Moraca klooster, een druk bezochte bezienswaardigheid

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het Moraca klooster in Montenegro is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden.

Langs de Moraca rivier vind je een van de oudste monumenten van Montenegro, het Moraca klooster. Gebouwd in 1252 en momenteel een van de belangrijkste Orthodoxe kloosters in Montenegro.

Het klooster bestaat uit een kleine kerk (St Nikola’s kerk), de kathedraal Uspenje Bogorodice en de woningen van de monniken eromheen. Het is als toerist niet toegestaan de woningen te betreden, maar de twee kerken en de tuin zijn wel toegankelijk voor toeristen. Vandaag de dag is het Moraca klooster een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Montenegro.

Morača klooster montenegroMorača klooster montenegro

Bijzondere schilderingen

Het Moraca klooster is gebouwd door Stefan, de zoon van koning Vukan en Nemanja’s grootvader. De fresco’s in de kerken zijn erg indrukwekkend, waarvan een aantal bijna volledig vervaagd. Zo zie je op de buitenkant van het kleine kerkje nog een aantal vervaagde fresco’s. In de 17e eeuw zijn bekende schilders het klooster gaan decoreren. Zo heeft de grote kerk prachtige fresco’s gemaakt door bekend schilder Djordje
Mitrofanović.

Wanneer je via de entree de grote tuin binnenstapt is het even alsof je binnenkomt in de 13e eeuw. Al snel wordt dat beeld wat bijgeschaafd wanneer je de toeristische verkoop van honing ziet, maar op die manier kunnen de monniken in hun levensonderhoud voorzien. Naast het zelf produceren van honing hebben ze ook zelf gekweekte groenten en zelfgestookte drank.

Het klooster is nog steeds actief, dus bezoek je het klooster zorg dan wel dat je gepast kleding draagt.

Morača klooster montenegro Morača klooster montenegro Morača klooster montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Moraca klooster, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >