Jordanië – boekentips

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Boekentips voor Jordanië

Jordanië – Voorbereiding


Onderstaande boeken nemen je mee in de geschiedenis, cultuur en gewoontes van Jordanië. Romans, achtergronden en reisgidsen. Onze Jordanië boekentips voor ieder die goed voorbereid naar Jordanië wenste af te reizen.

Boekentips

Boek: Seven Pillars of Wisdom

Boek: Seven Pillars of Wisdom cover

Het boek Seven Pillars of Wisdom is een gedenkschrift van Lawrence of Arabia. Dit boek is zijn meesterwerk, waarbij je op iedere pagina verrast wordt met de fascinerende, controversiële en fantasierijke schrijver.

Boek: Onze laatste kans

Boek: Onze laatste kans cover

Streven naar vrede in gevaarlijke tijden. Nooit eerder schreef een koning nog tijdens zijn koningschap een boek over de meest omstreden kwesties waar hij mee te maken heeft. Koning Abdullah II van Jordanië – voorvechter van vrede in het Midden-Oosten – wordt gedreven door een gevoel van grote urgentie. Jordanië heeft vanwege zijn strategische ligging te kampen met vele problemen, zoals het Israëlisch-Palestijnse conflict, het moslimterrorisme en de verstoorde relatie tussen het Westen en de Arabische wereld.


Bijbelse reisgids door Israel & Jordanie

Bijbelse reisgids door Israel & Jordanie cover

Deze reisgids beschrijft de Bijbelse achtergronden bij een divers aantal plaatsen die de reiziger op zijn weg door Israël en Jordanië tegenkomt. Aan de orde komen vele boeiende teksten, verhalen en profetieën uit het Oude en Nieuwe Testament die zich afspeelden of zullen afspelen in Israël en de omliggende volkeren, zoals Edom, Moab en Ammon.

Reisgids: Dominicus Jordanië

Reisgids: Dominicus Jordanië cover

In Dominicus Jordanië wordt zowel dorps- als mondain leven, avontuurlijke trektochten door bergen en woestijnen, zwem- en duiksessies in zee, ontspanning op stranden en in spa’s beschreven. En dat allemaal nabij de mooiste opgravingen, waarvan Petra, Jerash en Umm Qais de beroemdste zijn. Uit de reisgids voor Jordanië blijkt ook: overal laat een vriendelijke en gastvrije bevolking je merken dat je welkom bent.


Reisgids: Lonely Planet Jordanië

Reisgids: Lonely Planet Jordanië cover

Reis je toch liever met een Engelstalige gids? Dan is daar uiteraard de Lonely Planet. Een fijne reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Wij reisden met zowel de Nederlandstalige reisgids van Dominicus als de Engelstalige Lonely Planet. Uiteraard komen alle hoogtepunten aan bod en vind je er handige reisroutes.

Boek: Lawrence in Arabia

Boek: Lawrence in Arabia cover

Over Thomas Edward Lawrence (1888-1935), de Britse prozaschrijver, archeoloog en militair, beter bekend als Lawrence of Arabia, zijn bijna honderd biografieën geschreven. Lawrence is een held uit de Eerste Wereldoorlog. Hij is een van de Britse officieren die rivaliserende Arabische stammen wist te verenigen in de strijd tegen de Duitsgezinde Turken en maakte deel uit van een klein Brits-Arabisch guerrillaleger dat het op met succes opnam tegen het veel grotere Ottomaanse leger.


Blu-Ray: Lawrence in Arabia

Blu-Ray: Lawrence in Arabia cover

In 1962 bracht de film “Lawrence of Arabia” het verhaal terug in de algemene publieke belangstelling na het behalen van zeven Oscars, waaronder die voor Beste Film. De film is grotendeels gedraaid in de Wadi Rum woestijn. De DVD is te koop via Bol.com.

Boek: Koningin Noor van Jordanië

Boek: Koningin Noor van Jordanië cover

De memoires van koningin Noor bieden een waardevolle kijk op het conflict tussen Oost en West, maar bovenal schreef koningin Noor een liefdesverhaal – het persoonlijke verslag van een vrouw die haar hart verloor aan koning Hoessein, en aan zijn volk.- Een leven in het teken van vrede is het inspirerende verhaal van een daadkrachtige vrouw die een nieuw leven opbouwt in een cultuur die radicaal verschilt van de hare.


Boek: Ik woonde in een grot

Boek: Ik woonde in een grot cover

Tijdens een vakantie leert de Nederlandse Marguerite van Geldermalsen de Jordaanse souvenirverkoper Mohammad Abdallah Othman kennen. Ze worden verliefd, trouwen en nemen hun intrek in een van de eeuwenoude grotten van Petra. Hun huis is tweeduizend jaar oud, uitgehakt in de rode rotswand. Marguerite wordt er de lokale verpleegkundige, maar ze leidt verder het leven van elke Bedoeïenenvrouw: ze kookt boven open vuur, haalt water met de ezel, danst tijdens huwelijksfeesten en ontbijt buiten in de opkomende zon.

Boek: Te gast in Jordanië

Boek: Te gast in Jordanië cover

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die in Jordanië gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking. De reisreportages brengen je naar het überhippe Amman, de adembenemende rotsstad Petra, de verzengende Wadi Rum-woestijn en het mondaine Aqaba. In het Dana Natuurreservaat wandel je met een bedoeïenengids en in het noorden van Jordanië volg je het Abrahampad.


Boek: Land van sterren

Boek: Land van sterren cover

Mijn hotel had geen adres.’ Zo begint het reisverslag van Annie Caulfields over Jordanië. Annie treedt in de voetsporen van de vroege vrouwelijke reiziger Gertrude Bell, en haar reis voert haar naar het hart van Jordanië. Van de legendarische stad Petra tot de verlaten kastelen uit de tijd van de kruistochten. Ze logeert bij traditionele nomadenvrouwen en stort zich in het bruisende centrum van Amman. Caulfield ontmaskert de westerse vooroordelen over kidnappende sjeiks en hartenbrekers zoals Rudolph Valentino. Ze wordt tot over haar oren verliefd op Rathwan, een bedoeïen met het donkere voorkomen van een filmster.

Wegenkaart: Jordanië

Wegenkaart: Jordanië cover

Auto aan, blik vooruit en rijden maar! Markeer je route van Jordanië elke dag en je leert onderweg het hele land kenne.


Reisverhaal: Woestijnkastelen en stadskamelen

Reisverhaal: Woestijnkastelen en stadskamelen cover

Dat vind ik jammer want Jordanië is nu echt een land waar ik nog wel eens naartoe zou willen, ' zei ze. Het zaadje was gezaaid en bleef in mijn geheugen haken. Misschien is het wel leuk om een kleinere uitgave van mijn Wombat reisboeken te maken mijmerde ik verder? Kleintje Wombat?

De reis van wereldreiziger Ibn Battuta

De reis van wereldreiziger Ibn Battuta cover

In 1325 vetrok Ibn Battoeta (1304 – 1369) uit Tanger voor een pelgrimage naar Mekka. Achtentwintig jaar later keerde hij terug naar Marokko, waar hij met aanstekelijk genoegen zijn avonturen heeft vastgelegd in een levendig en voor die tijd ongewoon persoonlijk verslag. Ibn Battoeta staat binnen en buiten de Arabische wereld bekend als een van de grootste en interessantste reizigers aller tijden. Hij bereisde, naast de Arabische wereld, Afrika, Turkije, de Russische steppen, India, eilanden in de Indische Oceaan en China.


Summary
Review Date
Reviewed Item
Boeken voor Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link