Beste reistijd Jordanië

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Je bent geïnteresseerd in een reis naar Jordanië, een reis die wij je zeker kunnen aanraden. Wel handig om dan tijdens het beste seizoen te reizen. Het klimaat van Jordanië en de beste reistijd lees je hier.

In Jordanië zijn de winters (november tot en met maart) koud en nat en de zomers (april tot en met oktober) droog en heet.

Beste reistijd Jordanië – hoogseizoen

De beste tijd om naar Jordanië te reizen – en dus ook het hoogseizoen – is het voorjaar en najaar. Van april tot en met mei en september tot en met november.

TIP: Boek je hotels en excursies een tijd van te voren, want ze zijn snel volgeboekt. Verwacht ook wat hogere prijzen in het hoogseizoen.

Reistijd Jordanië – onze reis

Wij vlogen begin november naar Jordanië en hebben een maand lang door het land gereisd. November is wel de laatste maand goede reismaand in Jordanië, want vanaf december kan je veel regen en zelfs sneeuw verwachten. November is het einde van het hoogseizoen: goede prijzen, niet te druk (maar ook zeker niet uitgestorven) en nog steeds een fijne temperatuur. Ja, ook wij hebben gewoon nog in de zee kunnen zwemmen. Let er alleen wel op dat het vroeg donker is, rond een uur of 18:00 uur is het echt donker.

Reistijd Jordanië – heetste periode

Ga je toch in de heetste periode naar Jordanië, tijdens de zomervakantie in juni t/m augustus? Houd dan vooral rekening met het bezoeken van grote attracties zoals Petra en Jerash. Zorg dat je vroeg in de ochtend vertrekt met genoeg water. Uiteraard is de avond ook een goed moment om nog bepaalde attracties te bezoeken. Op het heetst van de dag bezoek je musea of lig je lekker aan het zwembad of strand.

Reistijd Jordanië – laagseizoen

Van december tot en met maart is het laagseizoen in Jordanië. Het is in die periode niet super koud, maar je hebt wel de meeste kans op neerslag. Aangezien Jordanië grootse bijbelverhalen kent, is Jordanië tijdens Kerst alsnog een populaire bestemming bij bijbelreizigers. Sommige reisbureaus bieden dan ook (het hele jaar door) speciale bijbelreizen aan.

Weerkaart Jordanië

weerkaart jordanie jaaroverzicht

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Beste reistijd Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >