Het Jordan Museum in Amman

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het Jordan Museum, gelegen naast het stadhuis, is een van de beste in het Midden-Oosten. Het museum toont een reeks modern gepresenteerde en informatieve displays. Elke afdeling geeft een indruk van de geschiedenis van Jordanië. Van de prehistorie tot de islamitische en moderne tijd.

Hoogtepunten zijn onder anderen de oudste bekende menselijke beelden. Dit zijn 9500 jaar oude gipsen mannequins van Ain Ghazal. Deze kom je overigens ook tegen in het archeologisch museum bij de citadel van Amman.

jordan museum amman

BIJZONDER: Dode Zeerollen

Een ander bijzonder item van het museum zijn de Dode Zeerollen. Deze rollen omvatten een collectie handschriften van meer dan 900 documenten. Inclusief ruim 200 handschriften van de Hebreeuwse Bijbel, het Oude Testament. Deze rollen werden tussen 1947 en 1956 ontdekt in elf grotten in de buurt van Qumran. In 1947 stuitte een bedoeïen op een aantal rollen terwijl hij zijn schaap aan het zoeken was. Zonder ook maar enig idee van de onschatbare waarde heeft hij de rollen doorverkocht aan een antiekhandelaar. Inmiddels zijn deze Dode Zeerollen uiteraard een van de belangrijkste ontdekkingen ooit in Jordanië.

De rollen dateren uit de periode van circa 250 voor Christus tot circa 50 na Christus. Deze handschriften zijn erg belangrijk omdat het teksten bevat uit de ontstaansperiode van het Jodendom. Het zijn bovendien de oudste Bijbelse teksten die ooit gevonden zijn. Gedetailleerde informatie (in het Engels) met vele afbeeldingen en objecten vind je terug in het Jordan museum.

jordan museum amman
jordan museum amman

Verder vind je er veel artefacten van alle opgravingen welke je in Jordanië kunt bezoeken. Denk hierbij uiteraard aan Petra, maar ook het prachtige (en minder bezochte) Pella in het noorden. Het museum vertelt ‘het verhaal van Jordanië’. Zowel chronologisch als thematisch met behulp van afbeeldingen en meer dan 2000 voorwerpen.

DOEN: Het is mogelijk om gratis je naam te printen in het Arabisch en Nabatees. Bij ons was de printer helaas kapot, maar we hebben er uiteraard wel een foto van gemaakt.

jordan museum amman

Jordan Museum: Tickets en openingstijden

Ticketprijs: 5 JD (6 euro)

Openingstijden:
Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag: van 09:00u tot 16:00u
Vrijdag: van 14:00u tot 17:30u
Het Jordan Museum is op dinsdag gesloten.

jordanie museum

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Jordan museum in Amman, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >