🇨🇷 Costa Rica

Ultieme informatiebron voor rondreizen naar Costa Rica.

Costa Rica. Het kleine en bovenal ongekend groene land in Midden-Amerika. Met schitterende natuur met exotische vogels, dieren en insecten. Vulkanen, heerlijke stranden, nevel en zwavelmeren waar je te voet, per boot of kano doorheen reist. Wij reisden je voor en tonen je alle hoogtepunten. Alles over Costa Rica bij de hand met REiSREPORT.

🇨🇷 Alles over Costa Rica Costa Rica reisgids app → Costa Rica hotels →

 

Volledige Costa Rica productie, onderdeel van de gratis REiSREPORT REiS App. In co-productie met Riksja Travel.

 

REiSREPORT COSTA RICA

Alles wat je nodig hebt voor een reis naar Costa Rica. Vóór, tijdens en na je reis.

 

Costa Rica reisinformatie

Beste reistijd Costa Rica

Costa Rica is in principe het hele jaar te bezoeken en heeft een tropisch klimaat: warm en vochtig. Het kent echter wel twee seizoen, namelijk het regenseizoen en het droge seizoen. Al klinkt het misschien niet zo, maar het regenseizoen heeft wel degelijk zijn voordelen. Voor de surfliefhebbers is Costa Rica ook een uitstekende bestemming. Lees verder: Beste reistijd Costa Rica →

Hoogtepunten Costa Rica

Costa Rica is een absoluut natuurland en gegarandeerd groener dan het gras van je buren! In de vele natuurparken zie je de meest schitterende vogels en bijzondere dieren. Bekende parken zijn Tortuguero en Manuel Antonio. Costa Rica heeft bovendien ruim honderd vulkanen waarvan bekende de Arenal vulkaan en het vulkanisch gebied bij Ríncon de la Vieja. Tot slot zijn er natuurlijk de stranden van Costa Rica. Stranden aan de westkust van Costa Rica alsook aan de Caribische kust in het oosten. Daarbij zijn Puerto Viejo, Cahuita en Playa Conchal populair.

Costa Rica

Hoofdstad:
San José, Costa Rica
Oppervlakte:
Ruim 51.100 km km² (+/- Nederland + Vlaanderen)
Inwoners:
Zo’n 5.000.000
Munteenheid:
Costa Ricaanse colon
Tijdverschil:
8 uur vroeger dan Nederland

 

 

Costa Rica reizen vergelijken

Onze Costa Rica documentaires en reisvideo’s bekeken? De Costa Rica reisgids app geïnstalleerd op je mobiel of tablet? Dan ben je klaar om te boeken. Vind de reis die bij jou past in onze Costa Rica reisvergelijker. Alle Costa Rica rondreizen bij elkaar. Bijbelreizen, singlereizen, individuele reizen of groepsreizen naar Costa Rica in één Costa Rica reizen overzicht.

Costa Rica rondreizen vergelijken →

 

 

Costa Rica, een kleine selectie

Costa Rica natuurparken

Costa Rica natuurparken

Costa Rica is een natuurland bij uitstek. Een absolute vogelaars bestemming maar net zo goed voor iedereen die van natuur en actieve wandelingen houdt. Een groot aantal parken vind je verspreid over heel Costa Rica die we in de Costa Rica reisgids app allemaal behandelen. Onze tip: Tortuguero National Park.

Button
Stranden van Costa Rica

Stranden van Costa Rica

Met een prachtige kust zowel in het westen als oosten, heeft Costa Rica schitterende stranden. De Gold Coast bij Guanacaste maar ook aan de Caribische kust bij het relaxe Cahuita en backpackers paradijs Puerto Viejo. Zie Playa Conchal en natuurlijk de special: mooiste stranden van Costa Rica.

Stranden van Costa Rica →
Costa Rica vulkanen

Costa Rica vulkanen

Onder de oppervlakte van Costa Rica gebeurt ook van alles. Costa Rica betekent “rijke kust” maar de grond van Costa Rica is door de vulkanen eveneens zeer rijk. Bezoek bekende vulkanen als de Arenal vulkaan of bekijk indrukwekkende vulkanische activiteiten bij Rincón de la Vieja. Met een opmerkelijke zwavelgeur.

Button
Wat te doen in Costa Rica?

Wat te doen in Costa Rica?

In de schitterende Costa Rica accommodaties zoals boomhutten ontwaak je sowieso elke dag tussen talloze schitterende vogels. Je bezoekt nationale parken, gaat snorkelen, baddert in mineraal rijk water nabij vulkanen. Wie avontuurlijk is ingesteld, doet een canopy tour (ziplinen).

Te doen in Costa Rica →

 

 

 

Uitvoerige reisdocumentaires

Voor een klein land als Costa Rica, heeft het opvallend veel te bieden voor reizigers. Hoogtepunten van Costa Rica zijn uiteraard de nationale parken alsook de stranden van Costa Rica. In de tientallen afleveringen van REiSREPORT TV, tonen we je in Nederlandstalige informatieve video’s wat Costa Rica allemaal te bieden heeft. En die vind je eenvoudig op mobiel en tablet in de REiSREPORT REiS App.

reisvideo & -documentaires →

 

 

 

 

Voorbereiding & Bezienswaardigheden

Een selectie uit onze artikelen over Costa Rica. Je vindt de andere tientallen artikelen en natuurlijk eveneens tientallen video’s in de Costa Rica Reisgids App.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Costa Rica informatie
Author Rating
51star1star1star1star1star
ONMISBAAR VOOR COSTA RICA REIZIGERS

Costa Rica in de REiS APP

Alles over Costa Rica, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link