Carakale: een unieke brouwerij in Amman

Jordaniƫ lijkt in eerste instantie niet echt dƩ plek waar je bier kunt drinken in een lokale microbrouwerij. Toch is het mogelijk, bij brouwerij Carakale in de stad Fuheis, dichtbij Amman. Deze microbrouwerij is geopend sinds 2009 en heeft bovendien een bar waar je in de brouwerij zelf kunt drinken.

brouwerij amman jordanie

Unieke brouwerij in Amman

De brouwerij is gesticht door de Jordaanse Yazan Karadsheh en werd daarmee de eerste microbrouwerij van Jordaniƫ. Heb je in Nederland en Belgiƫ een eindeloze keuze uit verschillende biermerken van eigen bodem, in het Islamitische Midden-Oosten, en daarmee ook Jordaniƫ, is dat geheel anders. Want ook al is alcohol oorspronkelijk een Arabisch woord, moslims mogen het niet drinken. Het zal je dan ook niet verbazen dat Yazan Karadsheh een lange adem nodig heeft gehad toen hij in 2009 Carakale oprichtte.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie

Picknicken en bier drinken

In de bar drink je een biertje aan tafel, waarbij je uitkijkt op de brouwplek. Daarnaast is het ook mogelijk om buiten op het terras te zitten. Buiten staat namelijk een barbecue, dus je kunt je eigen eten meenemen en ter plekke barbecueƫn.

Ben je een echte bierliefhebber? Ga dan donderdagavond of in het weekend langs voor een proeverij en natuurlijk voor alle opmerkelijke anekdotes. Vooral op vrijdagavond is het er een gezellige bedoeling met veelal locals aan de bar.

brouwerij amman jordaniebrouwerij amman jordanie brouwerij amman jordanie

JORDANIƋ REISTIPS


JordaniĆ« Reisaanbod ā†’

Ben je van plan om naar Jordaniƫ te gaan? Bekijk dan zeker het Jordaniƫ Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordaniƫ in ƩƩn overzicht.


JordaniĆ« Reisgids App ā†’

Uiteraard ga je met een goede JordaniĆ« reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis JordaniĆ« Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordaniƫ reizen,
in Ć©Ć©n overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordaniƫ in onze speciale Jordaniƫ Reisvergelijker.
Jordaniƫ | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker