Costa Rica – Activiteiten & Excursies

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Wat te doen in Costa Rica?

  Costa Rica – Excursies en activiteiten

  wat te doen costa rica

  Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Costa Rica. Deze excursies, veelal getest door REiSREPORT zelf, zijn allen direct te boeken. Samen met onze partners maken we excursies mogelijk in vele landen, zo ook in Costa Rica.

  Excursies Costa Rica

  Naar het schildpadstrand

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Tortuguero, Costa Rica.

  Naar het schildpadstrand cover

  Een plek die alleen te bereiken is per boot, dwars door ongerept regenwoud: welkom in Tortuguero, de plek die drie maanden per jaar een thuishaven biedt voor broedende schildpadden. Begin je reis hier rustig in een lodge, verscholen in het groen van de jungle. Wandelend door de achtertuin spot je kleine, rode kikkertjes en toekans. Maar als gids Ray je met een kano door de smalle junglekanalen loodst, word je pas echt ondergedompeld in een groene wereld vol vogels, apen én kaaimannen. Lees meer over de bouwsteen Naar het schildpadstrand.

  Vanaf: € 358 p.p.
  Regio: National Park Tortuguero
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten

  Uitkijken naar vogels en krokodillen

  Uitkijken naar vogels en krokodillen cover

  In het tropisch regenwoud van Carara Nationaal park ga je met een gids op zoek naar exotische vogels in Costa Rica. Vanaf een brug of boottocht over de Tarcoles rivier zie je verbazingwekkend veel krokodillen. Om de route van het noorden naar het zuiden te breken is dit een ideale tussenstop, je voegt hiermee extra kijkplezier en ontspanning toe aan je reis.

  Vanaf: € 168 p.p.
  Regio: Carara Nationaal park
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Homestay: Mi casa es tu

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Homestay Costa Rica.

  Homestay: Mi casa es tu cover

  Lokale ontmoetingen blijven vaak het beste bij na een reis. Het enthousiasme en de oprechte gastvrijheid van mensen doet je snel thuis voelen. Hoewel Costa Rica vooral bekend is als natuurbestemming vinden wij het juist de moeite waard om een nachtje te verblijven bij de gastvrije Ticos. Je logeert bij een familie in de Juanilama gemeenschap. Je wandelt naar een waterval in de omgeving of plukt bananen en kookt je eigen maaltijd met vers geplukte ingrediënten uit de tuin. Lees meer over deze bouwsteen Mi casa es tu casa.

  Vanaf: € 94 p.p.
  Regio: Santa Rosa de Pocosol
  Opmerking: 2 dagen / 1 nacht

  Rio Celeste & Tenorio Vulkaan

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Rio Celeste & Tenorio Vulkaan.

  Rio Celeste & Tenorio Vulkaan cover

  Wandel je graag buiten het gebaande pad en kan je niet genoeg krijgen van het uitzicht op vulkanen? Ga dan naar het nationale park Tenorio. Hier loop je over smalle paden langs de turqoise Rio Celeste rivier aan de voet van de Tenorio vulkaan. Je beloning is een prachtige waterval verborgen in de jungle. Wil je naast wandelen nog wat actiefs ondernemen dan kun je hier ook tuben, raften of paardrijden. Lees meer over de bouwsteen Wandelen naar de waterval.

  Vanaf: € 112 p.p.
  Regio: Tenorio National Park
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Mysterieus nevelwoud

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Monteverde, Costa Rica.

  Mysterieus nevelwoud cover

  Een nevelwoud klinkt mysterieus en dat is het ook. In het Monteverde national park zijn talloze soorten mossen, planten en bomen gehuld in een laag nevel. Je hoort vogels fluiten en onder het bladerdak ritselt er van alles. Zonder gids zijn de beesten echter bijna niet te zien. Daarom hebben wij de gids alvast voor je geregeld. De wandeling maak je in de ochtend zodat je de rest van de dag nog genoeg tijd hebt om je eigen plan te trekken. Ga je 's avonds op zoek naar kikkers of zoef je liever tussen de boomtoppen door tijdens een canopytour? Lees meer over deze bouwsteen Mysterieus nevelwoud.

  Vanaf: € 134 p.p.
  Regio: Monteverde, Costa Rica
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten

  Caribisch relax momentje

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Relaxen in Cahuita.

  Caribisch relax momentje cover

  Een heel ander sfeertje voor wie de Caribische kust wil zien. Vooral omdat het meer regent, wordt deze kust minder bezocht dan de Pacifische. Maar dat heeft zo zijn voordelen: lange, lege, wat ruige stranden waar het regenwoud tot aan de kust komt en er hangt een relaxt sfeertje. Nadat je hebt gesnorkeld bij het rif, ga je vanuit Puerto Viejo of Cahuita samen met en gids een natuurwandeling in Cahuita National Park maken. Hangend aan een van de straatbarretjes, terwijl de maan het strand verlicht, krijg je vanzelf het typische rasta-gevoel! Lees meer over deze bouwsteen Caribisch relax momentje.

  Vanaf: € 168 p.p.
  Regio: Cahuita, Costa Rica
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Badderen bij de vulkaan

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Arenal vulkaan.

  Badderen bij de vulkaan cover

  Het zien van een vulkaan mag eigenlijk niet ontbreken aan je Costa Rica reis. De Arenal vulkaan is de perfect gevormde vulkaan en je kunt er ook nog eens dichtbij komen. 's Avonds regelen we een relax momentje in een van de hotsprings. Optioneel kun je een kayaktocht of waterval wandeling met gids maken in het nationale park bij de vulkaan. Je slaapt op een rustig plekje net buiten het toeristische centrum van La Fortuna. Doordat er een limiet zit aan het aantal bezoekers van de hotsprings die wij regelen is het nooit te druk en ben jij vast verzekerd van een plaatsje. Lees meer over deze bouwsteen Badderen bij de vulkaan.

  Vanaf: € 138 p.p.
  Regio: La Fortuna, Costa Rica
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten

  Proeven bij de boer

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Op het platteland van Costa Rica.

  Proeven bij de boer cover

  Ontmoet boer Don Rodolfo en laat je verrassen in Puerto de Viejo de Sarapiqui. Hoewel Costa Rica bekend staat om andere hoogtepunten, blijkt voor veel reizigers het bezoek aan Don Rodolfo's ananasplantage één van de leukste momenten tijdens de rondreis. Vol trots en enthousiasme neemt hij je mee op een smaakvolle rondleiding. Proef ananas zoals je die nog nooit geproefd hebt, vang je eigen tilapia voor de lunch en slaap tussen het groen voordat je doorreist naar de Arenal vulkaan of Boca Tapada. En wil je gaan raften? Ook daarvoor is Sarapiqui “the place to be”. Lees meer over deze bouwsteen Proeven bij de boer.

  Vanaf: € 98 p.p.
  Regio: Sarapiquí, Costa Rica
  Opmerking: 2 dagen / 1 nacht


  Varen door vogelparadijs

  Varen door vogelparadijs cover

  Deze bouwsteen is voor natuurliefhebbers die niet alleen de highlights, maar juist meer 'off the beaten track' willen gaan. De meeste dagjesmensen uit La Fortuna komen niet naar het échte Caño Negro, maar een heel stuk ervoor. De Caño Negro rivier trekt vogels aan uit heel Midden-Amerika. Deze kun je hier in alle rust bewonderen terwijl je tussen de kaaimannen door vaart. Gevaarlijk zijn ze gelukkig niet. Voor beginnende vogelaars is dit gebied vanwege de grote aantallen vogels de uitgelezen plek om te leren vogels kijken. Je verblijft in een lodge aan een ruime lagune. Lees meer over deze bouwsteen Varen door vogelparadijs.

  Vanaf: € 108 p.p.
  Regio: Caño Negro, Costa Rica
  Opmerking: 2 dagen / 1 nacht

  Woudreuzen en zwavelmeren

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Rincón de la vieja vulkaan.

  Woudreuzen en zwavelmeren cover

  Iets minder bekend dan de buurparken, maar zeker zo indrukwekkend, juist omdat het rustiger en wat minder toeristisch is: Rincon de la Vieja. Ook valt de afwisseling op: je wandelt langs de wortels van enorme woudreuzen in de dichte jungle, je loopt langs riviertjes en ruikt vulkanische modderpoelen. Je banjert door kapokbossen en kunt zwemmen in nog nauwelijks bezochte natuurlijke meertjes, kortom je hebt het gevoel dat je nog écht iets ontdekt. Lees meer over deze bouwsteen Woudreuzen en zwavelmeren.

  Vanaf: € 94 p.p.
  Regio: Nationaal park Rincón de la Vieja
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Onthaasten op Kuna-wijze

  Onthaasten op Kuna-wijze cover

  De komende dagen verblijf je op een eiland van de San Blas archipel dat beheerd wordt door een Kuna familie. De Kuna bewonen een aantal  van de San Blas eilanden, daarnaast zijn er nog honderden idyllische eilanden. Je verblijft op Yandup, een eiland zoals kinderen dat tekenen. Een paar palmbomen, wit strand en een ondergaande zon. De Kuna zijn trots op hun afkomst en dat zie je aan hun traditionele sieraden en rijk geborduurde kleding. De lokale gids legt je alle gebruiken uit en zorgt dat je kennis maakt met wevende Kuna vrouwen. Verder eet je hier verse vis en luier je fijn in je cabaña.

  Vanaf: € 558 p.p.
  Regio: San Blas eilanden
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten

  Bamboeboot naar Bribridorp

  Bamboeboot naar Bribridorp cover

  Echt contact maken met de lokale bevolking is iets bijzonders in Costa Rica. Deze bouwsteen is een leuke afwisseling met alle natuur en nationale parken. Je leeft een dag samen met de Bribri gemeenschap tussen watervallen en tropisch regenwoud in een dorpje in het grensgebied van Panama. Na een reggaenachtje aan de kust vaar je naar de Bri Bri indianen toe en slaap je in een traditionele cabaña. De Bribri stam leeft in harmonie met de natuur, zo verbouwen ze hun eigen bananen en cacaobonen, maken ze chocolade - die je ook zelf gaat maken en proeven - en gebruiken ze alleen lokale producten. Lees meer over deze bouwsteen Bamboeboot naar Bribridorp.

  Vanaf: € 197 p.p.
  Regio: Puerto Viejo en Yorkin
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Op zoek naar de magische quetzal

  Op zoek naar de magische quetzal cover

  Dit is de beste plek in Costa Rica voor een zoektocht naar de quetzal, een van de mooiste en kleurrijkste vogels van Costa Rica. 's Middags staat dan ook een wandeling met gids op het programma, waarbij je speurt naar deze zeldzame groen met rode vogel. Deze bouwsteen is ideaal aan het einde van je reis. Vanuit de Pacifische kust naar San José is het een mooie tussenstop. Vanaf de kust is de weg ernaartoe al bijzonder: al klimmend en kronkelend steeds hoger de bergen in naar je lodge.

  Vanaf: € 178 p.p.
  Regio: San Gerardo de Dota
  Opmerking: 2 dagen / 1 nacht

  Dwalen door het oerbos

  Dwalen door het oerbos cover

  Dit is de bouwsteen voor de échte natuur- en hikeliefhebbers. Corcovado National Park hoort volgens natuurexperts in de top 5 van meest diverse regenwouden ter wereld. Als leek bezoek je het vooral vanwege de overweldigende natuur en het gevoel even weg te zijn van alles. Je verblijft in een gezellige jungle-lodge gerund door een lokale familie. Een pittige wandeling van zo'n 6 uur door Corcovado met picknicklunch, wij reserveren van te voren een gids en de entree voor je. De rest van de dag regel je ter plekke bij de lodge, denk aan nachtwandelingen, vogelspottrips en kajaktochten.

  Vanaf: € 493 p.p.
  Regio: Corcovado, Costa Rica
  Opmerking: 4 dagen / 3 nachten


  Dolfijnen en baaien van het zuiden

  Dolfijnen en baaien van het zuiden cover

  Met deze Costa Rica bouwsteen kun je alle kanten op. Vanwege de strategische locatie kun je een wandeltrip maken naar het bekende natuurpark Corcovado maar ook naar het surfdorp Dominical of het groene binnenland met watervallen in. Voor dag één hebben wij al wel een dolfijnentrip ingepland in het marinepark Ballena waar je in het juiste seizoen ook kans hebt om walvissen te spotten.

  Vanaf: € 254 p.p.
  Regio: Dominical, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
  Opmerking: 4 dagen / 3 nachten

  Snorkelbaai ontmoet regenwoud

  Snorkelbaai ontmoet regenwoud cover

  Bij deze bouwsteen combineer je het afgelegen en overweldigende Corcovado park met snorkelen bij een van de mooiste koraalriffen van Costa Rica. De weg erheen is speciaal; per speedboot vaar je in anderhalf uur over de Rio Sierpe met mangrove-oevers. Je lodge is eenvoudig, maar de ligging aan zee en de gastvrijheid van de familie maken het comfortabel. De volgende dag vaar je naar Isla del Caño waar je naar hartenlust kunt snorkelen. Zeesterren, schildpadden en kleine haaien zijn veel geziene gasten in dit Costa Rica regenwoud. Ook is het mogelijk om hier te duiken.

  Vanaf: € 683 p.p.
  Regio: Corcovado, Costa Rica
  Opmerking: 4 dagen / 3 nachten


  Natuurstrand en apenheuvel

  Natuurstrand en apenheuvel cover

  Manuel Antonio is een plek waar je mooi zandstrand, een natuurpark aan zee en een comfortabel hotelverblijf aan de toeristische kustweg combineert. Bovendien ben je in 10 minuten in Quepos, een typisch, wat rommelig en sfeervol Costa Ricaans stadje. Het is populair en veel reizigers sluiten hun reis hier af. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan bos dat tot aan het strand loopt. Je spot in de bomen apen, neusbeertjes en luiaarden terwijl de leguanen door het struikgewas en over het strand scharrelen. Het is het enige park waar je gelijk in zee kunt zwemmen en snorkelen.

  Vanaf: € 158 p.p.
  Regio: Manuel Antonio, Costa Rica
  Opmerking: 3 dagen / 2 nachten


  Handige laatste Costa Rica tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Costa Rica. Gratis.

  Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Costa Rica Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Wat te doen in Costa Rica?
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!