Petra backdoor, onze favoriete route achterlangs

jordaniƫ

Onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Met een terechte vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst ontvangt Petra jaarlijks duizenden toeristen. Aan de indrukwekkende graftombes en overweldigende bergen lijkt geen einde te komen. Aan de toeristen overigens ook niet, maar daar hebben we een hele goede tip voor.

Verreweg het grootste deel van alle toeristen dat Petra bezoekt, koopt een kaartje bij het visitor center en loopt vervolgens de smalle kloof in, Siq genaamd. Wij adviseren echter te kiezen voor de nog onbekende en onontdekte Petra Backdoor route. Om meerdere redenen.

petra achterlangs

Petra backdoor, lekker rustig

Wanneer je Petra via de achterkant gaat bezoeken koop je, net als iedereen, een kaartje bij het visitor centre. Vervolgens loop je weer naar buiten en ga je samen met een gids op pad (deze boek bij ons via de link onderaan dit artikel). In ongeveer een kwartier rijden met een gids per auto kom je aan bij de achteringang van Petra. Deze zogenoemde achteringang is een verborgen en onontdekte ingang waar weinig bezoekers langsgaan. Dit is tevens zo omdat je wel echt een gids nodig hebt om via deze route Petra te bezoeken. Ook hier is een controlepost waar je je entreeticket laat zien.

petra backdoorpetra achteringang

Vervolgens wandel je in alle rust, zonder duizenden toeristen eerst een stukje omhoog. Wij kwamen onderweg 3 andere toeristen tegen. Dat is toch echt een verschil met de vooringang van Petra. Deze wandeling is niet zwaar en uiteindelijk veel fijner dan de normale route via de voorkant. De gids legt je onderweg ook nog van alles uit. Na een relaxte wandeling van ongeveer een half uur, inclusief een kop thee, sta je plots oog in oog met het imposante klooster van Petra.

Een fijne looproute naar beneden

Het klooster is, mede door zijn ligging, wat ons betreft het mooiste gebouw van Petra. Vanaf hier loop je terug naar hoofdingang. Een lange, maar schitterende wandeling. En het beste van alles.. De toeristen die je onderweg passeert hoor je luid zuchten en klagen omdat het voor hen alsmaar omhoog is. Vanuit de hoofdingang is het klooster namelijk het eindpunt van de route. Vervolgens moeten zij weer dezelfde route terug naar de hoofdingang. Komend vanaf de achteringang loop je vanaf het eindpunt in Ć©Ć©n keer langs alle hoogtepunten. Bovendien loop je deze wandeling vanaf het klooster naar de hoofdingang alleen maar bergafwaarts, het grote verschil waardoor je met een glimlach op je gezicht rond blijft lopen.

petra achteringangpetra backdoor

De schatkamer als prachtige afsluiting

Je kan eindeloos ronddwalen in Petra. Er zijn allerlei wandelingen die je ook nog naar weer andere valleien brengen. Loop je echter de meeste toeristen tegemoet, dan kom je uiteindelijk bij het visitekaartje van Petra.. de Schatkamer. Komend vanuit de backdoor route is dit dus juist het laatste wat je ziet. Een prachtige afsluiting. Vervolgens loop je via de eveneens indrukwekkende Siq (kloof) terug naar de hoofdingang en zit je prachtige dag in Petra erop.

petra via achteren bezoeken petra via achteren bezoeken

Tip: aangezien je de schatkamer op het einde van de dag ziet, ligt deze op dat moment in de schaduw. De schatkamer met zon is alleen te zien in de vroege ochtenduren. Wij raden je dan ook aan een tweedaags ticket aan te schaffen om de volgende dag de schatkamer met ochtendlicht te bewonderen.

Petra backdoor met gids

Om de Petra backdoor route te bewandelen is het wel noodzakelijk om een gids mee te nemen. Boek deze hele excursie eenvoudig bij ons online.

Wil je dit zelf ook?

Wil je dit zelf ook ervaren? Boek eenvoudig online, wij regelen het voor je. Bekijk alle Jordaniƫ excursies.

petra backdoor

Handige laatste Jordaniƫ tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in JordaniĆ«, installeer dan de gratis JordaniĆ« reisgids. Zo is dit JordaniĆ« artikel onderdeel van deze JordaniĆ« reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige JordaniĆ« tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordaniƫ

Onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordaniƫ. Gratis.

Met de JordaniĆ« reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over JordaniĆ« bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


JordaniĆ« Reisgids ā†’

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Petra backdoor trail
Author Rating
51star1star1star1star1star

7 reacties

  1. Beste J. Verbeek,
   Leuk dat je interesse hebt in de backdoor wandeling, die kunnen we je echt aanraden.
   Via onze app boek je deze wandeling heel eenvoudig, onder het gedeelte ‘excursies’ vind je de mogelijkheden.
   Momenteel kost deze wandeling 85 euro per persoon. Dit is overigens exclusief de entree voor Petra.
   Mochten we je nog verder kunnen helpen, stuur ons dan zeker even een berichtje!

 1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordaniƫ reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIƋ REIZIGERS

De Jordaniƫ Reisgids App

Alles over JordaniĆ©, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's.Ā 
close-link
Ā šŸ‡ÆšŸ‡“Ā Ā Alles over JordaniĆ« bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >