Meehelpen op de boerderij in Jordanië

Voor wie nog wat tijd over heeft in Amman en de grote stad graag even wil ontvluchten, is het mogelijk kennis te maken met het platteland van Jordanië. In de regio van Salt kun je leren je hoe je Za’atar maakt en maak je bovendien kennis met andere lokale specialiteiten. Dit alles in samenwerking met lokale boeren en natuurlijk bij hen op het erf of op de boerderij. Wij gingen je voor!

Zo kan je bij een boerderij meer te weten komen over het verbouwen van olijven. Een uiterst belangrijk product in Jordanië. Iets verderop loop je met een imker mee om het proces van honing maken beter te begrijpen.

op de boerderij in jordaniëop de boerderij in jordanië

Het maken van Za’atar

Bij een typisch Jordaans ontbijt staat standaard een schaal met Za’atar op tafel. Je dipt eerst je brood in de olijfolie en vervolgens dip je het in de schaal met het kruidenmengsel Za’atar. Iedere local en toerist eet het, maar waar bestaat Za’atar eigenlijk uit? Sterker nog, hoe maak je het? Dat kan je dus leren op het platteland, in een dorpje dat vlakbij Salt is gelegen.

op de boerderij in jordaniëop de boerderij in jordanië

Het leven van een Jordaanse boer(in)

Mocht je al een tijdje in Jordanië rondreizen, dan zal je al veelvuldig typisch Jordaans brood hebben gegeten. Hier, op de boerderij, kan je dit brood daadwerkelijk zelf gaan bakken. Je merkt overigens ook meteen dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt. Daarnaast kan je ervaren hoe het er op een boerderij in Jordanië aan toegaat. Je gaat mee op de tractor, verzamelt eieren voor de lunch en voedt een baby geitje.

op de boerderij in jordanië
op de boerderij in jordanië

Aan het einde van de dag is het tevens mogelijk te overnachten in een grot of andere lokale bed & breakfast. ‘s Avonds is het er muisstil en natuurlijk ontbijt je de volgende ochtend met een prachtig uitzicht.

op de boerderij in jordanië

Boek een excursie

Ook zin om het platteland van Jordanië te ontdekken? Je boekt één of meerdere van deze excursies eenvoudig in onze REiSREPORT reisgids app.

op de boerderij in jordanië

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Op de boerderij en platteland van Jordanië
Title
Op de boerderij en platteland van Jordanië
Description

Benieuwd wat het platteland van Jordanië te bieden heeft? Help een dag mee op een boerderij in Jordanië en ontdek alles! Lees hier meer over deze excursie.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker