Moraca Canyon, een spectaculaire route

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Lees hier over de mooiste autoweg van Montenegro langs de Moraca Canyon. Inclusief bijzonder privé strand.

Op de weg van Podgorica naar Kolasin kom je langs de Moraca Canyon. Gedurende de hele reis word je getrakteerd op fantastische uitzichten en prachtige natuur. Het is wat ons betreft een van de mooiste routes om te rijden in Montenegro. Met de Moraca Canyon en Danilov Most brug als hoogtepunten.

moraca canyon Danilov Most montenegro

Moraca rivier

De Moraca is een rivier in Monenegro van bijna 100 kilometer lang. In de gemeente Kolašin ontspringt de rivier op 1600 meter hoogte. De Moraca rivier stroomt zuidwaarts richting de hoofdstad Podgorica en mondt uit bij Vranjina, in het Skadar meer. Door erosie heeft deze bergrivier meerdere kloven in het Montenegrijnse landschap gecreëerd, met als hoogtepunt de Moraca Canyon.

moraca canyon Danilov Most montenegro

Bereikbaarheid Moraca canyon

De parkeerplaats is best lastig te vinden, maar met onderstaande locatie coördinaten kom je precies op de juiste plek uit. Al snel komt er een man naar je toe waar je 3 euro parkeerkosten aan moet betalen. Deze parkeerkosten betaal je, maar probeer vervolgens vooral zo snel mogelijk van hem af te komen. Hij bied je namelijk een tour aan, waarbij je regelrecht naar zijn huis loopt en waar je vervolgens van alles kan kopen. Voordat wij aankwamen lazen we dit al op internet, dus wij waren gelukkig op tijd gewaarschuwd. De looproute is aangegeven met rode geverfde cirkels met wit erin, maar deze beste man heeft blijkbaar zijn eigen looproute ernaast geschilderd. Die route loopt dus naar.. inderdaad, zijn huis. Loop dus op de wit met rode cirkels af, dan komt het helemaal goed.
Locatie parkeerplaats: 42.719568, 19.367994

moraca canyon Danilov Most montenegro moraca canyon Danilov Most montenegro

Danilov Most, bijzondere brug met privé strand

Uiteindelijk kostte het ons teveel tijd om de canyon te voet te bereiken, daarnaast was het echt veel te warm. Per auto rijd je ook door de canyon heen en is er mogelijkheid om te stoppen naast de weg. Wij zijn voor een kortere route gegaan, waarbij we naar een andere prachtige plek liepen genaamd Danilov Most. Een klein strandje (privé toen wij er waren) met kristalhelder blauw water, gelegen aan een bijzonder mooie brug. Werkelijk waar een klein paradijsje te noemen. Toegegeven, het water is ijs en ijskoud. Deze plek bereik je vanaf de parkeerplaats na zo’n 20 minuten lopen.
Locatie brug: Danilov Most, coördinaten: 42.725352, 19.362604

moraca canyon Danilov Most montenegro moraca canyon Danilov Most montenegro moraca canyon Danilov Most montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Moraca canyon, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >