Reiservaring Jordanië: duiken in Jordanië

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Wil je tijdens jouw reis door Jordanië één of meerdere duiken maken? Ga dan zeker naar de kustplaats Aqaba. Aqaba ligt in een baai in het uiterste zuiden van Jordanië aan de Golf van Aqaba. De baai wordt gedeeld met buurland Israël waar je aan de overkant Egypte ziet liggen en als je verder de kust afgaat kom je terecht in Saudi Arabië. Tijdens een duik in Aqaba heb je perfect zicht, het is goedkoper dan in Egypte en het water heeft een zeer aangename temperatuur.

Duiken in Jordanië | een prachtige ervaring

Duiken bij South Beach

Wanneer je in het centrum van Aqaba bent, dan ben je nog niet op de plek waar je lekker kunt genieten van het strand en waar de duiklocaties zich bevinden. In Aqaba centrum vind je namelijk de jachthaven van de stad en het strand is hier niet ideaal om te genieten van de zon en rust. Het openbaar strand in het centrum van Aqaba is erg vervuild. Tenzij je overnacht in één van de luxe resorts met een privé strand.

Wil je een mooier strand en één of meerdere duiken maken? Dan rijd je naar ‘South Beach’. Dit is ongeveer een kwartier rijden van Aqaba centrum. Je kunt hier vanaf het centrum van Aqaba gemakkelijk komen per auto of taxi, maar als je je duik van te voren al vastlegt dan zit hier meestal een transfer bij inbegrepen. Het vastleggen van je duik kun je gemakkelijk regelen bij meerdere hotels of duikscholen in het centrum. Aan South Beach zijn diverse hotels/ beachclubs te vinden waar je voor een klein bedrag gebruik mag maken van de ligstoelen, het zwembad en een opgeruimd strand.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om op South Beach te overnachten. Aan South Beach bevinden zich een stuk of tien duikresorts, waar je bij de meeste ook kunt overnachten. Je hebt dan uiteraard niet de drukte en de gezelligheid van het centrum van Aqaba, maar wel de rust en ontspanning van het strand.

duiken in aqaba

Sindbad diving club

Wij maakten twee prachtige duiken met ‘Sindbad diving club’. Een duikschool welke is aangesloten bij ‘Berenice Beach club’. Omdat wij deze twee duiken maakten, konden we de rest van de dag heerlijk ontspannen aan het strand en zwembad van deze beachclub. We zijn zeer tevreden over de duikschool. Het personeel was vriendelijk en nam alle tijd om de vragen die we hadden te beantwoorden. Wat ons opviel, was dat we onze eigen duikset moesten opbouwen, uiteraard onder toeziend oog van de instructeur. Het gaf ons een veilig en prettig gevoel om dit zelf te doen en daarnaast oefen je er ook weer eens direct mee.
Voor en na je duik kon je gebruik maken van de omkleedruimtes, prettige douches en schone handdoeken. Na onze duiken hebben we lekker geluncht bij de beachclub.

Onze twee duiken

Doordat je in een soort ‘baai’ zit en dit een uitloper is van de Rode zee, moet je niet verwachten dat je hier ineens grote haaien aantreft, maar je gaat wel veel mooie tropische vissen zien! Het duiken is goed betaalbaar, het zicht is zeer goed en het water heeft een zeer aangename temperatuur. De meeste duiken worden gemaakt vanaf de kant en er is niet veel stroming. Er zijn tientallen duikstekken rondom South Beach te vinden.
Onze eerste duik was direct vanaf de kant, de duikstek heet ‘Black Rock’. Omdat wij langer dan een jaar niet hadden gedoken, kozen we ervoor om eerst even wat ‘opfris oefeningen’ uit te voeren onder water voordat we onze duik startten. Zelf vind ik dit altijd een prettig en veilig idee, om op die manier weer even te wennen aan het ademen onder water.

duiken in jordanië

Met de boot richting duikplek twee

Voor onze tweede duik gingen we met de boot een heel klein stukje het water op, waar de boot al snel werd stilgelegd en we het water in mochten. Dit was bij de duiktstek ‘Japanese Garden’. Het rif begint hier in ondiep water en loopt dan langzaam af naar een prachtig kleurrijk rif. Hier zagen we een mooie zeeschildpad, hij zwom heel langzaam met ons mee.

Verder is het ook mogelijk om te duiken bij het 75 meter lange wrak van een Libanees vrachtschip, Cedar Pride. Daarnaast ligt er ook een tank voor de kust. Dit zijn leuke attracties in Aqaba als duiker. Wij vonden bovenstaande twee duiken genoeg voor één dag, en hebben een fantastische dag gehad.

Ben jij ook in voor een duik in de golf van Aqaba?

Deze reiservaring van Jordanië is geschreven door Malou. Dank voor je verhaal en de goede tips. Benieuwd waar Malou nog meer een duik neemt? Volg haar dan via haar reisblog reismeis.nl.

duiken in jordaniëduiken in jordanië

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Duiken in Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >