van Montenegro. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en jawel, ook Kotor staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Kotor, Montenegro →
Skadar meer, Montenegro

skadar meer boot tour

Het Skadar meer, ook wel het meer van shkodër genoemd, is het grootste meer van de Balkan en ligt voor tweederde in Montenegro en eenderde in Albanië. Het deel van Montenegro bevat zo’n 400 vierkante kilometer en is een beschermd nationaal park sinds 1983. Maar daarnaast is het Skadar vooral een gelukzalig mooi gebied waar je uren kunt blijven varen.

Skadar meer, Montenegro →
Perast Montenegro

perast kotor

Perast is een oude dorpje bij de Baai van Kotor in Montenegro. Gegarandeerd dat het hele dorp elkaar kent, want het dorpje heeft in totaal 350 inwoners. De belangrijkste reden om Perast te bezoeken zijn de twee kleine populaire eilanden voor de kust, Gospa od Škrpjela en Sveti Đorđe.

Perast, Montenegro →
Durmitor, Montenegro

nationaal park durmitor

Uitgestrekte weiden, tal van bergtoppen en unieke bergmeren, dat is het nationaal park Durmitor. Sinds 1982 staat dit 390 km² grote park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit park vind je ook de diepste kloof van Europa, de kloof van de Tara-rivier. Een kloof van 80 kilometer lang en tot maar liefst 1300 meter diep. Na de Grand Canyon zelfs de grootste van de wereld.

Durmitor, Montenegro →

 

 

Voorbereiding & Bezienswaardigheden

Een selectie uit onze artikelen over Montenegro. Je vindt de andere tientallen artikelen en natuurlijk eveneens tientallen video’s in de Montenegro Reisgids App.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Alles over Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star
ONMISBAAR VOOR MONTENEGRO REIZIGERS

Montenegro in de REiS APP

Alles over Montenegro, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link