Autorijden in Costa Rica: Onze tips voor regels en huurauto

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  De beste beslissing die je kunt nemen: met een huurauto door Costa Rica reizen. Costa Rica is zeer geschikt om zelf te rijden en met een 4×4 geeft je dit een absolute vrijheid. Zo ben je zeer flexibel, zie je zoveel mogelijk van Costa Rica en reis je op de meest comfortabele manier. Al onze tips voor een huurauto in Costa Rica lees je hier.

  Costa Rica huurauto

  Een auto huren in Costa Rica

  Een huurauto is een investering die de moeite waard is en die je het beste al in Nederland regelt. Kies altijd voor grote en bekende firma’s zoals Hertz, Avis of Europcar. Alle autoverhuurbedrijven zijn geconcentreerd in de hoofdstad San José, dicht bij het vliegveld. Een 4×4 is erg aan te raden. Bekijk hier het aanbod van huurauto’s in Costa Rica.

  Controleer de gehele auto (buitenkant, reserveband, autolichten) bij het verkrijgen van de sleutels en noteer samen alle krassen en eventuele andere schade aan de auto.

  Autorijden in Costa Rica – onze tips

  • Er geldt een minimumleeftijd van 21 jaar bij het huren van een auto.
  • Het hebben van een Nederlands of Belgisch rijbewijs is voldoende. Er wordt niet gevraagd naar een internationaal rijbewijs.
  • Het rijden van een 4×4 is in Costa Rica erg aan te raden.
  • Wegen zijn over het algemeen goed, waar drempels je af en toe laten wakker schrikken. Deze doemen vaak op uit het niets op onverwachte plaatsen, waaronder ook op de hoofdwegen.
  • Wij raden je aan ‘s avonds niet meer te rijden, omdat je vaak onverwachte kuilen en drempels tegenkomt.
  • Ook kent Costa Rica genoeg onverharde wegen, waar jouw 4×4 uitstekend van pas komt.
  • Op de snelwegen van Costa Rica rijd je meestal maximaal 80 kilometer per uur, soms 100.
  • Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.
  • Binnen de bebouwde kom rijd je maximaal 40 kilometer per uur.
  • Bij het passeren van scholen en ziekenhuizen geldt een snelheid van 25 kilometer per uur.
  • Het is in Costa Rica gebruikelijk om bij ‘openbare parkeerplekken’ een klein bedrag te betalen voor iemand die op jouw auto let.
  • Zorg dan ook zeker dat je een hoedenplank achterin je auto hebt (en vraag dit ook na bij het huren van een auto). Zo blijven bagage en waardevolle spullen uit het zicht.
  • Een volle tank in Costa Rica kost je gemiddeld 30.000 colones (zo’n 45 euro).
  • Bij een aantal autoverhuurbedrijven krijg je ook een navigatiesysteem en een wifi-kastje. Dit laatste is echt ideaal om tijdens de vele autoritten met je telefoon op WiFi te blijven.

  Handige laatste Costa Rica tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Costa Rica, installeer dan de gratis Costa Rica reisgids. Zo is dit Costa Rica artikel onderdeel van deze Costa Rica reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Costa Rica tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Costa Rica

  Onderdeel van de Costa Rica Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Costa Rica. Gratis.

  Met de Costa Rica reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Costa Rica bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Costa Rica Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Auto huren costa rica
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  🇨🇷  Alles over Costa Rica bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >