Ostrog klooster, een belangrijk pelgrimsoord

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Bezoek het Ostrog klooster, de heiligste plek in Montenegro.

Gebouwd in een massieve grote rots op 900 meter hoogte vind je het Ostrog klooster, een glanzende witte parel. Het is de belangrijkste heilige plek in Montenegro voor Orthodoxe Christenen. Jaarlijks bezoeken een miljoen mensen dit klooster.

manastir ostrog klooster montenegro

Het Ostrog klooster is een pelgrimsoord

In het klooster kan men de kist bezoeken met daarin het lichaam van de heilige “Sveti Vasilije Ostroški”. Vasilius heeft gedurende zijn leven vele wonderen verwezenlijkt en heeft dit klooster ook opgericht. Vanuit de hele wereld komen dan ook pelgrims naar deze heilige plaats, omdat zij geloven dat het lichaam van Vasilius wonderbaarlijke en helende krachten heeft. Daarnaast zijn er vele iconen van heiligen te bezichtigen.

Bovenop het klooster vind je nog een prachtige open plek, een soort grotachtige kapel, waar het ook toegestaan is om foto’s te maken. Je hebt daar een prachtig uitzicht en ook hier vind je vervaagde fresco’s die dateren uit 1667. Bereid je voor op een drukbezochte plek waar een bijzondere sfeer hangt.

manastir ostrog klooster montenegromanastir ostrog klooster montenegro

Bereikbaarheid Ostrog klooster

Via een smalle haarspeldbocht weg bereik je het klooster. Halverwege deze klim is het mogelijk om te stoppen bij de heilige Marthy Stanko kerk. Wanneer je verder de berg op rijdt kom je uiteindelijk bij het Ostrog klooster uit. Parkeren is gratis.

Entree: gratis
Locatie: Manastir Ostrog, Danilovgrad

manastir ostrog klooster montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ostrog klooster, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >