Kolašin, een skigebied dat ook in de zomer fijn is

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Kolašin is een perfecte uitvalsbasis om het noorden van Montenegro te ontdekken. Je leest het hier.

Kolašin is Montenegro’s belangrijkste skigebied. Het is gelegen op zo’n 960 meter boven zeeniveau. Net zoals de meeste skibestemmingen is ook Kolašin veel mooier met een grote laag sneeuw. Toch is dit skigebied in de zomer ook een handige uitvalsbasis. Vanuit Kolašin ben je binnen een half uur op een aantal mooie plekken. We hebben ze voor je opgesomd.

Goede bereikbaarheid
Hoewel de regio van Durmitor in Montenegro meer kans heeft op sneeuw (en dus op skiën) is Kolašin veel makkelijker te bereiken. Vanuit de hoofdstad Podgorica bereik je Kolašin na zo’n 70 kilometer. Daarnaast heeft het veel meer grote resorts om te overnachten.

Bezienswaardigheden rondom Kolašin

Nationaal Park Biogradska Gora

Het nationaal park Biogradska Gora omvat 1600 hectare en is één van Europa’s drie laatste regenbossen. Het meer is een ideale plek om een dag te zwemmen, te kajakken of een mountainbike route te rijden. Meer informatie vind je hier: Biogradska Meer

biogradska meer montenegro

Moraca klooster

Langs de Moraca rivier vind je een van de oudste monumenten van Montenegro, het Moraca klooster. Gebouwd in 1252 en momenteel een van de belangrijkste Orthodoxe kloosters in Montenegro. Meer info: Bezoek het Moraca klooster

Morača klooster montenegro

Moraca canyon

Een verborgen pareltje op de weg van Podgorica naar Kolašin. Gedurende de hele reis word je getrakteerd op fantastische uitzichten. Het is wat ons betreft een van de mooiste routes om te rijden in Montenegro. Met de Moraca Canyon en Danilov Most brug als hoogtepunten. Nieuwsgierig? Lees hier meer: Moraca canyon

moraca canyon Danilov Most montenegro

Overnachten: Four Points by Sheraton

Relaxed, mooi en sfeervol. Dat is dit prachtige resort van Four Points by Sheraton in Kolašin. Met name het interieur met houten balken zorgt voor een warm wintergevoel. Dat is zelfs in de zomer heerlijk. Het heeft een enorm uitgebreid ontbijt, hele fijne bedden en een spa met jacuzzi. Een absolute aanrader om na een drukke dag helemaal relaxed te worden.
Gemiddelde prijs per nacht: 70 euro
Te reserveren via Booking.com

kolasin montenegro kolasin montenegro

Restaurant: Slavija

Wil je goed en goedkoop eten dan is dit restaurant perfect. Gelegen om de hoek bij Four Points by Sheraton en in trek bij zowel locals als toeristen. Het heeft een uitgebreide menukaart, goede grote maaltijden voor een hele lage prijs. Voor twee personen inclusief een drankje ben je maximaal 15 euro kwijt.

kolasin montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kolasin, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >