Skadar meer, een hoogtepunt van je reis door Montenegro

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Een boottocht op het Skadar meer in Montenegro is ontzettend bijzonder. Je leest het allemaal hier.

Het Skadar meer, ook wel het meer van shkodër genoemd, is het grootste meer van de Balkan en ligt voor tweederde in Montenegro en eenderde in Albanië. Het deel van Montenegro bevat zo’n 400 vierkante kilometer en is een beschermd nationaal park sinds 1983. Maar daarnaast is het Skadar vooral een gelukzalig mooi gebied waar je uren kunt blijven varen.

Skadar meer voor vogelliefhebbers

Vandaag de dag is Skadar vooral bekend als een van Europa’s meest toonaangevende vogelgebieden. Het is dan ook internationaal erkend en opgenomen in het IBA, Important Bird Area beschermingsprogramma, en staat het op de Ramsar List of Wetlands of International Importance. Momenteel zijn er meer dan 270 geregistreerde vogelsoorten. Daar bevinden zich ook een aantal van de laatste pelikanen van Europa. De populatie blijft stabiel, omdat het gebied ontzettend goed wordt beschermd.

skadar meer tour bootskadar meer tour boot

Houten bootjes en waterlelies

Typerend voor het Skadar meer én ontzettend fotogeniek zijn de bootjes met houten ronde daken. Deze bootjes varen door het andere typerende van het meer, namelijk de vele waterlelies. Het zijn haast drijvende weilanden. Sprookjesachtig mooi.

skadar meer tour bootskadar meer tour bootskadar meer tour boot

Skadar meer boot tour

Vanuit het dorpje Virpazar vertrekken er iedere dag vele boottochten door het Skadar meer. Wij kozen voor de 5-uur durende cruise van Boat Milica, waarbij we veel meer zagen dan de normale boottochten. De normale boottochten gaan namelijk langs het bekende gedeelte, wat uiteraard ook heel mooi is, maar wij gingen het grote open meer op. Je hebt letterlijk voor even het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Oh, en zwemmen is ook toegestaan! Bekijk de foto’s en je bent verkocht..

skadar meer tour boot

skadar meer tour boot
Bij deze excursie kregen we ook een bijzonder uitgebreide lunch met verse visgerechten.

skadar meer tour boot

 

skadar meer tour boot

Skadar meer per auto

Het beste startpunt voor een boottocht is het kleine plaatsje Virpazar. Hier heb je de meeste mogelijkheden, maar je kan eventueel ook vanuit Vranjine en Rijeka Crnojevica het park in. Wanneer je Virpazar binnenrijdt heb je meteen aan de linkerkant een grote gratis parking. Vanuit hier is het meteen mogelijk om een boottocht te regelen. Virpazar is vanuit Budva ongeveer een uur rijden en vanuit Kotor zo’n 1,5 uur.

Skadar meer per openbaar vervoer

Vanuit steden als Budva, Kotor en Podgorica rijden er ook dagelijks bussen naar het nationaal park.

skadar meer tour bootskadar meer boot tour En wil je weten waar onderstaande foto is gemaakt, dé foto van het Skadar meer? Lees dan hier: Het Skadar meer uitzichtpunt.

skadar meer viewpoint

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Skadar meer, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >