🇭🇷 Kroatië

Ultieme informatiebron voor rondreizen naar Kroatië.

Kroatië. Een terecht populair vakantie land in het zuiden van Europa. Schitterende natuur, prachtige stranden, lieflijk noorden en gezellige hoofdstad. Niet verwondelijk dat REiSREPORT een speciale Kroatië poductie maakte.

🇭🇷 Alles over Kroatië Kroatië reisgids app → Kroatië hotels →

 

 

REiSREPORT Kroatië

Alles wat je nodig hebt voor een reis naar Kroatië. Vóór, tijdens en na je reis.

 

Kroatië reisinformatie

Beste reistijd

Beste reistijd Kroatië

De beste reistijd voor Kroatië is rond mei/juni en september. Nu heeft Kroatië een vrij bijzondere vorm met een lange kustlijn en daarna een deel landinwaarts. ’s Winters ligt de temperatuur rond het vriespunt in Kroatië. Ook kan het goed regenen. Aan de kust is het over het algemeen wat warmer wat in de zomer behoorlijk kan oplopen. Probeer dan ook de warme zomermaanden en te vermijden.

 

Kroatië: Zon, zee, natuur

Met een enorme kustlijn is het niet verwonderlijk dat van lente tot herfst de stranden volstromen. Iets verder inlands tref je alweer snel schitterende watervallen en meren. Maar ook het noorden, het oosten en de hippe hoofdstad Zagreb… Ze maken van Kroatië een uniek en wonderlijk.

Ingeklemd Kroatië

Kroatië zat net als Montenegro klem tussen verschillende grote rijken. De Ottomanen in het zuiden, De Venetianen in het noordwesten en de Habsburgers in het Noorden… We leren de geschiedenis kennen in onze video reeks. Tegenwoordig is Kroatië een van de meest populaire vakantieplekken van Europa. En dat komt door de lange kustlijn, de prachtige natuur en het lekkere weer. Maar als je kijkt naar de onhandige boemerang vorm… Dat ingeklemde is er nooit echt uitgegaan.

Foto’s van Kroatië

Kroatië

 

Officiële naam:
Kroatië
Hoofdstad:
Zagreb
Oppervlakte:
Ruim 55.000 km² (+/- Nederland + Vlaanderen)
Inwoners:
Zo’n 4.500.000
Munteenheid:
Kuna
Tijdverschil:
Geen tijdverschil

 

 

Kroatië reizen vergelijken

Onze Kroatië documentaires en reisvideo’s bekeken? De Kroatië reisgids app geïnstalleerd op je mobiel of tablet? Dan ben je klaar om te boeken. Vind de reis die bij jou past in onze Kroatië reisvergelijker. Alle Kroatië rondreizen bij elkaar. Bijbelreizen, singlereizen, individuele reizen of groepsreizen naar Kroatië in één Kroatië reizen overzicht.

Kroatië rondreizen vergelijken →

 

 

Kroatië, een kleine selectie

Plitvice meren

plitvice meren

Tijdens je rondreis in Kroatië is het Nationaal park Plitvice meren haast een vanzelfsprekende stop op je route. Tenzij je er al eens eerder bent geweest, maar het prachtige park moet je toch echt een keer gezien hebben. Goed, laten we het niet mooier maken dan het is, je bent niet de enige die zo denkt. Bereid je dus voor op een enorme drukte. Al is het park gelukkig groot.

Plitvice meren →
Dubrovnik en stadsmuren

dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

Wanneer je de stadsmuren van Dubrovnik binnenstapt heb je meteen door waarom deze stad zo populair is. Dubrovnik is ontwapenend en wonderschoon. Mede door de opnames van Games of Thrones is er de laatste jaren een enorme stormloop van toeristen ontstaan. Of je nu fan bent van deze serie of niet, een bezoek aan Dubrovnik is zeker speciaal.

Button
Brač, het mooiste eiland

zlatni rat strand kroatie brac

Het eiland Brač in Kroatië is beroemd om twee dingen: zijn witte steen en het Zlatni Rat strand. Met het witte steen van Brač is het paleis van Diocletianus in Split gebouwd én… het Witte Huis in Washington DC. Het Zlatni Rat strand vind je terug op ongeveer 90% van alle toeristische brochures over Kroatië door de bijzondere vorm van het strand aan de zee.

Button
Wat te doen in Kroatië?

Wat te doen in Kroatië?

In de schitterende Kroatië accommodaties ontwaak je sowieso elke dag onder een heerlijke zon en warme temperaturen. Aan de kust is van alles te ondernemen en in de binnenlanden heb je watervallen maar ook vele parken en musea. Ook de hoofdstad Zagreb biedt tal van leuke activiteiten. Kroatië heeft zonder twijfel voor elke reiziger en vakantieganger iets te bieden.

Te doen in Kroatië →

 

 

Voorbereiding & Bezienswaardigheden

Een selectie uit onze artikelen over Kroatië. Je vindt de andere tientallen artikelen en natuurlijk eveneens tientallen video’s in de Kroatië Reisgids App.

 

Kroatië

ONMISBAAR VOOR KROATIË REIZIGERS

Kroatië in de REiS APP

Alles over Kroatië, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link