Cahuita nationaal park: wandelen, snorkelen en meer

Costa Rica

Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Cahuita, gelegen aan de Caribische Zee, is een perfecte mix van natuur en strand. Spot wilde dieren in het Cahuita nationaal park en kom tot rust aan het prachtige palmstrand. ’s Avonds eet je in een van de vele restaurantjes aan de hoofdstraat. Cahuita is zeker een leuke stop tijdens je reis door Costa Rica.

Cahuita nationaal park bezoeken

Het nationale park van Cahuita is het kleinste nationale park van Costa Rica. Het nationaal park van Cahuita is opgericht in 1970 en beschermt zo’n 2700 hectare, waarvan ook zeegebied. Ondanks het relatief kleine gebied is een wandeling door het park zeker niet saai. De flora en fauna is zeer divers. Daarnaast is het schaduwrijke wandelpad zeer aangenaam om te lopen.

cahuita costa rica strand

In het park Cahuita heb je een grote kans op de volgende wilde dieren: meer dan 500 vissoorten, brulapen, kapucijnaapjes (van heel dichtbij te spotten), tropische vogels, slangen, luiaards, leguanen.

Wij raden je zeker aan om het nationale park samen met een gids te bezoeken. Simpelweg omdat je op die manier veel meer wilde dieren spot dan wanneer je alleen loopt. Naast de wilde dieren leer je op deze manier ook veel meer over de verschillende soorten bomen, planten en bloemen in het park.

cahuita nationaal parkcahuita nationaal park

Voorbereiding

Trek voor deze wandeling zeker goede wandelschoenen aan. Een lange broek is absoluut niet noodzakelijk. Vergeet ook niet om zwemkleding mee te nemen, aangezien de zee een aangename afkoeling is tijdens je wandeling. Deet en zonnebrand zijn twee vereiste – zoals bijna overal in Costa Rica het geval zal zijn.

Snorkelen in Cahuita

Cahuita staat bekend als een van de betere snorkelplekken van Costa Rica. Er worden dan ook genoeg snorkel excursies aangeboden in het dorp. Vanuit het dorp vaar je dan met een bootje naar het gebied met overgebleven koraalrif. Voor een lange tijd was het rif hier in zeer slechte staat. Onder andere door pesticiden die op het platteland worden ingezet en uiteindelijk in de zee terecht komen. Milieuorganisaties hebben zich over dit gebied ontfermd en vandaag de dag zijn er gelukkig weer mooie tropische vissen te spotten. Snorkelen is niet toegestaan zonder een gecertificeerde gids om het resterende koraal te beschermen.

Wandeling met gids door het nationale park én snorkelexcursie? Boek deze eenvoudig in onze reisgids app van Costa Rica.

Wil je dit zelf ook?

Wil je dit zelf ook ervaren? Boek eenvoudig online, wij regelen het voor je. Bekijk alle Costa Rica excursies.

cahuita snorkelen

Cahuita nationaal park entree en openingstijden

Het nationaal park van Cahuita is het enige nationale park in Costa Rica waar je geen entree betaalt. In dit park wordt gevraagd om een donatie. Naar eigen voorkeur betaal je dus op deze wijze je entree, waarbij 5 dollar wel het minimum is. Het is mogelijk om in dollars of in colones te betalen.

Het park is dagelijks geopend.
Maandag tot vrijdag van 08:00 – 16:00 uur.
Zaterdag en zondag van 07:00 – 17:00 uur.

cahuita costa rica

Het dorpje Cahuita

Het dorpje van Cahuita is niet veel meer dan een hoofdstraat, waarbij souvenirwinkeltjes, supermarkten en restaurants elkaar afwisselen. ’s Avonds is het hier erg druk en sfeervol. De lokale inwoners hangen rond bij het pleintje, de toeristen stappen een van de vele restaurants binnen. Zoals al gezegd, de keuze is hier groot.

Een aantal goede restaurants in Cahuita: Coco’s Bar (vaak ook live muziek), Cocorico Pizzaria Ristorante, Barakka Bistro Cahuita en Restaurante Sobre Las Olas.

cahuita dorpjecahuita winkels

Het strand van Cahuita

In het nationaal park bevindt zich het mooiste strand van Cahuita, met paradijselijk wit strand. Combineer een wandeling door het park dan ook zeker met een paar uur relaxen op het strand. Je vindt er ook een aantal picknicktafels tussen de schaduwrijke bossen.

cahuita costa rica strand

Daarnaast is het ook mogelijk om te relaxen bij Playa Negra (zwart strand), gelegen in de straat van Atlantida Lodge. Hier vind je ook veel surfers, want de golven in Cahuita zijn erg goed.

cahuita playa negra

Extra tip: Tussen Cahuita en het plaatsje Límon ligt de Sloth Santuary. Dit is een opvanghuis voor luiaards.

Handige laatste Costa Rica tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Costa Rica

Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Costa Rica. Gratis.

Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Costa Rica Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cahuita, Costa Rica
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇨🇷  Alles over Costa Rica bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >