Carakale: een unieke brouwerij in Amman

Jordanië lijkt in eerste instantie niet echt dé plek waar je bier kunt drinken in een lokale microbrouwerij. Toch is het mogelijk, bij brouwerij Carakale in de stad Fuheis, dichtbij Amman. Deze microbrouwerij is geopend sinds 2009 en heeft bovendien een bar waar je in de brouwerij zelf kunt drinken.

brouwerij amman jordanie

Unieke brouwerij in Amman

De brouwerij is gesticht door de Jordaanse Yazan Karadsheh en werd daarmee de eerste microbrouwerij van Jordanië. Heb je in Nederland en België een eindeloze keuze uit verschillende biermerken van eigen bodem, in het Islamitische Midden-Oosten, en daarmee ook Jordanië, is dat geheel anders. Want ook al is alcohol oorspronkelijk een Arabisch woord, moslims mogen het niet drinken. Het zal je dan ook niet verbazen dat Yazan Karadsheh een lange adem nodig heeft gehad toen hij in 2009 Carakale oprichtte.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie

Picknicken en bier drinken

In de bar drink je een biertje aan tafel, waarbij je uitkijkt op de brouwplek. Daarnaast is het ook mogelijk om buiten op het terras te zitten. Buiten staat namelijk een barbecue, dus je kunt je eigen eten meenemen en ter plekke barbecueën.

Ben je een echte bierliefhebber? Ga dan donderdagavond of in het weekend langs voor een proeverij en natuurlijk voor alle opmerkelijke anekdotes. Vooral op vrijdagavond is het er een gezellige bedoeling met veelal locals aan de bar.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie brouwerij amman jordanie

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Carakale micro brouwerij, Amman Jordanië
Title
Carakale micro brouwerij, Amman Jordanië
Description

Microbrouwerij Carakale is geopend sinds 2009 en heeft bovendien een bar waar je in de brouwerij zelf kunt drinken. Bezoek deze brouwerij in Amman!

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker