De nationale parken van Montenegro

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Montenegro bestaat voor een heel groot deel uit natuur en bergen. Voor natuurliefhebbers dus een ideaal land om een rondreis te maken. Welke nationale parken je zeker gezien moet hebben? Dat lees je hier.

Nationaal park Skadar

Het Skadar meer is het grootste meer van de Balkan en ligt voor twee derde in Montenegro en een derde in Albanië. Het deel van Montenegro bevat zo’n 400 vierkante kilometer en is een beschermd nationaal park sinds 1983. Maar daarnaast is het Skadar vooral een gelukzalig mooi gebied waar je uren kunt blijven varen. Over het Skadar meer lees je hier meer.

skadar meer boot tourskadar meer uitzichtpunt

Nationaal park Biogradska Gora

De perfecte plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers. Het nationaal park Biogradska Gora omvat 1600 hectare en is daarmee één van Europa’s drie laatste regenbossen. Dit prachtige park bestaat uit bos, gletsjermeren en bergruggen. De meeste bomen in het bos zijn meer dan 500 jaar oud met hoogtes tot 60 meter. Lees hier meer over het Biogradska meer.

biogradska meer montenegro

Nationaal park Durmitor

Uitgestrekte weiden, tal van bergtoppen en unieke bergmeren. Dat is het nationaal park Durmitor. Sinds 1982 staat dit 390 km² grote park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit park vind je ook de diepste kloof van Europa, de kloof van de Tara-rivier. Een kloof van 80 kilometer lang en tot maar liefst 1300 meter diep. Na de Grand Canyon zelfs de grootste van de wereld. Een bezoek waard? Ja, zeker: Lees hier alle bezienswaardigheden in Durmitor.

nationaal park durmitor taranationaal park durmitor

Nationaal park Lovćen

Het nationaal park van Lovćen omvat het hoogste en meest centrale gedeelte van de berg Lovćen. Het park is ongeveer 62,20 km2 groot en werd in 1952 officieel een nationaal park. De berg Lovćen strekt zich uit van de Baai van Kotor tot aan de Adriatische Zee. De grootste reden om het nationaal park te bezoeken is het mausoleum van Njegoš. Meer informatie over het Nationaal park Lovćen.

nationaal park lovcennationaal park lovcen mausoleumWe zijn benieuwd welk nationaal park jouw favoriet is. Laat het ons zeker weten. Uiteraard ook als je nog aanvullende tips hebt!

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Nationale parken Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >