Moraca klooster, een druk bezochte bezienswaardigheid

Het Moraca klooster in Montenegro is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden.

Langs de Moraca rivier vind je een van de oudste monumenten van Montenegro, het Moraca klooster. Gebouwd in 1252 en momenteel een van de belangrijkste Orthodoxe kloosters in Montenegro.

Het klooster bestaat uit een kleine kerk (St Nikola’s kerk), de kathedraal Uspenje Bogorodice en de woningen van de monniken eromheen. Het is als toerist niet toegestaan de woningen te betreden, maar de twee kerken en de tuin zijn wel toegankelijk voor toeristen. Vandaag de dag is het Moraca klooster een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Montenegro.

Morača klooster montenegroMorača klooster montenegro

Bijzondere schilderingen

Het Moraca klooster is gebouwd door Stefan, de zoon van koning Vukan en Nemanja’s grootvader. De fresco’s in de kerken zijn erg indrukwekkend, waarvan een aantal bijna volledig vervaagd. Zo zie je op de buitenkant van het kleine kerkje nog een aantal vervaagde fresco’s. In de 17e eeuw zijn bekende schilders het klooster gaan decoreren. Zo heeft de grote kerk prachtige fresco’s gemaakt door bekend schilder Djordje
Mitrofanović.

Wanneer je via de entree de grote tuin binnenstapt is het even alsof je binnenkomt in de 13e eeuw. Al snel wordt dat beeld wat bijgeschaafd wanneer je de toeristische verkoop van honing ziet, maar op die manier kunnen de monniken in hun levensonderhoud voorzien. Naast het zelf produceren van honing hebben ze ook zelf gekweekte groenten en zelfgestookte drank.

Het klooster is nog steeds actief, dus bezoek je het klooster zorg dan wel dat je gepast kleding draagt.

Morača klooster montenegro Morača klooster montenegro Morača klooster montenegro

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Moraca klooster, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker