Alle musea in Amman op een rij

Amman kent uiteraard een aantal interessante musea waar de geschiedenis van Jordanië goed aan bod komt. Onderstaande vijf musea in Amman zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Jordan Museum

Het Jordan Museum, gelegen naast het stadhuis, is een van de beste in het Midden-Oosten. Het museum toont een reeks modern gepresenteerde en informatieve displays. Elke afdeling geeft een indruk van de geschiedenis van Jordanië. Van de prehistorie tot de islamitische en moderne tijd. Lees hier meer over het Jordan Museum.

jordan museum amman

Archeologisch museum

Dit museum werd in 1951 geopend en was tevens het eerste openbare museum van Jordanië. Het biedt een grote collectie aan archeologische vondsten van de prehistorie tot aan de 15e eeuw. Allerlei voorwerpen komen aan bod, van sieraden, sculptuur en glas tot aardewerk. Het archeologisch museum van Amman bevindt zich binnen de muren van de citadel. Lees hier meer over de Citadel van Amman en het museum.

citadel amman jordanie

Royal Automobile Museum

Een van de meest bezochte musea van Jordanië, het Royal Automobile Museum. Het museum biedt de bezoeker inzicht in de geschiedenis van het Koninkrijk door middel van tentoongestelde auto’s uit het tijdperk van koning Abdullah I, de stichter van het Koninkrijk, tot het huidige tijdperk van Koning Abdullah II. Zo staan er collector’s items uit de tijd van koning Abdullah I en vind je er raceauto’s van de huidige koning, Abdullah II.

Jordan Museum of Popular Traditions en het Folklore Museum

Bij het Romeins theater vind je in de zijvleugels twee kleine musea. Het Jordan Museum of Popular Traditions en het Folklore Museum. In het eerste museum vind je de traditionele klederdracht, sieraden en borduurwerken uit Jordanië. In het tweede, het Folklore Museum, wordt het dagelijks leven van de lokale bevolking getoond. Zo vind je er een bedoeïenentent, muziekinstrumenten en nog meer dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

The Jordan National Gallery of Fine Arts

Sinds de oprichting van dit kleine museum is de galerie sterk uitgebreid. De permanente collectie, die begon met ongeveer 50 kunstwerken, bedraagt nu ongeveer 2000 werken. Schilderijen, foto’s, keramiek, beeldhouwwerken en nog veel meer van zo’n 500 kunstenaars. Deze kunstenaars komen uit 50 landen, waarvan voornamelijk Azië en Afrika. Jordanië (en het Midden-Oosten) voeren dus niet de boventoon. Toch zijn er wel een aantal mooie stukken te zien van getalenteerde Jordaanse kunstenaars.

jordan museum amman

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker