Virpazar, de entree van het Skadar meer

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Virpazar is de grote entreepoort naar het Skadar meer, waar je kunt overnachten lees je hier.

Dit kleine stadje is niet veel meer dan een plein en een rivier vol met waterlelies en bootjes. Virpazar dient dan ook als de ingang naar het Skadar meer en vanuit hier worden boottochten aangeboden. Op dit moment is Virpazar dus een kleine stip op de kaart, maar dat was vroeger wel anders.

Tijdens de Turkse bezetting bouwden zij een groot fort op de heuvel boven de stad. Virpazar had namelijk een erg strategische locatie. Na de Turkse ondergang was Virpazar nog voor jarenlang een belangrijke handelsstad met een levendige haven. Momenteel moet Virpazar het vooral hebben van het toerisme, met name de toeristen die het Skadar meer bezoeken. Er zijn in het stadje dan ook vooral restaurantjes en overnachtingsplekken te vinden.

Virpazar, gratis parkeren

Wanneer je Virpazar binnenrijdt heb je meteen links een parking, dit is overigens de enige parking van Virpazar. Hier zet je je auto gratis weg om vervolgens een boottocht te doen.

virpazar hotel

Overnachten in onze favoriet: Hotel Pelikan

Bij binnenkomst zie je ook meteen het eerste hotel dat Virpazar heeft, Hotel Pelikan genaamd. Dit is tevens ook een restaurant, voor zowel ontbijt als avondeten kan je hier terecht. Wij verbleven in dit hotel en kwamen zo in contact met misschien wel de aardigste man van Montenegro, Marco. Deze gastheer is echt ontzettend vriendelijk en heeft ons ook een geheime parel van het hotel laten zien: het museum. Vraag dus zeker om een rondleiding op zolder, waar een bijzonder museum is gecreëerd vol met attributen én verhalen van de Montenegrijnse geschiedenis. Het restaurant beneden heeft ook zo’n heerlijke vintage look, wat een heerlijk huiselijke sfeer geeft.

Locatie: niet te missen, meteen vooraan als je Virpazar binnenrijdt
Gemiddelde prijs per nacht: 40 euro
Te boeken via Booking.com

virpazar hotel

virpazar hotel
Het museum op zolder

virpazar hotel

Skadar meer boot tour

Wil je graag een mooie boot tour doen over het Skadar meer? Lees dan dit artiker: Het Skadar meer, een hoogtepunt van je reis door Montenegro. En vergeet ook zeker niet het mooiste uitzichtpunt van het Skadar meer op te zoeken.

skadar meer tour boot

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Virpazar, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >