Bezoek het Nationaal Park Biogradska Gora

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

De perfecte plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers.

Het nationaal park Biogradska Gora omvat 1600 hectare en is één van Europa’s drie laatste regenbossen. Dit prachtige park bestaat uit bos, gletsjermeren en bergruggen. De meeste bomen in het bos zijn meer dan 500 jaar oud met hoogtes tot 60 meter.

biogradska meer montenegro

Dé plek voor mountainbikers en hikers

Voor mountainbikers en hikers is dit park de perfecte plek. Er zijn veel routes aangegeven, gevarieerd van relaxed (3,5 kilometer route om het meer heen) tot uitdagend (een 35 kilometer klim). De beste plek om je dag te starten is aan het Biogradska meer. Het informatiehuisje van het meer heeft de nodige informatie, zo kan je in dit huisje ook een roeiboot (8 euro per uur) en kayaks (3 euro per uur) huren. Om het meer heen heb je veel leuke picknickplekken en het is bovendien ook een leuke zwemplas. Niet te druk en genoeg schaduw om je heen. Ook is het mogelijk om aan het meer te overnachten.

biogradska meer montenegrobiogradska meer montenegro

Bereikbaarheid Biogradska meer

De hoofdentree van het park ligt tussen Kolašin en Mojkovac aan de Podgorica-Belgrado snelweg. Nadat je 3 euro entree voor het park hebt betaalt, rijd je zo’n 4 kilometer door richting het grote meer.

Overnachten aan het Biogradska meer

Het is mogelijk om in het park te overnachten met je tent, caravan of camper. Een tent stallen kost ongeveer 3 euro, plus nog 1,5 euro per persoon per nacht. Daarnaast zijn er ook nog een aantal bungalows. Voor natuurliefhebbers een prachtige plek om een nachtje te overnachten.

Ps. Handig om te weten: er is slechts één restaurant aan het meer, dus het is aan te raden om je eigen picknick mee te nemen.

biogradska meer montenegro biogradska meer montenegrobiogradska meer montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Biogradska meer, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >