Visum voor Costa Rica

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Zowel voor Nederlandse als Belgische reizigers naar Costa Rica geldt dat er géén visum nodig is. Uiteraard dient je paspoort nog wel 6 maanden geldig te zijn bij aankomst. Bij een aantal instanties staat gemeld dat het ook goed is wanneer je paspoort nog 3 maanden geldig is. Wij reizen altijd met een prettiger idee wanneer ons paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Dit ook in verband met eventuele overstappen in andere landen, waar andere regels gelden. In totaal mag je in Costa Rica zonder visum blijven voor een maximum van 90 dagen.

  Visum Costa Rica

  Wat betreft de voorbereiding voor Costa Rica is dit natuurlijk een fijne start. Geen stress met visumaanvragen of ambassades. Uiteraard zijn er voor Costa Rica nog wel andere handige dingen om te weten voor vertrek. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties en het aanschaffen van een aantal essentiële spullen voor in je koffer. Deze voorbereidingstips lees je terug in onze reisapp.

  Ook een exit fee is niet meer nodig

  Wellicht lees je op andere websites (of gehoord via via) dat er een exit fee geldt wanneer je Costa Rica verlaat. Deze informatie is achterhaald en zo’n exit fee is dan ook in 99% van de gevallen niet meer nodig. Vele jaren is het zo geweest dat je op het vliegveld bij vertrek nog een zogenoemde ‘vertrekbelasting’ betaalde van zo’n 30 dollar. Sinds 2017 betalen de luchtvaartmaatschappijen deze exit fee, omdat deze bijna altijd inbegrepen zit in je vliegticket. Je betaalt er dus nog wel voor, maar dit hoeft niet meer op het vliegveld zelf. Zoals gezegd kan je er inmiddels vanuit gaan dat dit ook voor jouw ticket geldt, want deze afspraak staat momenteel met zo goed als alle luchtvaartmaatschappijen.

  Let wel op wanneer je over land verder reist naar een buurland van Costa Rica, dan gelden er uiteraard nog wel andere regels.

  Handige laatste Costa Rica tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Costa Rica. Gratis.

  Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Costa Rica Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Visum Costa Rica
  Author Rating
  51star1star1star1star1star
  🇨🇷  Alles over Costa Rica bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >