Een bezoek aan de King Abdullah moskee in Amman

De bekendste – en tevens grootste – moskee van Amman is de King Abdullah moskee. De moskee is goed te herkennen aan de grote blauwe koepel, welke ons een beetje aan Iran deed denken. De moskee werd in opdracht van koning Hussein eind jaren tachtig gebouwd ter nagedachtenis aan zijn grootvader, koning Abdullah I.

King Abdullah moskee

De King Abdullah moskee kan 7000 gelovigen huisvesten, met nog eens 3000 meer op de binnenplaats. Er is daarnaast ook een kleine vrouwenafdeling voor 500 gelovigen en een veel kleinere koninklijke behuizing. De achthoekige gebedsruimte wordt afgedekt door een prachtige blauwe koepel met een diameter van 35 meter.
Het Islamitische Museum in de moskee heet een kleine verzameling foto’s en persoonlijke bezittingen van koning Abdullah I. Denk aan oud aardewerk, munten en stenen gravures.

moskee amman jordanië
moskee amman jordanië

Dit is de enige moskee in Amman die niet-moslims verwelkomt. Het is dan ook mogelijk om deze moskee als toerist te bezoeken. Als toerist ben je verplicht eerst door een grote souvenirshop te lopen. Hier betaal je je ticket en krijg je als vrouw een abaya aan (zwarte lange jurk) met capuchon.

moskee amman jordanië

Ticket en openingstijden

Geopend van 08:00u tot 12:00u en 13:30u tot 15:45u
Op vrijdag is het museum dicht, maar buiten de gebedstijden is het wel mogelijk de moskee te bezoeken.
Een ticket kost je 2 JD (2,40 euro).

moskee amman jordanië

Ook een bezoek waard: de Abu Darwish moskee

Een andere prachtige moskee in Amman is de Abu Darwish moskee, gelegen bovenop de heuvel Jebel al-Ashrafiyeh. Een van de zeven heuvels van Amman. De moskee is gebouwd in 1961 en heeft afwisselend zwarte en witte stenen. Deze opvallende verschijning is geheel gebouwd volgens de traditionele Levantijnse architectuur. Helaas is de moskee een klein beetje in verval, maar wat ons betreft toch een prachtige moskee. Het is overigens niet mogelijk om als toerist de moskee binnen te gaan.

abu darwish moskee amman

TIP: neem een taxi naar de Abu Darwish moskee en loop vanuit daar naar beneden richting DownTown Amman. Via tientallen trappen loop je zo richting de drukte van de stad, terwijl je constant wordt verrast door een prachtig uitzicht.

abu darwish moskee amman jordanië

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker