Jordanië boekentips

Onderstaande boeken nemen je mee in de geschiedenis, cultuur en gewoontes van Jordanië. Zowel mooie romans als handige reisgidsen. Een ideale voorbereiding op je reis, maar ook fijn om bij je te hebben tijdens je reis door Jordanië. Dit zijn onze Jordanië boekentips:

Onze laatste kans

Streven naar vrede in gevaarlijke tijden. Nooit eerder schreef een koning nog tijdens zijn koningschap een boek over de meest omstreden kwesties waar hij mee te maken heeft. Koning Abdullah II van Jordanië – voorvechter van vrede in het Midden-Oosten – wordt gedreven door een gevoel van grote urgentie. Jordanië heeft vanwege zijn strategische ligging te kampen met vele problemen, zoals het Israëlisch-Palestijnse conflict, het moslimterrorisme en de verstoorde relatie tussen het Westen en de Arabische wereld.

Onze laatste kans is een hartstochtelijk pleidooi voor vrede en een positief tegengeluid te midden van alle deprimerende berichten over het Midden-Oosten.

 

Dominicus Jordanië

Deze Nederlandstalige reisgids was onze reisvriend in Jordanië. Een erg actuele reisgids met veel handige tips en uitgebreide informatie en verhalen. Wat ons betreft de beste reisgids om aan te schaffen.

In Dominicus Jordanië wordt zowel dorps- als mondain leven, avontuurlijke trektochten door bergen en woestijnen, zwem- en duiksessies in zee, ontspanning op stranden en in spa’s beschreven. En dat allemaal nabij de mooiste opgravingen, waarvan Petra, Jerash en Umm Qais de beroemdste zijn. Uit de reisgids voor Jordanië blijkt ook: overal laat een vriendelijke en gastvrije bevolking je merken dat je welkom bent.

 

Lonely Planet Jordanië

Reis je toch liever met een Engelstalige gids? Dan is daar uiteraard de Lonely Planet. Een fijne reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Wij reisden met zowel de Nederlandstalige reisgids van Dominicus als de Engelstalige Lonely Planet. Uiteraard komen alle hoogtepunten aan bod en vind je er handige reisroutes.

 

Lawrence in Arabia

Over Thomas Edward Lawrence (1888-1935), de Britse prozaschrijver, archeoloog en militair, beter bekend als Lawrence of Arabia, zijn bijna honderd biografieën geschreven. Lawrence is een held uit de Eerste Wereldoorlog. Hij is een van de Britse officieren die rivaliserende Arabische stammen wist te verenigen in de strijd tegen de Duitsgezinde Turken en maakte deel uit van een klein Brits-Arabisch guerrillaleger dat het op met succes opnam tegen het veel grotere Ottomaanse leger.

 

In 1962 bracht de film “Lawrence of Arabia” het verhaal terug in de algemene publieke belangstelling na het behalen van zeven Oscars, waaronder die voor Beste Film. De film is grotendeels gedraaid in de Wadi Rum woestijn. De DVD is te koop via Bol.com.

 

Koningin Noor van Jordanie

De memoires van koningin Noor bieden een waardevolle kijk op het conflict tussen Oost en West, maar bovenal schreef koningin Noor een liefdesverhaal – het persoonlijke verslag van een vrouw die haar hart verloor aan koning Hoessein, en aan zijn volk.- Een leven in het teken van vrede is het inspirerende verhaal van een daadkrachtige vrouw die een nieuw leven opbouwt in een cultuur die radicaal verschilt van de hare.

Van dichtbij volgde koningin Noor hoe geschiedenis werd geschreven. Ze vertelt over de onvermoeibare pogingen van haar man om vrede te stichten tussen Israël en zijn Arabische buren, maar ook over doodsbedreigingen en topontmoetingen van wereldleiders en de Golfoorlog.

 

Ik woonde in een grot

Tijdens een vakantie leert de Nederlandse Marguerite van Geldermalsen de Jordaanse souvenirverkoper Mohammad Abdallah Othman kennen. Ze worden verliefd, trouwen en nemen hun intrek in een van de eeuwenoude grotten van Petra. Hun huis is tweeduizend jaar oud, uitgehakt in de rode rotswand. Marguerite wordt er de lokale verpleegkundige, maar ze leidt verder het leven van elke Bedoeïenenvrouw: ze kookt boven open vuur, haalt water met de ezel, danst tijdens huwelijksfeesten en ontbijt buiten in de opkomende zon.

In dit boek vertelt Marguerite Geldermalsen openhartig over haar bijzondere leven en gunt ze de lezer een kijkje in het dagelijks leven van de Bedoeïenen.

 

Te gast in Jordanië

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die in Jordanië gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking. De reisreportages brengen je naar het überhippe Amman, de adembenemende rotsstad Petra, de verzengende Wadi Rum-woestijn en het mondaine Aqaba. In het Dana Natuurreservaat wandel je met een bedoeïenengids en in het noorden van Jordanië volg je het Abrahampad.

 

Zoutpilaren

Over een vriendschap tussen twee vrouwen in Jordanië. Zoutpilaren speelt zich af tijdens en na het Britse mandaat in Jordanië. Twee vrouwen delen een kamer in een psychiatrische kliniek. Daar zijn ze gedwongen opgenomen. Maha is een jonge, eenvoudige boerin uit de Jordaanvallei. De wat oudere Oem Saad komt uit Amman. Aanvankelijk zijn er spanningen tussen hen, maar al snel worden zij vriendinnen en vertellen ze elkaar hun levensverhaal.

 

Land van sterren

‘Mijn hotel had geen adres.’ Zo begint het reisverslag van Annie Caulfields over Jordanië. Annie treedt in de voetsporen van de vroege vrouwelijke reiziger Gertrude Bell, en haar reis voert haar naar het hart van Jordanië. Van de legendarische stad Petra tot de verlaten kastelen uit de tijd van de kruistochten. Ze logeert bij traditionele nomadenvrouwen en stort zich in het bruisende centrum van Amman. Caulfield ontmaskert de westerse vooroordelen over kidnappende sjeiks en hartenbrekers zoals Rudolph Valentino. Ze wordt tot over haar oren verliefd op Rathwan, een bedoeïen met het donkere voorkomen van een filmster.

 

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordanië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordanië in onze speciale Jordanië Reisvergelijker.
Jordanië | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker