Simkaart Costa Rica regelen, makkelijk op het vliegveld

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Het hebben van een lokale simkaart in het buitenland is een slimme keuze. Of wij nu een week of een maand door een land reizen, een lokale simkaart wordt hoe dan ook aangeschaft. Zo heb je altijd en (vaak) overal internet en bel je lokale nummers op een normaal tarief. Daarnaast weet je zeker dat je geen onverwachte kosten maakt met je eigen simkaart. Een simkaart regelen in Costa Rica is totaal niet ingewikkeld, we leggen het hier voor je uit.

  Vooropgesteld: er zijn vast genoeg andere alternatieven om een simkaart in Costa Rica te regelen, maar zo deden wij het (en dat ging perfect).

  Simkaart Costa Rica

  De providers in Costa Rica

  Jarenlang was de telefoonprovider Kolbi/ICE een monopolie in Costa Rica. Sinds een paar jaar is deze monopolie op telefoondiensten opgeheven en sindsdien zijn er nu verschillende concurrenten. De grootste nieuwkomers zijn Movistar en Claro. Voor jou als reiziger is de keuze eigenlijk vrij eenvoudig. Kolbi/ICE is de meest zekere telefoondienst om een simkaart te regelen. Dit bedrijf is de grootste en daarmee ook het meest (fysiek) aanwezig in Costa Rica bij vragen of problemen.

  TIP: download ook een VPN

  Om er zeker van te zijn dat je goed en veilig op internet gaat, raden wij je sterk aan om een VPN te installeren. Zo ben je beter beschermd wanneer je bijvoorbeeld op een openbare WiFi-spot gaat. Wij gebruiken deze betaalde VPN voor onze mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Wij hebben ‘m overal kunnen gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk.

  Simkaart Costa Rica op het vliegveld

  Koop je simkaart altijd bij een officieel verkooppunt. Betaal liever wat meer, dan dat je een simkaart op straat regelt. Wij raden je dan ook aan om in Costa Rica op het vliegveld naar het winkeltje van KOLBI/Ice te lopen. Deze vind je in de bagagehal meteen rechts in het hoekje. Dit is verreweg de makkelijkste manier om een simkaart te regelen. Daarnaast vinden wij het vliegveld altijd de beste plek, want dan heb je het tenminste ook meteen gehad. Zo hoef je de volgende dag niet alle straten af te struinen op zoek naar een telefoonzaak. Ideaal dus.

  Bij de aankoop van een prepaid SIM-kaart heb je je paspoort nodig. Vervolgens kan de medewerker de simkaart registreren. Gebruikelijk koop je een ‘pakket’ (zie hieronder) waarbij je betaalt voor zowel de simkaart als data. Zo begin je dus al met redelijk wat krediet. Mocht je later tijdens je reis meer krediet nodig hebben is dit in bijna iedere winkel aan te schaffen, ook bij supermarkten en benzinestations. Het is op het vliegveld mogelijk om met creditcard te betalen.

  Kosten simkaart Costa Rica

  Er zijn drie verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Bij alle drie de pakketten zit het simkaartje inbegrepen in de prijs. Vervolgens is de keuze dus afhankelijk van het aantal data dat je graag wenst. Hoewel je geneigd bent om het rechterpakket te nemen (waar duidelijk bij staat ‘toerist’) is dat niet verplicht. Wij kozen zelf voor het middelste pakket en konden in twee weken tijd makkelijk rondkomen met deze 2 GB. Uiteraard is het altijd mogelijk om extra krediet aan te schaffen tijdens je reis.
  Onderstaande prijzen zijn van 2018.

  costa rica simkaart vliegveld

  Handige laatste Costa Rica tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Costa Rica. Gratis.

  Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Costa Rica Reisgids →

  costa rica reisgids

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  🇨🇷  Alles over Costa Rica bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >