Romeins theater van Amman

jordaniƫ

Onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het Romeinse theater van Amman is een van de indrukwekkendste attracties van de hoofdstad. Bovendien is dit theater een prachtige eerste bezienswaardigheid om je reis door Jordaniƫ te laten starten. Klim naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Prachtige bezienswaardigheid: Romeins theater van Amman

Het theater biedt plaats aan 6000 toeschouwers en heeft 33 rijen zitplaatsen. Het is daarmee ook het grootste antieke theater van Jordaniƫ. Tegenwoordig wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor diverse muziek- en dansvoorstellingen. Ben je in de zomer in Jordaniƫ? Zoek dan zeker even uit (via je hotel of reisbureau) of er een voorstelling plaatsvindt.

romeins theater amman jordanie5

Het Romeins theater werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus tijdens het bewind van keizer Antonius Pius (138-161 n.Chr.) en is uitgehouwen in de noordelijke zijde van de Jbel al-Hawfa heuvel. Dit betekent dat hier overdag het zonlicht op het podium schijnt, maar de ogen van de toeschouwers op de banken worden gespaard.
Het theater was op drie niveaus gebouwd. De heersers zaten natuurlijk vooraan, het dichtstbij de actie. Het leger beveiligde het middengedeelte en het algemene publiek zat op de bovenste rijen.

romeins theater amman jordanie4

De restauratie van het theater begon rond 1957. Hierbij werden helaas niet-originele materialen gebruikt, wat dus simpelweg betekent dat de huidige reconstructie niet helemaal klopt. Het eindresultaat is echter zeer indrukwekkend, dus dat mag de pret zeker niet drukken.

Het Romeinse forum, het openbare plein dat begrensd wordt door het theater en het Odeion, behoorde met zijn 100 bij 50 meter tot de grootste van het Romeinse Rijk.

romeins theater amman jordanie2romeins theater amman jordanie3

Musea

Aan de zijkanten van het theater vind je het Jordaans Museum voor Populaire Tradities en het Amman Folklore Museum.

Theater Amman: tickets en openingstijden

Tickets koop je aan het begin van het plein.
Ticketprijs: 2 JD (ongeveer 2,40 euro)

Openingstijden:
Winter: van 08:00u t/m 16:00u
Zomer: van 08:00u t/m 18:30u
April en mei: van 08:00u t/m 17:30u

romeins theater amman jordanie

Handige laatste Jordaniƫ tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in JordaniĆ«, installeer dan de gratis JordaniĆ« reisgids. Zo is dit JordaniĆ« artikel onderdeel van deze JordaniĆ« reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige JordaniĆ« tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordaniƫ

Onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordaniƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordaniƫ. Gratis.

Met de JordaniĆ« reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over JordaniĆ« bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


JordaniĆ« Reisgids ā†’

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Romeins theater in Amman, Jordaniƫ
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordaniƫ reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIƋ REIZIGERS

De Jordaniƫ Reisgids App

Alles over JordaniĆ©, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's.Ā 
close-link
Ā šŸ‡ÆšŸ‡“Ā Ā Alles over JordaniĆ« bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >