Fort Kosmač, voor nieuwsgierige avonturiers

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Halverwege de weg van Cetinje naar Budva kom je langs het Fort Kosmač, hoog gelegen op heuvels. Een spectaculair fort op een spectaculaire plek met een waanzinnig uitzicht. De weg ernaartoe is niet erg mainroad, maar het is wel degelijk een gave plek om te bezoeken. Voor nieuwsgierige avonturiers is dit wat ons betreft sowieso een verplichte stop.

Fort Kosmač montenegro

Fort Kosmač: onbewaakt en geruïneerd

Dit fort was ooit de Zuidelijkste vesting in het Oostenrijk-Hongaarse Rijk. Het werd gebouwd in 1840 en bestond uit drie verdiepingen. Het fort werd aangevallen tijdens een opstand in 1869 en werd door de Oostenrijkse troepen bezet tot de val van het rijk in 1918. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het opnieuw bezet, ditmaal door Italiaanse troepen. Nu is het fort onbemand, onbewaakt en geruïneerd. Het ligt er verlaten bij, maar juist dat geeft zo’n bijzondere ‘spannende’ sfeer als je er bent.

Locatie: 2-3, Brajići

Fort Kosmač montenegroFort Kosmač montenegroFort Kosmač montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Fort Kosmač, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >