Fotoreeks: bijzonder Jordanië in 25 foto’s

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Jordanië is een veelzijdig land, waar zowel de bijbel geïnteresseerde reiziger als de zonaanbidder voldoende aan zijn trekken komt. Het indrukwekkende Petra, de Dode Zee en de weidse Wadi Rum trekken jaarlijks vele toeristen. Tel daarbij op de vriendelijke bevolking, fijne temperatuur en het heerlijke eten en je hebt een compleet pakket. In deze reeks van 25 foto’s geven we je een impressie van dit bijzondere land.

1. Het allermooiste cadeautje van de Wadi Rum: tijdens zonsondergang lopen de kamelen je tegemoet, terwijl je in een jeep van deze prachtige woestijn geniet.

unesco jordanië

2. Een ballonvaart over de Wadi Rum tijdens zonsopgang, onvergetelijk.

wadi rum jordanië ballonvaart drone middenoostenreizen

3. Bereid je voor op mannen die maar wat graag op de foto willen. Met een buurman, vriend of toevallige voorbijganger.. duimen omhoog, lachen maar.

4. Indrukwekkend Jerash.. deze oude stad vergeet je niet snel.

jerash jordanië

5. Ook dit is Jordanië, een plek om heerlijk tot rust te komen in een van de vele luxe resorts aan de Rode Zee bij Aqaba.

aqaba jordanie duiken snorkelen6

6. Een schoolbus vol met kinderen in het noordelijk gelegen Umm Qais. Wanneer één meisje met je op de foto durft volgen er velen..

jordanië indruk

7. Bijzondere woestijnkastelen doemen plots op in de lege vlaktes van het woestijnland. Indrukwekkend zijn ze stuk per stuk.

Al Kharanah kasteel jordanie

8. De Doopplek van Jezus is een van de heiligste plekken van het land. Het is zelfs mogelijk je hier te laten dopen, in diezelfde Jordaan Rivier.

doopplek van jezus in jordanie

9. Bereid je voor op veel eten, heel veel eten. Vooral wanneer een gastheer voor je kookt. De pannen, borden en bijgerechten blijven maar komen..

10. Wonderbaarlijk Petra, waar de schatkamer en het klooster de twee grootste trekpleisters zijn.

petra backdoor

11. Ook voor sportievelingen is Jordanië een geschikt land. Een hike door de Wadi Mujib of de Wadi Bin Hammad is veruit het leukste om te doen.

wadi bin hammad jordanie

12. Een klein en exclusief paradijsje in Al-Himma, in het noorden van Jordanië. In dit bijzondere resort (welke overigens alleen te boeken is via onze reisgids app) zwem je in water afkomstig van een warmwaterbron met een temperatuur van 30 graden.

al himma jordanie

13. In de Wadi Rum overnacht je in een van de vele bedoeïenenkamp. De tentjes zien er allemaal hetzelfde uit, zwart met wit en geven een prachtig beeld in het weidse oranje landschap.

14. Wist je dat Jordanië ook een uitstekende keuze is voor duik- en snorkelliefhebbers? In Aqaba vind je een veelzijdige onderwaterwereld.

aqaba jordanie duiken snorkelen

15. In de Sint-Joris kerk in Madaba vind je de oudste kaart van Palestina, gemaakt van twee miljoen stukjes mozaïek.

madaba bezienswaardigheden

16. Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het beloofde land. Voor religieuze reizigers een belangrijke stop.

17. Drijven in de Dode Zee.

dode zee jordanie goed voor je lichaam

18. Krijg je een kop thee aangeboden? Verwacht dan eerder suiker met wat thee. De grootste verslaving van Jordaniërs is suiker. Bereid je voor.

19. De hoofdstad Amman is een moderne stad waar je de beste (en meteen ook duurste) koffie drinkt in een van de vele hippe koffiebarretjes in Rainbowstreet.

jordanie rainbowstreet amman

20. Het mooie landschap rondom het nog vrij onbekende Pella.

pella jordanië

21. Een wandeling in het Dana natuurreservaat, het grootste natuurpark van Jordanië. Voor fanatieke wandelaars bestaat er de Jordan Trail, een soort Pieterpad van Jordanië.

dana natuurreservaat jordanie

22. Het is zelfs mogelijk om in het oosten van Jordanië op safari te gaan. In de jeep, met verrekijkers, door het Shaumari Wildlife reserve.

azraq wetland reserve jordanie

23. Loop een dag mee op een boerderij in Jordanië. Geiten melken, brood bakken, het lokale ingrediënt product zatar maken.. het hoort er allemaal bij.

24. Jordanië heeft een eigen microbrouwerij, genaamd Carakale. Wij hebben alvast voorgeproefd in het café van deze brouwerij.

brouwerij amman jordanie

25. Of je in Jordanië ook luxe hotels hebt? Reken maar.

kempinski hotel dode zee

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bijzonder Jordanië in 25 foto's
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >