Carakale: een unieke brouwerij in Amman

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Jordanië lijkt in eerste instantie niet echt dé plek waar je bier kunt drinken in een lokale microbrouwerij. Toch is het mogelijk, bij brouwerij Carakale in de stad Fuheis, dichtbij Amman. Deze microbrouwerij is geopend sinds 2009 en heeft bovendien een bar waar je in de brouwerij zelf kunt drinken.

brouwerij amman jordanie

Unieke brouwerij in Amman

De brouwerij is gesticht door de Jordaanse Yazan Karadsheh en werd daarmee de eerste microbrouwerij van Jordanië. Heb je in Nederland en België een eindeloze keuze uit verschillende biermerken van eigen bodem, in het Islamitische Midden-Oosten, en daarmee ook Jordanië, is dat geheel anders. Want ook al is alcohol oorspronkelijk een Arabisch woord, moslims mogen het niet drinken. Het zal je dan ook niet verbazen dat Yazan Karadsheh een lange adem nodig heeft gehad toen hij in 2009 Carakale oprichtte.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie

Picknicken en bier drinken

In de bar drink je een biertje aan tafel, waarbij je uitkijkt op de brouwplek. Daarnaast is het ook mogelijk om buiten op het terras te zitten. Buiten staat namelijk een barbecue, dus je kunt je eigen eten meenemen en ter plekke barbecueën.

Ben je een echte bierliefhebber? Ga dan donderdagavond of in het weekend langs voor een proeverij en natuurlijk voor alle opmerkelijke anekdotes. Vooral op vrijdagavond is het er een gezellige bedoeling met veelal locals aan de bar.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie brouwerij amman jordanie

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Carakale brouwerij, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >