Fort Kosmač, voor nieuwsgierige avonturiers

Halverwege de weg van Cetinje naar Budva kom je langs het Fort Kosmač, hoog gelegen op heuvels. Een spectaculair fort op een spectaculaire plek met een waanzinnig uitzicht. De weg ernaartoe is niet erg mainroad, maar het is wel degelijk een gave plek om te bezoeken. Voor nieuwsgierige avonturiers is dit wat ons betreft sowieso een verplichte stop.

Fort Kosmač montenegro

Fort Kosmač: onbewaakt en geruïneerd

Dit fort was ooit de Zuidelijkste vesting in het Oostenrijk-Hongaarse Rijk. Het werd gebouwd in 1840 en bestond uit drie verdiepingen. Het fort werd aangevallen tijdens een opstand in 1869 en werd door de Oostenrijkse troepen bezet tot de val van het rijk in 1918. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het opnieuw bezet, ditmaal door Italiaanse troepen. Nu is het fort onbemand, onbewaakt en geruïneerd. Het ligt er verlaten bij, maar juist dat geeft zo’n bijzondere ‘spannende’ sfeer als je er bent.

Locatie: 2-3, Brajići

Fort Kosmač montenegroFort Kosmač montenegroFort Kosmač montenegro

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker