Welkom in Kroatië, maak je keuze:

🛫
Ik wil naar Kroatië
🏖️
Ik ben nu in Kroatië
🛬
Ik ben in Kroatië geweest

🛫

Ik wil naar Kroatië.

Kust, binnenland, bergen of alles? Als citytrip zal Zagreb je echt zeer aangenaam bevallen. Ook de kust is natuurlijk heerlijk maar vergeet ook het lieflijke noord niet. Hoe dan ook, Kroatië, er komt weer iemand aan!

In jouw geval, raden we je aan:
 1. Meld je aan voor onze Nieuwsbrief voor de Kroatië Reisgids App.
  We zijn er nog druk mee bezig, maar over een paar weken is de Kroatië Reisgids App gereed. Zorg dat je dit als eerste weet.
 2. Bekijk onze uitgebreide video reportages.
  Het duurt nog een paar weken, maar dan zijn ze online om te bekijken. Dat kan hier op onze website, maar net zo makkelijk in onze Kroatië Reisgids App en natuurlijk op YouTube. Heb je een vraag? Stel die gerust onder de video.
 3. Neem onze Kroatië reis informatie door.
  Dat kan hier op onze website, maar net zo makkelijk in onze Kroatië Reisgids App. Heb je een vraag? Stel die gerust onder het artikel.

🏖️

Ik bennu in Kroatië.

Wij zijn erg fan geworden van het Jana smaakwater, vooral citroen. Heb je die al op? Hoe dan ook, je bent nu op reis en hebt veel te zien en te doen, dus lees wat je kan en ga weer naar buiten.

In jouw geval, raden we je aan om:
 1. Onze Kroatië Reisgids App te installeren op je mobiel.
  Daarin vind je namelijk al onze artikelen (handig want voor je het weet ben je weer een ‘stad’ uit) en onze video’s. Dan kan je de video’s bekijken met de WiFi van je hotel of hostel. De app biedt bovendien een handige kaart en allerlei andere manieren om je te helpen. De Kroatië Reisgids App komt er snel aan dus meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan laten we het meteen weten.

🛬

Ik ben in Kroatië geweest.

Nog een leuk verborgen restaurant aan zee gevonden of een waterval waar niemand nog van weet? We zijn erg benieuwd naar je ervaringen en je tips. Net als wij, was je misschien ook nog best eens op zoek naar betrouwbare informatie.

We willen je graag vragen of je:
 1. Onze Kroatië reisinformatie over wil lezen
  En bij 3 (of meer natuurlijk) een tip wil achterlaten. Jouw ervaringen en tips zijn voor andere reizigers namelijk cruciaal. Laat ze gewoon achter onder het bericht.
 2. Bekijk onze video’s van Kroatië.
  En laat ons weten of je een soortgelijke ervaring of juist totaal andere ervaringen hebt gehad. In YouTube kan je onder elke video reageren.
 3. En last but not least…
  Vertel iedereen over je geweldige reis naar Kroatië! Want, dat was het toch?

 

 

Beste reistijd

Beste reistijd Kroatië

De beste reistijd voor Kroatië is rond mei/juni en september. Nu heeft Kroatië een vrij bijzondere vorm met een lange kustlijn en daarna een deel landinwaarts. ’s Winters ligt de temperatuur rond het vriespunt in Kroatië. Ook kan het goed regenen. Aan de kust is het over het algemeen wat warmer wat in de zomer behoorlijk kan oplopen. Probeer dan ook de warme zomermaanden en te vermijden.

 

Kroatië: Zon, zee, natuur

Met een enorme kustlijn is het niet verwonderlijk dat van lente tot herfst de stranden volstromen. Iets verder inlands tref je alweer snel schitterende watervallen en meren. Maar ook het noorden, het oosten en de hippe hoofdstad Zagreb… Ze maken van Kroatië een uniek en wonderlijk.

Ingeklemd Kroatië

Kroatië zat net als Montenegro klem tussen verschillende grote rijken. De Ottomanen in het zuiden, De Venetianen in het noordwesten en de Habsburgers in het Noorden… We leren de geschiedenis kennen in onze video reeks. Tegenwoordig is Kroatië een van de meest populaire vakantieplekken van Europa. En dat komt door de lange kustlijn, de prachtige natuur en het lekkere weer. Maar als je kijkt naar de onhandige boemerang vorm… Dat ingeklemde is er nooit echt uitgegaan.

Foto’s van Kroatië

Kroatië

 

Officiële naam:
Kroatië
Hoofdstad:
Zagreb
Oppervlakte:
Ruim 55.000 km² (+/- Nederland + Vlaanderen)
Inwoners:
Zo’n 4.500.000
Munteenheid:
Kuna
Tijdverschil:
Geen tijdverschil

 

Kroatië Reis Informatie 🇭🇷

Ontdek schitterend Kroatië.

Het is zeker handiger om de Kroatië Reisgids App te downloaden in installeren. Dan heb je alle Kroatië reis informatie eenvoudig bij de hand. Maar natuurlijk kan je alles over Kroatië ook eenvoudig hier online vinden.

 

 

REiSREPORT Nieuwsbrief

De REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief, één keer per twee weken.