Rondreis Costa Rica 14 dagen: de beste route

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Een reis door Costa Rica van 14 dagen is een perfecte reisduur. In deze periode heb je namelijk genoeg tijd om alle hoogtepunten van het land te zien. Deze samengestelde rondreis heeft een perfecte combinatie van natuur, actief en strand. De beste rondreis Costa Rica van 14 dagen hebben we hier voor je uitgewerkt, dag per dag.

  In deze rondreis gaan we er vanuit dat je in het bezit bent van een huurauto. Dit is verreweg de makkelijkste manier om het land te bereizen.

  Rondreis Costa Rica 14 dagen

  costa rica kaart rondreis

  Dag 1: Amsterdam – Costa Rica

  Afhankelijk van je vluchttijden is de eerste dag altijd een reisdag die we als ‘verloren’ zien. Het internationale vliegveld van Costa Rica bevindt zich op zo’n 40 minuten rijden van de hoofdstad San José. Mocht je deze dag vroeg aankomen in Costa Rica kan je natuurlijk altijd een uitstapje maken. Het is mogelijk een aantal bezienswaardigheden van de stad San José te bekijken. Mocht je niet in de mogelijkheid zijn om San José te bezoeken, dan is dat niet heel erg. San José is zo’n hoofdstad die je in principe zou kunnen overslaan. Wij zijn wel altijd van mening dat je de hoofdstad (hoe onbelangrijk deze soms ook schijnt te zijn) even gezien moet hebben.
  Bekijk: onze favoriete hotels in San José

  san josé costa rica

  Dag 2 en 3: San José – Tortuguero

  Tortuguero is een van de populairste nationale parken van Costa Rica en is ook echt een unieke plek. Met een bootje vaar je langs de meest fantastische jungle met een grote kans op het spotten van heel veel wilde dieren. Tortuguero is een moeilijk bereikbare plek – het laatste deel van je reis ernaartoe leg je af per boot – en je doet er dan ook goed aan om minstens twee nachten te blijven. Een uitstapje naar Tortuguero regel je eenvoudig bij ons, uitgevoerd door een Nederlands reisbureau. Het is erg fijn om dit te boeken via een reisbureau, aangezien het nogal wat geregel vereist. Je wordt ‘s ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in San José en gaat per bus en vervolgens per boot naar je verblijf in Tortuguero. Meer informatie over Tortuguero lees je hier.

  tortuguero costa rica boottochttortuguero toekan

  Dag 4 en 5: Tortuguero – Cahuita

  Vanuit Tortuguero ga je ‘s ochtends weer terug en rijd je vervolgens met je huurauto door naar Cahuita. Het is dan ook verstandig om je huurauto pas op dit moment van je reis te ontvangen. Probeer dan ook te regelen met het huurbedrijf dat jouw auto wordt overgedragen op de plek waar je wordt afgezet met de bus. De meeste huurbedrijven kennen deze route van reizigers, waardoor het vaak mogelijk is dit te regelen. Vanaf deze plek rijd je vervolgens naar de Caribische kust, waar in tegenstelling tot de rest van Costa Rica een geheel andere sfeer hangt. Erg leuk om te overnachten in Cahuita of Puerto Viejo. Dit zijn beide hele leuke relaxte dorpjes met veel eettentjes. Zorg ook zeker dat je een bezoek brengt aan het nationaal park Cahuita. Hier is het tevens ook mogelijk om te snorkelen.
  Bekijk: onze favoriete hotels inCahuita en prachtige accomodaties in Puerto Viejo

  cahuita costa rica strandpuerto viejo costa rica

  Dag 6 en 7: Cahuita – La Fortuna

  Op dag 7 staat er een lange autorit op de planning. In totaal rijd je van Cahuita naar La Fortuna in zo’n 4 uur. Je hebt de hele dag de tijd voor deze autorit, dus is het mogelijk om ‘s ochtends nog even te relaxen in Cahuita (of Puerto Viejo). Eind van de middag arriveer je in La Fortuna. La Fortuna ligt aan de voet van de bekende Arenal vulkaan. Een populaire regio waar je tal van activiteiten kunt doen. Neem ook zeker de tijd om te relaxen bij een van de vele warmwaterbronnen in La Fortuna.
  Bekijk: onze favoriete hotels in La Fortuna

  Dag 8, 9 en 10: La FortunaMonteverde

  ‘s Ochtends vertrek je richting Monteverde, waar je zeker moet zijn geweest tijdens je reis door Costa Rica. Een prachtig nevelwoud, waar je de kans krijgt om de zeldzame quetzal vogel te spotten. Daarnaast zijn hier activiteiten als ziplinen en hangbruggen erg leuk om te doen. Ook het nabijgelegen dorpje Santa Elena heeft hele leuke restaurantjes om ‘s avonds gezellig wat te eten. Liever op het einde een extra dag op het strand? Dan bezoek je Monteverde maar 2 dagen.
  Bekijk: onze favoriete hotels in Monteverde

  monteverde hangbruggen costa ricamonteverde ziplinen

  Dag 11 en 12: Manuel Antonio

  Op dag 11 rijd je door naar de laatste stop, waar je nog een paar heerlijke stranddagen hebt. Het nationaal park Manuel Antonio is het meest bezochte park van Costa Rica. Dit park heeft ook een aantal prachtige maanvormige baaien met wit zandstrand. Daarmee is het ook een prachtige plek om je reis af te sluiten.
  Het is overigens natuurlijk ook mogelijk om bij andere stranden aan de oostkust van Costa Rica te verblijven, zoals Samara of Tamarindo. Bekijk hier meer stranden op de route.
  Bekijk: onze favoriete hotels in Manuel Antonio

  Dag 13: Manuel Antonio – San José

  Vanuit Manuel Antonio rijd je terug naar San José, waar je gemiddeld zo’n 3 uur over doet. Het is dus zeker mogelijk om ‘s ochtends nog even te relaxen op het strand bij Manuel Antonio. In San José is het mogelijk om nog een rondje door de stad te lopen of je verblijft in een fijn hotel waar je nog wat uurtjes uitrust.
  Bekijk: onze favoriete hotels in San José

  Dag 14: San José – Amsterdam

  Jouw Costa Rica rondreis zit erop. Deze dag vertrek je weer terug naar Nederland.

  Handige laatste Costa Rica tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Costa Rica. Gratis.

  Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Costa Rica Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Rondreis Costa Rica 14 dagen, de beste route
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  🇨🇷  Alles over Costa Rica bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >